Waar voeren we nu weer oorlog?

Wat weten de Amerikanen en Europeanen van elkaar?

In Europa worden er vaak grappen gemaakt over het gebrek aan aardrijkskundige kennis van de Amerikanen. Tijd dus om te toetsen of deze vooroordelen kloppen. Wie brengen het er beter van af: de Amerikanen bij het identificeren van Europese landen, of de Europeanen, die Amerikaanse staten als Texas, Florida en Tennessee moeten aanwijzen? De resultaten zullen u verrassen…

Eerst de Amerikanen aan zet.

Dan de Europeanen.

Conclusie: de Europeanen blijken qua geografie niet slimmer dan de Amerikanen.
En: Luxemburg blijkt in de VS bekender dan Nederland en België.

Weten waar landen liggen is erg belangrijk om buitenlandpolitiek te begrijpen. Zolang mensen geen benul hebben van geografie, kan je de bevolking de meest onzinnige oorlogen in rommelen.

Waar voeren we nu weer oorlog?
Waar voeren we nu weer oorlog?

2 gedachten over “Wat weten de Amerikanen en Europeanen van elkaar?”

 1. Je moet mensen leren hoe het financieel systeem werkt. Dat leiders/vorsten van landen grootaandeelhouder zijn van grote bedrijven. En je hebt particuliere aandeelhouders.(gewone burger). Banken niet geheel onafhankelijk zijn. Zij staan in verbinding met de grootaandeelhouders, investments groepen en andere financiële bedrijven. Politiek voert beleid uit wat betrekking heeft op de financiële wereld. Het piramidestelsel wordt strak in de hand gehouden ten opzichte van de gewone man.
  Na de tweede wereldoorlog heeft de elite geld gestopt in Europa om de boel weer op te bouwen. Hierdoor kwamen wij in de schulden.(nog niet zo veel)Toen het systeem van het westen/VS failliet ging(jaren 80) begon men met de rente te rommelen. Hierdoor konden wij onze landschulden niet meer terug betalen. En werd schuld terug betaald weer met nieuwe schuld/lening. En zo kwamen we onder de plak van de elite van het westen. De VS heeft 2 regeringen: 1. voor het volk(die zit met de schuld). 2. achter de schermen en die is van de elite. Dus de gewone VS burger zit met dezelfde problemen als wij. Bezit wordt daar langzaam illegaal overgenomen en dat is een groot issue aan het worden, want de VS heeft een grondwet die voor de burger gemaakt is. Dit is ook de reden, waarom veel burgers zich niet willen ontwapenen. Ook daar zijn veel rare dingen aan de hand.
  Waarom EU? De EU is opgezet door het bedrijfsleven/grootaandeelhouders. Dit deden ze voor zichzelf en niet voor ons. Gevolg: wij zijn onze soevereiniteit kwijt als land. Hierdoor kan politiek, mensen die wij gekozen hebben niet of nauwelijks nog iets voor de burger beteken. De agenda wordt door het bedrijfsleven/grootaandeelhouder bedacht en niet door de politiek. Vandaar de vele betuttel regeltjes, waar niemand iets mee opschiet en zelfs contradixie in de hand werkt.
  Men hield ons voor dat de Euro wel moest komen, omdat we ook schulden hebben aan andere continenten. bv. China. Maar hier twijfel ik over, omdat schulden op de burgers is/werden afgeschoven en men heeft banken niet failliet laten gaan. Hoe ik dit moet uitleggen is best moeilijk. Als je weet dat banken overal zitten, dan moet er ook geïnvesteerd zijn in de landen waar ze zitten en dus kan dat land(bedrijven/elite en burgers daar) zelf ook in de problemen komen. Dus ook een Chinees bedrijf zeg maar. Dus hebben beide belang om de bank niet failliet te laten gaan. Ook om de lieve vrede te bewaren. Maar goed, de schulden worden wel weer op de gewone man afgewenteld. dmv. van belasting enz. En zo hebben we bubbels in bubbels in bubbels enz. gecreëerd. Zijn landen(overheden) overgenomen door private bedrijven(vandaar de privatiseringen) Bedrijven kijken niet naar landengrenzen. Die kijken alleen maar naar geld en landen zijn nu op aan het drogen. Steeds minder werk/voorzieningen, want technologie is het enige wat nog telt. Grote bedrijven maken de dienst uit, maar ook die komen nu in de problemen. Dus gaan ze samenwerken. Zo kan het dus gebeuren dat je 10 % korting krijgt bij de ING, als je bij een bepaalde verzekeraar zit. Hieruit blijkt dus dat grote bedrijven/instanties/overheden/banken al samenwerken en wij weten niet meer wie de eigenaar is van een product die wij gebruiken. Problemen bij een product worden groter, want meerdere bedrijven/instanties hebben dan invloed en willen er dus ook iets aan verdienen. Het gevolg: product voor ons wordt soberder de duurder. Vandaar ook de opmerking: alles droogt op.
  Dit gebeurt dus vrijwel overal op de wereld. Met afspraken kan de elite de gehele wereld overnemen. Dit gebeurt via de agenda20/30 om zo een NWO te creëren. Ook Poetin doet mee. Die ruzies zijn uiterlijke schijn. Propaganda voor de gewone mens. De aanslagen/ongelukken zijn offers. Als een land niet meewerkt, dan volgt een aanslag/ongeluk. Maar ik vraag me af of dat wel zo is. Achter de schermen weet de elite dit al. Vergeet niet dat landen min of meer uit 2 regeringen bestaat. 1. voor ons. 2. eentje voor de elite. Als de elite er niet meer uitkomt, dan kun je een oorlog verwachten. Dan lijkt het dat we een tegenstander hebben. Nu hebben we de moslim/vluchtelingen hetze, die dus bewust zo gecreëerd is. Maar de echte reden: Het systeem zit letterlijk moer vast. Door een oorlog krijgt men weer ruimte om de boel te verbloemen.
  Conclusie: Gewone mensen landen leren is niet zo belangrijk. We zijn allemaal gewone man/vrouw. En we worden allemaal bedreigd op verschillende manieren. Waar vooral vrouwen/kinderen/ouderen de dupe van worden. Er is nu al hier een medicijn gebrek aan het ontstaan. schildklier, anti-biotica, kanker enz medicijnen. Belangrijke medicijnen dus. En zo worden we langzaam opgeruimd.
  Het was al jaren geleden bekent dat de pharma industrie hier niet meer kon bij verdienen. Dus gaat men nu naar andere continenten. Maar het uiteindelijk doel: hier mensen opruimen en daar weer experimenteren. Waarom hetze tegen Noord-Korea? Dit is het enige land wat nog volledig zelf regerend is. Heeft geen centrale wereld bank en andere producten die ervoor kunnen zorgen dat bedrijven het land kunnen overnemen. Tip: Vrijwel alle media, dus ook internet/programma’s enz. valt onder dezelfde eigenaren. Dus onafhankelijk nieuws wordt steeds schaarser, want iedereen moet geld blijven verdienen.
  Ik zeg niet dat mijn verhaal geheel compleet is: maar in de grote lijnen klopt het wel.
  Wil je nog een stapje verder naar het waarom? Dan moet je veel over mythologie/geloven/occulte/oudheid en geschiedenis lezen. Dan kom je uit bij Niburu, waarom nieuw tijdperk. Waarom technologie hier een rol in speelt enz.
  Veel leesplezier en probeer zelf na te denken, want er komt een dag, dat je een keuze moet maken. Tip: maak een keuze op menselijkheid, als dat lukt.(bv. als je moet kiezen tussen leven en dood) En voor nu: probeer nog te genieten en wees aardig tegen elkaar(oordeel niet te snel). Maak vrienden onder alle kleurtjes. We zitten allemaal in hetzelfde bootje. Het kan zo voorbij zijn.

 2. Waar het eigenlijk op neer komt: het systeem is gebaseerd op groei. De wereldhandel groeit niet meer/stagneert/verslechtert in het algemeen. Landen/gewone burgers zitten met de schulden(de meeste bewust creëert van boven door ondeugdelijke financiële producten., waardoor armoede toeneemt. Daarbij neemt goed betaald werk af. Redenen: grote bedrijven gaan naar goedkope landen en verkopen de producten hier weer voor meer geld. Wij kunnen het niet meer betalen, dus neemt markt af en verdwijnt product. vandaar dat overheid goedkopere medicijnen wil, maar dat is een dode weg. Daarnaast zorgt technologie ervoor dat werk verdwijnt. Om het systeem hier te laten draaien krijgt men een uitkering. Maar daar willen ze liever ook van af. Tel je alle puzzeltjes bij elkaar op. Dan zitten we in een neerwaartse spiraal waar we onmogelijk uitkomen. De enkeling die een gat in de markt vindt heeft nog een tijdje geld om te overleven. Maar over het algemeen hebben laagopgeleide beroepen/vak en dienstverlenende weinig kans op verbetering, omdat alles opdroogt en de arbeidsrechten steeds verder afnemen. Mede, omdat studeren ook niet meer gratis is. Nu nog wel voor MBO “gratis”(moet je wel slagen), maar ook dat zal denk ik verdwijnen, als er geen werk meer is. Al met al geen leuk verhaal, maar zo staan we er wel voor.

Laat een reactie achter