Fontein van de eeuwige jeugd. Komt deze binnen bereik van gewone sterfelingen? Bron: Wikimedia Commons (Lucas Cranach)

Superrijken kopen onsterfelijkheidsbehandelingen

Gezondheid kan je niet kopen, zegt een oud spreekwoord. Nu het moment dat de eerste echt effectieve anti-verouderingsmedicijnen op de markt komen, steeds dichterbij komt, denken superrijken daar steeds vaker anders over, en worden klant bij anti-verouderingsklinieken als Viavi.

Veroudering als ziekte
Technisch gesproken is veroudering een complexe ziekte, waaraan je uiteindelijk dood gaat. Waar je je als jongere onsterfelijk waant, begint het afbraakproces in feite al. Steeds meer onderdelen gaan haperen, waardoor op een gegeven moment het lichaam niet meer functioneert. Er zijn enkele ziekten bekend, zoals progeria, waarbij de patiënten al op jonge leeftijd verouderen. In het geval van progeria door een foutieve variant van het eiwit LMNA.  Dit eiwit vormt het skelet van de  schil om de celkern en is extreem belangrijk (zo belangrijk zelfs, dat het eiwit nauwelijks gewijzigd is in de evolutie). Kortom: veroudering moet iets te maken hebben met een haperende communicatie tussen celkern en de rest van de cel, in het bijzonder de mitochondriën. Inderdaad wijst eerder onderzoek hier op.

Onsterfelijkheidsklinieken Viavi en Omniya
Dit bracht enkele ondernemende onderzoekers op het idee, om deze methoden te bundelen in een behandelplan. Zij stichtten klinieken in Londen, waar superrijken, royals uit onder meer Jordanië en anderen die zich de prijzige behandeling kunnen veroorloven, zich kunnen laten behandelen. De bekendste zijn Viavi en de meer op schoonheidsbehandeling gerichte kliniek Omniya.

Fontein van de eeuwige jeugd. Komt deze binnen bereik van gewone sterfelingen? Bron: Wikimedia Commons (Lucas Cranach)
Fontein van de eeuwige jeugd. Komt deze binnen bereik van gewone sterfelingen? Bron: Wikimedia Commons (Lucas Cranach)

Telomeren verlengen
Ons DNA is opgeslagen in 46 chromosomen, lange ketens DNA. Op deze chromosomen zit een ‘beschermkap’, het telomeer. Onze cellen delen zich om de zoveel tijd,  bijvoorbeeld bij groei of wondgenezing. Hierbij wordt het telomeer steeds een stukje korter. Als het telomeer gedegenereerd is, stopt de celdeling. Onze cellen kunnen zich dan niet meer vernieuwen en de dood is een kwestie van tijd. Dit mechanisme beschermt ons tegen kanker: alleen de fractie van de kankercellen die de telomeerafbraak onklaar kunnen maken, kunnen een ‘succesvol’ gezwel vormen. De (gepatenteerde en peperdure) stof TA-65, wetenschappelijke naam: cycloastragenol, kan telomeerafbraak omkeren. Bij fruitvliegen en muizen leidde dit tot een langere levensduur. Andere studies wijzen dan weer op een hoger kankerrisico. Kortom: dit moet je alleen gebruiken als uit testen blijkt dat je telomeren al aan het rafelen zijn, omdat je anders je langere leven wel eens onnodig zou kunnen doorbrengen in een kankerkliniek. TA-65 maakt deel uit van de behandelingen van Viavi, naar ik aanneem na een telomeertest.

Menselijk groeihormoon
HGH, menselijk groeihormoon, wordt door ons lichaam nog volop aangemaakt rondom onze twintigste. We voelen ons dan vol energie. De HGH-aanmaak begint te haperen rond de middelbare leeftijd. HGH stimuleert de groei, maar ook de activiteit van de mitochondriën, waardoor je meer energie krijgt. Ook HGH is niet zonder risico’s, zoals een grotere kans op diabetes. Aan de andere kant: veel mensen gebruiken het al en hebben er naar eigen zeggen baat bij. In Viavi en Omniya wordt dit hormoon als een tekort wordt vastgesteld, toegediend. Als het lichaam onvoldoende groeihormoon aanmaakt, ligt dit vaak aan gebrek aan vitamines of mineralen.

Elitair?
Op het eerste gezicht lijkt een hard moreel oordeel op zijn plaats. Mensen die het in het leven al bijzonder getroffen hebben, kunnen op deze manier ook een goede gezondheid ‘kopen’. Aan de andere kant: het is een uitermate duur en bureaucratisch proces om nieuwe medicijnen toegelaten te krijgen. Experimentele anti-veroudering medicijnen worden vaak niet eens in overweging genomen omdat veroudering niet erkend is als ziekte. Deze extreem rijke individuen dienen als proefkonijn en maken experimentele medicijnen acceptabel. Daardoor komen instanties als de Amerikaanse FDA onder druk te staan deze medicijnen ook voor minder vermogenden toe te laten. Als deze doorgewinterde egoïsten langer denken te kunnen leven, zullen ze hemel en aarde bewegen omdat voor elkaar te krijgen. Dat zou voor de gewone bevolking wel eens positief kunnen uitpakken. Wel zal de patentenuitmelkerij dan drastisch ingesnoeid moeten worden. Wat denkt u als lezer?

5 gedachten over “Superrijken kopen onsterfelijkheidsbehandelingen”

 1. Patenten zijn toch maar tijdelijk? Dan kan er ondertussen nog iets tegen die kanker ondekt worden misschien.
  Geld maakt gelukkig als je er slechts maar een klein beetje meer van hebt dan dat je nodig hebt om te leven.
  Dat schijnt weleens onderzocht te zijn Judith.

  1. Dat Kan : http://www.twitlonger.com/show/n_1sc55jb?new_post=true

   De in link staande Formule activeert ook Stamcel Regeneratie.

   Een Regeneratie Cycle duurt een tot en met tien jaar afhankelijk van leeftijd schaden conditie intensiteit therapie of dagelijkse dosis en dergelijks en kan men zo veel jaren toevoegen als men wil.

   Het middel geeft met enkele dagen al een zo al algemeen Beter Gevoel van Welbevinden.

   Buitendien is de Aarde en Alle Leven er op in Genesis waardoor er explosies van nieuwe Soorten op Aarde en in Zee zijn en de Mensheid in Transformatie dus dat zal ook Helpen het Beter te krijgen.

 2. Levensduur verlenging bestaat al 200 jaar sinds de asiatische wereld aipac adel en hun ambtenarenvolk de joodse eliten die alle overheden wetgevingen schooltjes en media bevolken stamcel regeneratie ontdekten.

  Hier voor roofden ze Stamcellen uit de Schedeltjes van Kindertjes voor hun regelmatige injecties die dan ook in alleen Europa al met 1 miljoen per jaar verdwenen en in de usa met een 490.000 laat staan rest van de Wereld de lage klassen de wiegjes geplunderd werden en vandaar die zo grote stalking bemoeienis en belaging van onze kinderen door de overheden en immense mensen handel door israel en de eucommisie.

  Je zou verbaasd zijn over hoeveel oorlogsmisdadigers er nog heden leven daardoor.

Laat een reactie achter