Infographic: hoe groot is Bitcoin nu?

Bitcoin lijkt niet te stuiten. Hoewel er keer op keer schandalen rond de cryptocurrency uitbreken, met als meest recente de rumoerige breuk tussen Mike Hearn, Bitcoin-ontwikkelaar van het eerste uur en de rest van de harde kern van de Bitcoin ontwikkelaars, neemt het aantal gebruikers – en de waarde van de bitcoin – over een langere termijn bekeken gestaag toe.

In deze infographic, op voorstel van Farid Rostami, met toestemming van de bron dr-discount geplaatst, de laatste ontwikkelingen. Klik hier voor een vergroting. Pas op als je moet betalen voor je dataverkeer. De infographic is erg groot, rond de 2 MB.

Interessanter dan bitcoin zelf is de technologie erachter, blockchain. Hiermee kan niet alleen een decentrale munteenheid zoals bitcoin worden bijgehouden, maar bijvoorbeeld ook een kadaster met registergoederen of zelfs een burgerlijke stand. Hierdoor wordt een overheid, technisch gesproken, steeds meer overbodig. Door waarnemers wordt blockchain dan ook niet voor niets groter dan internet genoemd.

Bron: dr-discount.nl

Laat een reactie achter