Edward Snowden: dit is de manier waarop we internet terug kunnen veroveren

Edward Snowden kreeg wereldwijde bekendheid, toen hij de verregaande afluisterpraktijken van de Amerikaanse inlichtingendienst NSA ontmaskerde. Dankzij Snowden en andere klokkenluiders weten we dat de NSA vrijwel alle telefoon- en internetverkeer analyseert. Uiteraard zijn ook andere staten, zoals RUsland, China en niet in de laatste plaats Nederland, hier schuldig aan. Internet is anno 2014 duidelijk ver verwijderd van de droom die de vaak anarchistische internetpioniers voor ogen hadden. Velen hebben de moed al opgegeven. Zo niet Snowden. Hieronder zijn visie, zoals hij die, middels een telepresence-robot op een Amerikaanse TED-bijeenkomst verwoordde.

Kan internet weer eigendom van de burgers worden? Of is internet, immers voortgekomen uit een Amerikaans militair project, per definitie onveilig?

2 gedachten over “Edward Snowden: dit is de manier waarop we internet terug kunnen veroveren”

  1. Is er een samenvatting? Mijn internet is erg traag omdat ik in het binnenland van Brazilië zit en nog wel op een langeafstands wifi met repeaters…
    Inloggen is al problematisch op deze website…

  2. Nou misschien komen er hopelijk nog veel meer klokkenluiders waardoor het kansloos wordt om nog iets stiekem te doen.
    En misschien zijn ze dan zo slim om anoniem te blijven.
    Of misschien moet iedereen in de toekomst iets met DigiD versturen omdat het anders gecencureerd wordt.
    Zodat elke kwalijke actie traceerbaar of kansloos wordt.

Laat een reactie achter