Video: vliegende elektrische fiets

Altijd al bij de buren naar binnen willen gluren of stoplichten willen vermijden? Drie Tsjechische bedrijven hebben dé oplossing Helaas gebruikt het prototype zoveel energie dat onze huidige zwakke batterijen het toestelletje maar enkele minuten de lucht in kunnen houden.

De uitvinders zijn echter optimistisch. De batterijcapaciteit verdubbelt immers elke tien jaar…

9 gedachten over “Video: vliegende elektrische fiets”

 1. Met zeer grote vleugels vliegen kost minder energie denk ik, dan kun je de propellor(s)
  met je pedalen zelf nog aandrijven denk ik.
  Letterlijke luchtfietserij dan.

 2. Lijkt me dat je ook wel een door menskracht aangedreven vliegfiets kunt ontwerpen. Van nog lichtere materialen en meer volgens het concept van de ligfiets; daar kun je veel meer kracht mee opwekken.
   

 3. Op menskracht is niet verdedigbaar tenzij er een back-up systeem is dat je veilig terug tot op de grond kan brengen als er iets fout gaat.
  Eigenlijk heb ik net iets bedacht dat zoiets zou kunnen garanderen. Eens zien of ik die kan contacteren :p

  1. Als dat een vliegtuig met grote vleugels is, is dat een soort zweefvliegtuig met hulpaandrijving. Al zwevend kun je dan veilig een landingsplek uitzoeken, net als elk sportvliegtuigje nu al doet, maar dan beter (vanwege de betere zweefcapaciteit). Je kunt zelfs nog een paar termiekbellen meepakken als je dat beter uitkomt of als je onderweg even wilt uitrusten…

 4. Ik heb eerder gewerkt aan een duikplank op perslucht. Daarop kon je plaats nemen en gelanceerd worden alsof je van een tien meter hoge duikplank sprong. Dit lijkt mij veel leuker, en het ontwerp boeit mij ook. Je zou een generator op het strand kunnen plaatsen, met vliegende toeristenbootjes aan kabels. 3 tot 500 meter kabel is genoeg om iedereen van de sensatie van het vliegen te doen genieten en accu’s zijn overbodig. :)

 5. Grappig dat ik dit artikel nu weer terug zie, met enige heimwee eigenlijk. Ik heb in 2006/2008 twee 100% koppel, fietsaandrijvingen ontworpen. Later heb ik er één aan een fabrikant voor ligfietsen gepresenteerd, nog weer later, beide aan Batavus in herenveen. Later heb ik deze aandrijvingen nog aan de redacteuren Germen en Tui mogen laten zien. Daarna kwam ik tot mijn verrassing mijn concept waarop de stepfiets is gebaseerd, tegen in de handel. Heb gezien hoe met behulp van twee vrijloop lagers, mijn concept tot in de puntjes is uitgevoerd, met enige aanpassing. Jammer dat het er zo oneerlijk aan toe is gegaan, denk ik dan. Het is om deze redenen dat ik m’n concepten tegenwoordig gewoon weggeef, kan het ook niet meer gestolen worden.

  Overigens heb ik daar nog wel een verrassing in de maak, heb ik de fabrikanten ook voorspeld destijds…….. Men vroeg mij na ondertekening van de geheimhoudingsovereenkomst namelijk, Wat doe jij er aan als wij dit concept sowieso uitvoeren op termijn??? Daarop heb ik geantwoord dat ik een nog beter concept zou weggeven aan bijvoorbeeld de Chinezen. Dat concept ga ik nu niet weggeven, ik ben ondertussen wijzer geworden ehehehe. Maar daar gaat iets gebeuren………..

Laat een reactie achter