Video: vliegende bol ontwikkeld

Sato demonstreert zijn vliegende bol. Erg nuttig, zowel voor het redden van mensen als voor bedrijfsspionnen en roddelpers-journalisten.

Sato demonstreert zijn vliegende bol. Erg nuttig, zowel voor het redden van mensen als voor bedrijfsspionnen en roddelpers-journalisten.

New Age liefhebbers geloven in lichtgevende orbs, die op door geesten geteisterde plaatsen rondspoken. De Japanner Sato heeft nu een echte vliegende bolvormige drone ontwikkeld. DE oplossing voor nieuwsgierige journalisten en hulpverleners?

Defensie-ingenieur Fumiyuki Sato liet zijn ronde observatiedrone zien in Tokyo. De holle bol kan door nauwe steegjes vliegen, boven een bepaalde plek blijven rondzoemen, verticaal opstijgen en zelfs over de grond stuiteren. De drone is ongeveer zo groot als een strandbal en is bedoeld voor de nationale Japanse obsessie: foto’s maken.
De bol blijft in de licht door een propellor die door het bolvormige open frame wordt beschermd. De bol kan dus een stootje hebben. Sato en zijn team zijn bezig de drone te vervolmaken, maar denken dat hij in dit stadium al geschikt is bij politieacties, om verkeer te controleren en voor spionagedoeleinden.

Ook zou de bol erg handig zijn om bloedige gijzelingsacties of moordpartijen, zoals door de terrorist Anders Breivik, eerder te kunnen beëindigen en sluipschutters een goed zicht op het doelwit te kunnen geven.

Sato hoopt ook op vreedzame toepassingen, zoals search and rescue (SAR) operaties in rampgebieden. De vliegende bol kan door gebouwen en zelfs door trappenhuizen vliegen. Volgens Sato is het het eerste vliegtuigje in zijn soort. En… wij kennen wel wat journalisten bij het nu opgeheven News Of The World of andere roddelbladen die een moord zouden doen voor een uurtje met dit toestel spelen in het Britse koninklijke paleis.

Eh... Delen?

Germen Roding

Hoofdredacteur en analist (Visionair.nl) Expertise: Wageningen Universiteit, tropisch landgebruik met specialisaties plantenteelt en visteelt (master), natuurkunde (gedeeltelijke bachelor), informatica (praktijkervaring)

Dit vind je misschien ook leuk...

9 reacties

 1. Lennart schreef:

  Echt geweldig. Nu nog autonoom maken. ;) Ik vrees wel dat er veel criminele activiteiten mee mogelijk zijn wanneer ze goedkoop worden, zoals diefstal met een grijparm via een open raam. Verder wel handig voor opnames op ontoegankelijke plekken of verkenning in een grot ofzo. Je kan er ook luchtmonsters mee verzamelen of metingen verrichten, op een gecontroleerder traject in tengestelling tot een weerballon.

 2. Alfa schreef:

  Hmmmmm, het gezicht van mijn vervelende buurman bekijken, als zijn versterker weer eens doorbrand onder invloed van mijn omgebouwde magnetron. Mjjammie, is nu al drie keer op rij gebeurt, weg met die stampende piratenherrie. Enne… Barry, nogmaals mijn excuses voor al die beschuldigingen aan je adres.

 3. Julie schreef:

  Pff, dus 160 uren, 4 minuten en bijna 60 seconde.
  (daar blijft het bij alsjeblieft?)

 4. Barry schreef:

  Als je het materiaal van deze vliegende bol maakt van hetzelfde materiaal als de Metaalloze rubber dan kan je de electronica in die vliegende bol ermee opladen.

 5. akira schreef:

  check the sewers in this film!!
  old news i’d say

 6. André schreef:

  quote: Volgens Sato is het het eerste vliegtuigje in zijn soort.

  Het enige waarin dit vliegtuigje verschilt van andere vliegtuigjes is dat het in een bolvorm gemaakt is. Voor de rest is er niets spectaculairs en vernieuwend aan.

  • Vincent schreef:

   Inderdaad, ik moest ook gelijk aan miniatuurhelicopters denken, maar dan met een kooivorm rondom. Of quadrocopters. Deze vorm is wel wat robuuster, maar dat is niet echt revolutionair te noemen.

   Ze moeten EL-wire om de ribben draaien en er ’s nachts mee boven het Niburu kantoor mee rond vliegen :D

Geef een reactie