Video: Star Trek technologie die nu echt bestaat

Share Button

Star Trek was erg populair onder jonge liefhebbers van wetenschap en techniek, vaak uitgemaakt voor nerds, en veel van hen hebben zich laten inspireren om bepaalde Star Trek technieken werkelijkheid te laten worden. Met succes. Zeker tien technieken lijken rechtstreeks geteleporteerd uit het witte doek.

Helaas is er nog geen methode om sneller dan het licht te reizen of een compleet mens te teleporteren, maar theoretici als Alcubierre hebben al systematisch nagedacht over de mogelijkheden voor een sneller-dan-licht warpdrive. Het is al gelukt om van atomen en moleculen de kwantumtoestand te teleporteren op een ander, gelijksoortig object, wat ze technisch gezien gelijk maakt aan het origineel.

Een hongerige T. Rex uit het Jura naar de aarde van nu teleporteren is nog steeds science fiction.

Een hongerige T. Rex uit het Jura naar de aarde van nu teleporteren is nog steeds science fiction.

Share Button

Germen Roding

Hoofdredacteur en analist (Visionair.nl) Expertise: biologische productiesystemen (master), natuurkunde (gedeeltelijek bachelor), informatica

Dit vind je misschien ook interessant:

5 reacties

 1. lynx schreef:

  “Helaas is er nog geen methode om sneller dan het licht te reizen of een compleet mens te teleporteren”.
  Hoezo HELAAS?

 2. Bemoeier schreef:

  En het kan ook nog noodzakelijk worden om snel naar een andere leefbare planeet te verkassen als er bijvoorbeeld een neutronenster te dicht in de buurt komt die onze planeet uitelkaar trekt.
  Hoeveel zwaartekracht hebben die gemiddeld, een half mijoen maal die van ons?

 3. quark schreef:

  Wat een irritant filmpje, maar ok, de fantasie baant inderdaad de weg voor de praktische oplossingen.

  Warp drive is misschien iets minder ‘onmogelijk’ dan teleportatie en replicatie, NASA is er serieus mee bezig (fundamenteel onderzoek met interferometers e.d., geen ruimteschip voorlopig). Lezing:
  http://youtu.be/vKTgNCGhq9Y

Geef een reactie

Advertisment ad adsense adlogger