De functie van angst

Een korte documentaire over angst, de functie ervan en de consequenties van angst in onze moderne maatschappij.

Fear is apparently a universal emotion; all persons, consciously or unconsciously, have fear in some sort.

In short, fear is the ability to recognize danger leading to an urge to confront it or flee from it.

Very few people understand the programming of fear, and why it distorts our perceptions.

While fear is a program used for our survival, fear also creates irrational beliefs that cause larger systems of fear like politics, religion and the media.

A Virus Called Fear is short film about the conditioning of fear, and what irrational fears can lead to. Written and directed by Ben Fama Jr.

 

Aanverwante artikelen:
-) De oorlog over uw verstand
-) Het begin en einde van goed en kwaad
-) Voortbestaan, het basispatroon van al het leven
-) Diversiteit, de bouwsteen van het leven
-) De dood, een verkenning
-) Ego en identiteit
-) Tijd en aandacht 
-) Byron Katie – The Work Website
-) Losing the Moon, Dialogues on Non-Duality, Truth and Other Illusions (pdf) 
-) Charlie Hayes – Perfect Peace (pdf)

11 gedachten over “De functie van angst”

 1. Zeker is dat er veel met angst gedaan wordt. Voorbeelden:

  De ideale manier om mensen geld af te troggelen via verzekeringen, is ze bang te maken voor gebeurtenissen die een lage kans hebben ooit te gebeuren. Een kans die zo laag is, dat verzekeringen er dik aan verdienen.
  De angst voor een ineenstorting van de Euro – en die angst is heel bewust en strategisch gezaaid – zorgt ervoor dat mensen diep in hun buidel tasten. En waar betalen ze eigenlijk voor? Toen banken winst maakten, vloeiden de winsten weg naar de eigenaars. Nu ze ‘verlies’ draaien moeten ze ‘gered’ worden. Niet door degenen die ooit de vruchten plukten, maar dat geeft niet. Angst maakt irrationeel.
  De angst voor terrorisme zorgt ervoor dat we alle vrijheden en rechten met gezwinde spoed inleveren.
  De angst voor financiële onzekerheid zorgt ervoor dat mensen liever loonslaaf zijn dan onafhankelijk (= ondernemer).
  De angst voor ziekten zorgt ervoor dat mensen zich laten inspuiten met vergif, oh nee, vaccinaties. Big Pharma vaart er wel bij.

  En ach, zo zijn er nog talloze voorbeelden. Angst en onzekerheid zijn effectieve manieren om mensen te bespelen en te manipuleren.

  1. Terrorisme als economie van enkelen ten Koste van Allen.
   So See where the Money and Gold goes and Send in the Squads & Drones als Best en Meest Winstgevend Economisch Beleid &Stockmarkettool Voor Die Velen dan.
   De EU als verrader en beschermer van die plunderaars en parasieten als de vaccinatieterroristen de CO2tradescamterroristen de bankenscam de Volkseigendommenafroofscams de reccesiescams de exportimportscams de gwscams de energiescams … etc etc etc etc  hen bij voorbaat dekkende en afschermende met oa wettelijke onaantastbaarheden als adel en koningen Opheffen en Alle Gelden Kosten en Schadevergoedingen en Gederfde Inkomens en verliezen Terug Eisen Wegens bedrog en verraad met Voorbedachte rade en opzet van het begin af aan. EU even als vele andere instanties zijn door de banksters opgezet en ademocratisch opgelegd net als hun bankensystemen eerder al en niets meer dan mafianesten voor eigen kroost.

   1. Dag c,
    Ik lees hier vaak berichten, maar van jouw opmerkingen snap ik niks!
    Als ik het twee of drie keer lees nog steeds niet.
    Zou je wat je wilt zeggen, anders onder woorden willen brengen? 

    1. Uiterst Ongeloofwaardig zelfs van het Eu Stukje zou u niets Snappen?
     Voor 1ste Alinea Zie mischien dan Eerst even comment Nico door.

    2. Zie je bericht hierboven,
     14 juni 22:16
     Ik snap er echt niks van!  
     Zal dan wel aan mij liggen 

    3. Nou Maar Hopen dat u Dit Begrijpt?
      
      
     Kan zijn dat u van alle aangetipte onderwerpen geen weet heeft en de termen en daden niet kent. Niet weet dat CO2 trading bestaat er grootscheepse internationale frauden bedrog via banken regeringen partijen overheden wetenschappen en religien EU en verdere instanties plaats vinden en dat er criminele gelijktijdig internationale privatiseringen (roof en plunderingen) hebben plaats gevonden of hoe de woningmarkt de grond in geboord is en dat de reccesies opzettelijk kunstmatig zijn en nog veel meer vanwege een internationaal en al eeuwen opererende grote uit eurasia afkomstige shadowsociety dat zich ook als adel elite etc voordeed aan ons de eeuwen door en dit soort parasiet  scavenge en plunderactiviteiten in vredes en in oorlogstijden als economie bezigen.
      
      
     Die Kennis hebben ze nou net niet Netjes Voor Ons op Straat te Vinden gelegd en Moest met gevaar voor Leven Verzameld en Gepubliceerd Worden.
      
      
     Dan kan het ook nog zijn dat er bewoordingen of onderwerpen  in staan die traumamateriaal bij u raken. En blokkering is een symptoom van zulk reactie dan. Voor u zelf mischien beter uit te zoeken wat uw trauma dan kan zijn daar zulks een slachtoffer gebruikelijk in een kwetsbare misbruikbare toestand houdt zolang niet geheeld.
      
      
     Complexen en traumas en de Gevolgen hebben invloed op elke dag van het bestaan en doen en laten. Zelfs op de realiteitsbelevingen en werken als verdraaiende  associatiemallen en brillen om wat men wel en wat men niet ziet zelfs hoort zelfs weet en kan weten. Men heeft gebruikelijk zelfs dan de standpunten van de doorgever van de Pijn of de ivertuigingen dader zo als christendom en islam dan ook aan hun gelovigen komen door geinternaliseerde psychische gijzelingen met behulp van marteling verkrachting drugs geweld en babyverzuipingen om de Eigen Aangeboren Willetjes te breken en weg te vagen voor vullisgelul en de al vele eeuwen durende Kinderkonten wars om de grootste legers de grootste religien de meeste macht. Zeer veel politici rabbis imams banksters wijkterroristen hebben zich met deze al millenia oude soorten van monarchkennis en Kinder verkrachtingen heel vaak een volgelingenkern van minions zo als ze dat noemen gelegd.
      
      
     Van de paus tot en met meeste van de politici die Ons op Tv dagelijks zitten en staan aan te wasemen.
      
      
     Indien trauma kan het zijn dat u over twee jaar plots wel ziet wat er staat en bedoeld wordt. Of vaker lezen tot er wel wat begint door te dringen?
      
      
     Zelfbeschermingsreacties zijn dat zulke symptomen en dan kan er ook te veel om te verdragen of mee om te kunnen gaan achter zitten.  Maar met een lepeltje der gematigdheid kan men in principe bergen weg dragen.

 2. Leon, ligt echt niet aan jou, snap er ook niets van.

  @C.

  Ik wil je absoluut niet beledigen of kwetsen, maar aan welke aandoening lijdt jij op het communicatieve vlak? Wat is het, dat de inhoud van wat jij schrijft voor ons zo onduidelijk maakt? Deze opmerking is goed bedoelt, ik wil je slechts opmerkzaam maken op het feit, dat we jou niet kunnen volgen als je zo communiceert. Mogelijk maak je gebruik van vertaalprogramma’s om dat je onze taal niet spreekt, maar neem dan een ander vertaalprogramma, want wij snappen dit niet.

Laat een reactie achter