Bankiers zijn reptilians

Bankiers staan bekend om hun meedogenloze geldzucht en gebrek aan scrupules. De crisis van 2008-2013 lijkt weinig verbetering in hun gedrag te hebben voortgebracht. Volgens samenzweringstheoretici komt dit, omdat de banken en andere grote financiële instellingen (net als de rest van de wereld overigens) beheerst door reptielachtige wezens. Op wetenschappelijke gronden moeten we de aluhoedjes gelijk geven: veel bankiers zijn zonder meer reptilians.reptilian

Gedrag van reptielen versus het gedrag van zoogdieren
Zoogdieren zijn in feite een geëvolueerde groep reptielen. Zoogdieren verschillen op enkele belangrijke punten van het doorsnee reptiel. Op de middelbare school leerde je dat zoogdieren warmbloedig zijn, geen eieren leggen maar hun jongen levend baren en niet drie, maar vier hartkamers  hebben. In feite zijn er enkele veel belangrijker verschillen. In dit artikel concentreren we ons op het voor dit vraagstuk belangrijkste verschil: het verschil in hersenfunctie. Hoe denkt een reptiel vergeleken met een zoogdier, zoals een mens?

Het belangrijkste gedragskenmerk dat een zoogdier vertoont en een reptiel niet, is sociale interactie. Dit wordt geregeld door onder meer de amygdala, een hersendeel dat bij standaard reptielen ontbreekt. Zoogdieren, en overigens ook vogels, zorgen voor hun jongen en vormen in veel gevallen vrij ingewikkelde sociale structuren. Bij vrijwel alle reptielensoorten ontbreken sociale structuren. Een standaard reptiel kent vergeleken met een zoogdier, een vrij arm gevoelsleven. Reptielen kennen angst, agressie en plezier. Reptielen herkennen elkaar niet en vormen geen sociale banden met soortgenoten of verzorgers. Reptielen gedragen zich bijna geheel instinctief en bevredigen hun behoeften, alsof ze de enige op de wereld zijn.

De psychopaat als reptiel
Veel, niet alle, bankiers zijn psychopaat. Een psychopaat vertoont psychologisch veel kenmerken van een slim reptiel. Een psychopaat ziet zijn (de meeste psychopaten zijn mannen) soortgenoten niet als medemensen, wezens zoals hij, maar als gebruiksvoorwerpen, “muppets”, zoals een Goldman Sachs bankier het verwoordde. Het doel van een psychopathische bankier is geld, en dit geld kan dan weer gebruikt worden voor pleziertjes zoals seks, luxe en (dat is dan weer een zoogdierkenmerk) zoeken van prikkels. Een psychopaat gaat indien nodig over lijken om zijn zin te krijgen, in dit geval dus het financieren van een luxe levensstijl.

Angst en hebzucht
Beleggers, en ook bankiers, worden geleid door twee belangrijke drijfveren: angst en hebzucht. Dit zijn de voornaamste emoties bij reptielen. Typisch menselijke emoties zoals medegevoel en verbondenheid spelen, ondanks alle ontroerende verhalen van “ethische” bankiers, geen rol. Bankiers denken in cijfers en proberen die cijfers in hun voordeel uit te laten vallen. Banken zijn dan ook instellingen waar de psychopaat zich als een kip in het water voelt.

Hoe kunnen we dit stoppen?
Het kernprobleem is dat banken de ideale omgeving vormen voor gevoelsarme geesteszieken, zoals psychopaten. Een bankierseed invoeren, zoals het CDA er doorheen heeft gelobbyd, is lachwekkend. Echte psychopaten liegen alsof het gedrukt staat en ook niet-psychopate bankiers worden door het systeem tot psychopaat gedrag gedwongen. Het is beter, de fundamentele ontwerpfouten in het systeem te verhelpen.

Banken in de huidige vorm moeten verdwijnen. Banken combineren verschillende functies die we van elkaar moeten scheiden, en die vragen om misbruik door psychopaten. Het betaalverkeer kan heel goed via een overheidswebsite lopen, of beter: via een bitcoinachtig systeem. Die heeft nu immers toch al inzicht in de bankgegevens. Het uitlenen van geld is een verouderd systeem. Participerende vormen van kapitaalverstrekking, zoals crowd funding en aandeelhouderschap zijn beter. Het bouwen van een website is geen activiteit die psychopaten aantrekt. Dit geldt ook voor crowd funding en lange termijn investeren. Hiermee elimineer je de middle men. Hiermee zou je het psychopatenprobleem in de bankenwereld kunnen stoppen.

Lees ook
Aarde steeds meer in greep van agressieve reptielen

5 gedachten over “Bankiers zijn reptilians”

 1. VisionCritiaster

  ==
  Het uitlenen van geld is een verouderd systeem. Participerende vormen van kapitaalverstrekking, zoals crowd funding en aandeelhouderschap zijn beter.
  ==

  Hoe oud denk je dat aandelen al zijn, Germen? Denk eens een keer na.

 2. Waarom is het toch zo klontje klaar en gebeurt er maar steeds niets? Het antwoord is natuurlijk dat de politiek vervlochten is met het huidige roofsysteem.
  -Voordeel van het systeem: hoe meer geld het volk opbrengt des te meer levert het de overheid op. De overheid wordt altijd afgerekend op de begroting dus niemand zal op het pluche zittend het systeem omgooien.
  -Nadeel van het systeem: de bankiers roven een zeer disproportioneel deel uit de ruif. De politiek doet er echter niets aan zolang het de schatkist genoeg oplevert. De burger betaalt toch.

  Zeer duidelijk filmpje over deze werking: https://www.youtube.com/watch?v=iFDe5kUUyT0
  Al sinds 2013 op YT te zien, desondanks maar net iets meer dan 3 miljoen keer bekeken. Ontstellend weinig aangezien het zo duidelijk laat zien hoe idioot het systeem is voor de allergrootste groep.

  We weten allemaal dat de bank gratis geld creëert maar zelfs met fractional rserve banking kan dat alleen als er wordt ingelegd. Iedere inleg komt van de belastingbetaler, by design. De overheid leent dan bij de banken uit naam van de belastingbetaler via het uitgeven van obligaties. De bank kan dan een verveelvoudiging van de inleg van de belastingbetaler uitlenen. De belastingbetaler betaalt dan via belastingen de lening plus rente terug.

  HOE GENIAAL!! De belastingbetaler leent via de overheid bij zichzelf (verveelvoudigde inleg) maar betaalt dan de rente aan de bank via daardoor hogere belastingen geheven door de overheid. Terwijl hij dus klontje klaar bij zichzelf leent….

  Kijk het filmpje en geeft het door! Het is NL ondertiteld, dus uitstekend te volgen. Hou erbij ook in het achterhoofd dat banken en grote ondernemingen supranationaal zijn. Als nederland bij een franse bank leent, ben je het nog steeds zelf bij wie je leent. Beperk je zelf dus niet met lokale/nationale redeneringen. Denk groot, want dat is ook hoe voor jou de rekening is!

 3. helemaal mee eens! Het betalingsverkeer van de gewone man moet losgemaakt worden van de door psychopatische egotrippers beheerste grootbanken en een door de overheid gecontroleerde nutsvoorziening worden. Als die geldwolven zonodig willen speculeren daan doen ze dat maar met geld van mede-wolven en niet met ons spaargeld en salaris!

Laat een reactie achter