Video: toekomstige cruiseschepen

Cruiseschepen in het jaar 2015 zullen volgens deze video gebruikmaken van windenergie, zonne-energie en een efficiënter gebruikt LNG, vloeibaar aardgas.

Dit filmpje is wel grappig, omdat het de obsessies van onze huidige tijd weergeeft, en ook de kneuterigheid voor veel mensen. Dit schip zou in staat zijn om 50% CO2 te besparen. Waarschijnlijk voor een groot deel al, door aardgas in plaats van stookolie te gebruiken. Briljant! Verreweg de efficiënte energiebron, zelfs al in de nabije toekomst, is zonne-energie, maar het vermogen dat nodig is om een dergelijke enorm schip in beweging te zetten, is groter dan zon en wind op deze kleine oppervlakte kunnen leveren. Er is een simpeler en ook veel milieuvriendelijker oplossing. Zet er gewoon een kleine kernreactor in, zoals nu ook in de meeste militaire onderzeeërs zit. Daarmee bereik je 100% CO2 reductie. Hopelijk hebben we in de iets verdere toekomst een slimmer idee.

bron
Eoseas

4 gedachten over “Video: toekomstige cruiseschepen”

 1. Ik vermoed dat kernreactoren niet toegestaan zijn omdat er ongelukken mee kunnen gebeuren door verkeerd gebruik of een aanvaring.
  En de getoonde maatregelen doen ze vast alleen maar om kosten te besparen.
  En hun imago te verbeteren om meer klanten te trekken.
  Of is dat iets te cynisch?

 2. Pak weg 20 jaar geleden waren er ook van die mooie ideeën over ontwikkelingen in de toekomst. Raad eens wat? De ontwikkelingen zijn er, maar alles behalve in de praktijk gebracht op een enkele uitzondering na dan. Inmiddels stoten de nieuwste benzinemotoren 1000 keer meer ultrafijnstof uit dan oudere typen motoren. Oh, ja, er loopt een man met een bladblazer door de straat, ook zo’n vooruitgang: wat is er mis met een bezem?

 3. Dit schip zal pas rond 2050 varen. Tegen die tijd beschikken we over fusiereactoren als het een beetje mee zit. Ik snap niet dat de ontwerpers van dit schip daar geen rekening mee hebben gehouden.

   

   

Laat een reactie achter