Slecht, en goed nieuws. - Wikipedia

Toespraak van een eerlijke politicus (1): het slechte nieuws

Is het het einde van de wereld? Je zou het zo denken als je de sombere commentaren in kranten, op televisie en op internet leest. Toch is de situatie aanmerkelijk minder hopeloos dan het lijkt. Als we enkele pijnlijke keuzes maken, zullen de gevolgen beperkt blijven tot een wat minder luxueus bestaan, maar zullen we niet de afgrond in tuimelen.

Geachte kiezer, het zal u niet ontgaan zijn dat ik en mijn collega’s er in de afgelopen jaren een enorme puinhoop van hebben gemaakt. We zitten door de euro nu vast in een dolgedraaid financieel stelsel waar we zelf, als Nederlanders, niet meer de controle over hebben. Uw spaargeld, uw pensioen, zelfs de toekomst van u en uw kinderen is niet meer zeker. Ik zou u net als mijn  collega’s Rutte, Kaag en Ploumen allerlei schitterende beloftes kunnen doen, maar tachtig procent van alle wetten komt uit Brussel. We zitten dus op het eerste gezicht dus gegijzeld in een voortsnellende exprestrein die richting de financiële afgrond dendert. Er is niet veel wat ik kan doen om dat te voorkomen. Wel zal het probleem zichzelf oplossen. Ik zal u vertellen hoe. Eerst het slechte nieuws.

Slecht, en goed nieuws. - Wikipedia
Slecht, en goed nieuws. – Wikipedia

1. Sorry, uw pensioen wordt veel minder waard.
De fondsmanagers van de pensioenfondsen hebben massaal belegd in “veilige” sectoren waarin nu de klappen vallen: staatsobligaties van onder meer Zuid-Europese landen en financiële derivaten. Pensioenfondsen komen nog verder in de problemen omdat de rente op Nederlandse staatsobligaties zo laag is, waardoor hun obligaties minder waard worden. Als we uit de euro stappen, merken de pensioenfondsen de klap. Het goede nieuws is dat we in Nederland de AOW hebben, waarmee in ieder geval wordt voorkomen dat u zal verhongeren. Dat wil zeggen: als u mij kiest en me de gelegenheid geeft  de foute ESM beslissing van mijn voorgangers terug te draaien en ons weer baas in eigen portemonnee maakt.

2. Sorry, de prijs van uw huis zal twintig tot dertig procent dalen.
De door rechtse partijen zo bejubelde hypotheekrenteaftrek heeft de huizenprijzen de hoogte in gejaagd. Veel van jullie, kiezers, hebben jullie mee laten slepen door hebzucht en meer geleend dan het huis waard was, omdat jullie geloofden dat de huizenprijzen voor altijd de hoogte in zouden gaan.  Jullie hebben op de pof geleefd en daarom zullen jullie nu jaren achter elkaar spaarzaam moeten leven. Anderen wisten dat de hypotheekrenteaftrek vroeg of laat zou sneuvelen en zijn spaarzaam geweest. Zij hebben hun huis gezien als veilige plek om te wonen in plats van een melkkoe. Zij hebben hun huis wel zoveel mogelijk afbetaald.

3. Sorry, u kunt niet doorgaan met op de pof leven.
Veel banken in Nederland gaan bijna kopje onder, omdat ze veel geld hebben uitgeleend in de vorm van hypotheken. Ons land staat bekend als het Spanje aan de Noordzee, omdat ook hier een op de vijf huizenbezitters meer hypotheekschuld heeft dan hun huis waard is. Gemiddeld heeft elke Nederlander voor 2,5 jaarinkomens schuld. Tien jaar geleden was dat nog voor 1,4 jaarinkomens. U heeft het dus gepresteerd u flink in de schulden te werken. De groei afgelopen tien jaar was schijn, gefinancierd door meer en meer schulden. Sorry, beste kiezer, dit feestje is voorbij. U moet, net als wij, de politici, nu stoppen met het uitgeven van geld dat u niet heeft.Dat betekent geen dure restaurants en vakanties meer. Dat is niet erg. Zelf gekookt eten is gezonder en Nederland is ook mooi.

4. Sorry, we kunnen ons geen dure kletsmajoors en rapportenschrijvers meer veroorloven.
De afgelopen decennia zijn we in dit land meer gaan praten en minder gaan doen. Veel van u, vooral de hoogopgeleiden onder u, hebben een baantje als beleidsmedewerker, pr-commissaris of zorgmanager. Ik geloof onmiddellijk dat u hard werkt, maar met alle respect, u bent voornamelijk bezig anderen aan het werk en van het werk te houden. In de gevleugelde woorden van ex-ABN Amro topman Rijkman Groenink: u kunt gemist worden. Het goede nieuws is: al veel van u hebben nu nuttig werk gekozen of doen vrijwilligerswerk. In de schoonmaakbranche zijn er nog veel vacatures.

5. Sorry, we kunnen alleen solidair zijn met mensen die hun afspraken nakomen.
Door mijn collega’s zijn er 21 miljard euro weggegeven aan banken, die zo dwaas waren een technisch failliet en corrupt land, Griekenland, geld te lenen. De Griekse overheid presteerde het zelfs nog om honderdduizenden extra ambtenaren aan te nemen, tegen de afspraken in. Dit geldt ook voor de meeste banken. Als u mij kiest, gaat er geen cent meer naar dit soort overheden en andere corrupte organisaties. In plaats daarvan zetten wij deze criminelen op een internationale opsporingslijst van Interpol..

6. Sorry, we kunnen de banken niet redden.
De afgelopen jaren hebben de banken en andere bedrijven uit de financiële sector met allerlei dubieuze financiële instrumenten, derivaten geheten, in wezen lucht verkocht. De grootste schuldenmaker is de financiële sector. Deze sector kan, het spijt me meneer Rijkman Groenink, eveneens gemist worden. De financiële sector is een kankergezwel, een parasiet. Als u mij kiest, zal de Nederlandse overheid glimlachend toekijken hoe elke insolvabele bank omkiepert en als een onverbiddelijke aasgier toeslaan om oneerlijke voordelen voor de Nederlandse belastingbetaler te behalen. U, als kiezer, doet er goed aan uw spaargeld onder te brengen bij een solide coöperatieve bank als de Rabobank of de ASN bank. Zo jaagt u ons, de overheid, niet op kosten als bijvoorbeeld de monsterachtige ING Bank instort. U begrijpt, dat dit zeker ook voor buitenlandse banken geldt.

7. Sorry, de zorg wordt fors uitgekleed.
De zorgkosten verdubbelden de afgelopen tien jaar. Grotendeels kan dit door het oprukken van kletsmajoors; verder door een wildgroei aan onnodige behandelingen en apparatuur. Hier komt een einde aan. Invaliden krijgen bijvoorbeeld weer een simpele rolstoel in plaats van een duur invalidenwagentje. Als u mij kiest, zal ik de zorg zo uitkleden dat alleen serieuze, ernstige kwalen gedekt zullen worden door het basispakket. Artsen komen weer in dienst van het ziekenhuis tegen een salaris van ongeveer tweederde van nu. Ziekenhuizen krijgen advies hoe ze hun vele overtollige managers op humane wijze kunnen lozen. Tuinders zitten te springen om arbeiders. Daar kunnen deze managers mooi aan de slag. Ik zal een task force vormen die overal ter wereld op zoek zal gaan naar goedkope, effectieve behandelmethoden. Zorgrobots zullen ouderen ondersteunen.

(wordt vervolgd)

10 gedachten over “Toespraak van een eerlijke politicus (1): het slechte nieuws”

  1. Mooi artikel.

   En oeps arme banksterdemocratie geinfecteerde. Roemer is met rutte en cohen als vervangers voor een bos een eurlings een balkenende en zelfs een cda en ook  een Geert met wetsterreurmiddelen in de hoek gezet en vervangen omdat ze Tegen Afghanistan waren en Zijn.
    

   Roemer zal wel blaten van mens en onzin maar de winsten toch weer in banksterzakjes geleiden. En dan nóg ..roemer rohm röhm klinkt té nazi te ww2 duits en wiens elitebloed zal die dan wel dragen?

   Weet u wel dat veel van hun namen en ook families voor de oorlog geen eens in Holland en zelfs Duitsland voorkwamen maar polen usa en rusland?

   Als ook We Hier mysteriouse rosenthal´s hebben en rusland weer wat rosenberg´s mist? Berg und Thal. De top en oudste tak van de banksterpiramide de li clan onder vele namen in de Westerse geschiedenis als allerlei elite in allerlei landen is voorgekomen als 3th cent.king victorious die in Engeland resideerde en ter uitvoering van al 8000 en 13000 jaar oude hersenspoelingen de Mensheid te extermineren en mede een asiatisch depopulatie&kolonisatieprogramma was  daar om   ratten uit india liet invoeren door zijn generaal jughoer om de eerste pestepidemie aan te leggen dat het romeinse rijk vernietigde daarna engeland en noordelijker terugkwam richting rusland. Dan huize karel v dan wat meer franse duitse nederlandse spaanse adel de eeuwen door  dan de loeb´s puisant rijke bankiers dan en er naast allerlei takjes lubbers dirupo berlustcontjes en vast veel meer namen en fake adel. Wegens de sterkste op Aarde bestaande incestvoortplantingen nog geen overeenkomsten tussen een lubbers een prins charles een dick scheringa gezien? Een van agt(rothschild) en een koos h? Een van vollenhoven en een wim dankbaar een holleeder  een joris demmink? Zie ook in de vertelling “the synagoge of satan ” hoe zij via nazaten en incestbanden hun internationale machtsbolwerken in de Volken en Landen aanleggen.

   En af en toe schieten ook hun banksteradders als een gl een sp een d66 uit de struikjes en donkere steegjes op om Zieltjes van nog Ongeschonden en Reine dwaalingelingen&naivefeetjes (liefst maagdjes) te vangen. Anders slaan hun afatuig en jdlbankstermobs Ze eerst wel even in de wijkjes en steegjes in elkaar. Laat staan wat ze gillen tegen Peutertjes op kleine schooltjes al dat tuig en gillend vee van de bank. Op Tv gillen dan academisch instructeurs militaire psychologische  oorlogvoeringen u aan voor die bank. En in de kerk hun woord van gutte…behalve geld is alles gemarkt  verrutte .

   Maar  ook dat democratisch banksterpartijenstelsel zijn even vele koppen van dezelfde draak en steeds hetzelfde voer …allen vreet het steeds weer arm en kaal.

   Hoe deze banksters grondleggers ALLE maatschappeijke politieke religiouze stromingen zijn in een nimmerending en zo ook bedoelde instabiel houden van Volken verward en in chronische chaos terwij zij roven en kluivenduiken is behoorlijk aanwezig op het Net te Vinden.

   Ook dat ze achter het ontstaan wat gebruikelijk door hun academisch devotees wordt uitgewerkt als anarchisme bolsjewisme judaisme israel communisme democratie kapitalisme christendom islam links rechts wetgevingen staatsvormen etc etc etc staan en enig oorzaak er van zijn elke stroming weer opnieuw de ontstane frustraties en woede van Volken in eigen kapitaal omzettende weer nieuwe dwaalwegen in geleidende met de een nog meer havoc en ellende dan de ander in al meer dan 32000 oorlogen er bij sinds ze 2800 jaar geleden definitief kwamen om hun beschaving hier deels te vestigen als ex faraos en niet veel later de Wereld en Landen als de provincies van de keizer van china. Zelfs ww2 en hitler kwamen uit hun plan doel en stal. Alle politiek en overheid hun werktuig dienaar en hoer in elk land. De Volken geknecht in armoeden ellende en schuld misleiding en eindeloos troosteloos bedrog. Hun banken en door henzelf gebrachtte academien kerken media een fundamenteel onderdeel van deze raciale terreureconomie….van de mensen eter die de farao was.

   En daar om staat het in Werkelijkheid zo met de Boekhouding uit te Betalen aan Elk Mens op Aarde Ongeacht Leeftijd:  *Maar ehhh…die 4 triljard Euro die dat bankster en elitespul Ons nog Schuldig is met debetrenten&vorkkosten&creatief boekhouden  ingaande  1 Juni 2012 Brengt dan Tóch Alles Wel in Orde?  Ã’F zouden het van Allen Dé wanbetalers zijn?

   Maar een roemer en een mening?  Roemer en een facade Klinkt Realistischer. Wat alles  “NIET” al die jaren in de politiek  gezegd werd IS OOK een TOKEN aan de wand.

   *met die financiele producten komen we ook oa.  bij rtl7 weer aan die met hun doomdsdaycampagnes de Mensen de paniekleningen stockmarkets en bad finance injoegen…terwijl de banken natuurlijk AL LANG (met hun dubbele roofboekhoudingen en onder en bovenliggende oplichterswaarden) de stand van zaken wisten en de Volken opzetteijk deze doomsdayval in gelokt hebben. Hoe rtl7  dat tegelijk met de aanleg van de opzettelijk kunstmatig (internationaal tegelijk alle Landen de goot in wat met een te Goedertrouw EU onmogelijk was geweest eigenlijk) aangedane reccesie werd gebracht begin 2006 dan gefinancieerd zal zijn zal dan wel geen verbijstering oogsten.

 1. Jammer voor de Icelanders,

  Tot zover ligt de geldcreatie nog steeds bij de wisselagenten uit Bankfurt die in de City van de Crown zetelen.

  Voor Syrie,Libie en Iran was dit ook het hoofd probleem.
  Die hadden dit wel geregeld en zie nu.

 2. eindelijk  het echte probleem aangekaart   dit kan alleen maar iemand zijn uit de sp  of wilders en er is nog een anti eu partij gekomen.  ik geloof de polls ook niet vvd continu in de 30 zetels   dit wordt ook gedaan met mvr merkel in duitsland. bijna alle duitsers willen de mark terug en uit de eu.     de eeg dat was uitstekent  60 jaar lang nu worden alle landen berooft door een kliek  banken  en top  van de eu die niet gekozen is  niet democratisch is. ik las laatst dat de hr drahgi  van de ECB voor de rechter wordt gedaagt belangenverstrengeling banken.    er gaan veel koppen rollen, helaas zijn er wel vele slachtoffers te betreuren, mogen wij niet vergeten  griekenland-spanje-ierland-portugal-italie-er zijn er nog een paar . laten wij voor deze mensen bidden

 3. ik vind ook dat wanneer we het voor elkaar krijgen dat wij de mensen uit die landen moeten helpen met voedsel ed. uit humaan oogpunt. deze mensen zijn onschuldigen slachtoffers. als banken op deze manier landen falliet maken en zelfs door speculeren op de voedselvoorziening door de hele wereld is het straks onbetaalbaar, mensen komen dan ook nog om van de honger.in mijn ogen is dit moord. ik vind het niet kunnen dat de banken er steeds mee wegkomen een boete van niks geen gevangenisstraf, dit moet anders, geld ook voor de nu hebbende managers, directeuren en ga zo maar door. dan is de energie- huur-boodschap-de zorg-school- trein en telefoon ed wel te betalen. 2008 en nu weer.dit zal nooit stoppen mits dat ze keihard worden aangepakt en zelf worden berooft van alles. geen oog voor de mens wel poen  omdraaien dit proces

Laat een reactie achter