Video: hoe vond Turing de computer uit?

De geniale Britse wiskundige en computerpionier Alan Turing is bekend van de Turing Test, waarmee onderscheid gemakt kan worden tussen mens en machine, en de bijdrage die hij leverde bij het kraken van de Duitse Enigma code. Minder bekend is dat Turing ook mede de grondlegger is  van het ding waarachter je dit stukje leest. Deze video laat op humoristische wijze zien hoe Turing met vallen en opstaan de moderne ‘Turing complete’ computer ontdekte.

Hoewel Turings geesteskind in de jaren na de Tweede Wereldoorlog een allesbepalende rol ging vervullen, liep het helaas met Turing zelf minder goed af. Turing, praktiserend homo, werd ondanks de beslissende rol die hij speelde bij de overwinning van de geallieerden, veroordeeld wegens een homoseksuele relatie en pleegde zelfmoord. Een lot dat meer mensen treft die te ver boven het maaiveld uitsteken.

5 gedachten over “Video: hoe vond Turing de computer uit?”

 1. In feite werd Alan Turing eerst chemisch gecastreerd, waarna hij zelfmoord pleegde. Als er een God zou kunnen zijn, en ik die was, zou ik de mensheid voor deze daad straffen, door alles wat Turing bereikt heeft, ongedaan te maken. Hitler had ik z’n gang niet laten gaan, hij zou nooit bestaan hebben. De hysterische baardapen, waar we nu zoveel problemen mee hebben, ook niet. Het kan en moet allemaal anders natuurlijk, maar dat moet de mensheid zelf maar uitzoeken. Door schade en schande wordt men wijs, zo luid althans het gezegde, maar ook velen zullen nog stranden in de schade, zeg ik, die God niet ziet.

  1. antares
    
   Hitler heeft een asiatisch genocide depopulatie en kolonisatieplan dat via china en rusland kwam gedwarsboomd anders had jij al lang niet meer bestaan. Europa en de rest stond ook op de nominatie uitgeroeid te worden en dat is daardoor niet helemaal voltooid. 
    
   Ook speelde turing in de oorlog geen rol en was de enigmacode door dönitz aan de geallieerden gegeven en de standplaats van de duikboten aan het einde van de oorlog ook en tevens verzorgde hij de grootste tankslag in de geschiedenis door aan Rusland het Duitse plan een grote tankinvasie  te starten door te spelen en stonden ze dat Duitse tankleger al op te wachten.
    
   Dönitz was in banksterhanden opgegroeid en een volkomen aan hen devoot monarchkind en de rol van Duitsland was voor hen uitgespeeld daar ze israel al hadden en de olie zelf wilden en daarom Duitsland torpedeerden in Haar Oorlogvoering en Mogelijkheden.  Het Duitse Leger is ook in Libie en Omstreken aan het Werk geweest en deden daar wel wat meer dan ze met rommel op TV laten zien.
    
   Zo stonden de oorlogen bol van de geheime bedoelingen en geheime partijen en hebben ze Jou enkel maar leugens en bedrog aangeleerd.  Het is Zelfs Duitsland Nooit geweest dat de oorlogen begon.    argusoog.org/derde-wereld-drama/comment-page-1/#comment-67084   http://samuel-heinemann.blogspot.de/2012/01/oorlog.html

    1. Toch antares is het toch Beter dat je Weet wat de Waarheid is en helemaal als je zo als je zegt een Betere Wereld zou willen scheppen met Moord en doodslag zo als tallozen voor jou al poogden en deden zonder Kans zonder Slagen zonder Doel.

 2. Ik heb wel eens gehoord dat het idee van de computer vanuit de luchtdoel artillerie komt, daar hebben ze iets waarmee ze snel kunnen berekenen in welke richting ze moeten schieten om de vliegtuigen te raken.

Laat een reactie achter