Tussen robots zo groot als een mens en nanorobots ligt een heel interessant, maar weinig bekend terrein: de microrobots, robots zo groot als een insekt. Onderschat deze kleine werkers niet. Niet voor niets zijn mieren een van de meest succesvolle geslachten op aarde: naar schatting zijn er per mens rond een miljoen mieren. Wat zouden de mogelijkheden zijn, als je over een miljoen mechanische werkmieren zou beschikken? Het antwoord: veel. Ontdek het in deze TED-presentatie van Sarah Bergbreiter.
Door de bewegingspatronen en lichamen van insecten zoals mieren te bestuderen, bouwen Sarah Bergbreiter en haar team ongelofelijke stevige, kleine versies van deze kriebelende beestjes… en voegen daar nog eens raketten aan toe. Bekijk deze verbluffende ontwikkelingen in micro-robotica en kom meer te weten over de drie manieren waarop deze kleine hulpjes in de toekomst misschien gebruikt kunnen worden.
4 gedachten over “TED-talk: waarom ik robots ter grootte van een mier maak”
Laat een reactie achter
Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Stel je een wereld voor waar we in ieders belang vrijwilliger zouden zijn (Utopia). Alle geldstromen worden dan waardeloos, omdat iedereen voor allen maakt en realiseert wat nodig is, om goed en tevreden te kunnen leven. Zoiets krijgen we logischerwijze normaal nooit voor elkaar zonder hevige onderlinge strijdt, of zelfs maar de tijd (vermoed ik) om zich in die richting te evolueren als soort. Toch is deze hypothetische mogelijkheid (een planeet vol vrijwilligers) er wel degelijk gekomen met de moderne wetenschap, toegepaste technieken, en absoluut op de eerste plaats dankzij nuchter onderzoek. Praktisch gezien; wij staan aan de vooravond van het technisch wetenschappelijk bewezen feit, dat we voor bijna alle taken artificiële hulpmiddelen ter beschikking krijgen, i.d.v. robots en artificiële intelligentie, in alle, op alles afgestemde formaten. We kunnen (denk ik in dat utopisch, maar nu deels verklaarbaar niet onrealistisch geval) niet ontkomen aan de effecten van de daarna optredende spanning verlichting, (waarom dan nog de strijdt om het bestaan). Ik denk en hoop, dat omwille van het feit dat egoïstische motieven en eigenschappen straks op deze manier, passant evolutionaire, nuttige eigenschappen zijn geweest. Lang leve de robotcultuur van de toekomst.
Een robot ter grootte van een mier. Had iemand daar 50 jaar geleden van kunnen dromen?
Stel je voor wat je allemaal met gerobotiseerde mieren zou kunnen doen..ontzettend veel nuttige dingen ??Probleem is alleen dat we nog erg ver verwijdert zijn van zo’n overal inzetbare robotmier getuige het filmpje…we worden weer eens blij gemaakt met ’n dooie mus.want de robotmier die ze laat zien stamt uit de steentijd.
Stel je voor wat je allemaal met ’n tijdmachine zou kunnen doen???Prachtige dingen!!!Ik ga er ’n TED-lezing aan wijden om er mensen enthousiast voor te maken met de kans om dan ook eventuele sponsoren aan te trekken.. We moeten slechts nog 1 probleempje oplossen … hoe maak je in godsnaam ’n tijdsmachine.??