Het complex in vogelvlucht. Bron: Janghogroup.com

Video: grootste gebouw ter wereld zo groot als Monaco

Het New Century Global Centre in de Chinese stad Chengdu biedt 1,76 vierkante kilometer vermaak, kantoorruimte en indoor parken. Naast het ledigen van de portemonnee kunnen de 14 miljoen inwoners van Chengdu aan een 400 meter lang palmenstrand liggen, of met een kano 500 meter lange stroomversnellingen doorworstelen. Het complex is bijna zo groot als een klein land zoals Monaco.
In de video hieronder een indruk van het megaproject.

Chengdu wordt al jaren geteisterd door ernstige luchtvervuiling, omdat het grootste deel van de Chinese electriciteit met zeer vervuilende steenkool wordt opgewekt. Een belangrijke trekpleister voor het enorme gebouw zal daarom frisse lucht zijn.

Het complex in vogelvlucht. Bron: Janghogroup.com
Het complex in vogelvlucht. Bron: Janghogroup.com

8 gedachten over “Video: grootste gebouw ter wereld zo groot als Monaco”

    1. Misschien kunnen ze voor 1 dag per jaar een kaartje kopen. En ik snap niet waarom ze zelf ook geen zonnepanelen gebruiken.
      Terwijl ze daar zo lekker goedkoop zijn.

  1. Van het eerste tot het laatste woord dat de commentator sprak, puur onrealistisch, utopisch gezwam, gebaseerd op energie verspilling. Er wordt met geen woord gerept over de energiekosten, zoals bemoeier al schreef.

  2. starandmountain

    Dit is juist mooi! Nooit last van regen en wind. Ik denk alleen dat het nog te kleinschalig is voor zo’n grote stad. Overdekt leven lijkt me juist mooi als je natuurlijk wel altijd de mogelijkheid hebt om naar buiten te gaan. Veel voorzieningen die wel goed afgestemd moeten zijn kan echt ideaal zijn. Daarnaast moeten we veel meer de lucht in met alle gebouwen zodat we minder grond hoeven te gebruiken. Er is hier ooit ook een flat bij langs gekomen waarin eten kon groeien. Combineer dit allemaal en iedereen heeft dezelfde mogelijkheden. We zullen toch wel naar zulke gebouwen toe moeten als er steeds meer mensen bijkomen:D

  3. Zolang er in China nog steeds mensen dood gaan van de honger en in armoede en barre omstandigheden moeten leven, vind ik het meest onzinnigst project wat die chinezen gecreeerd hebben. Dat geld had men vele malen beter besteed kunnen worden. Architectonisch gezien, verdiend het een compliment. Maar ja, met de mogelijkheid van de ev olympische spelen voor de deur, is het misschien een goede investering. De oude haviken zullen al aan het geld tellen zijn, bevroed ik zo. Mvg Paul.  

Laat een reactie achter