Trump-haters zien Trump graag gelanceerd naar ergens ver, heel ver weg.

Het ruimtevaartprogramma van Trump

Tijdens zijn verkiezingscampagne maakte Trump duidelijk het ruimtevaartprogramma een lage prioriteit te geven. Zo is de infrastructuur in de VS belabberd en moet deze nodig opgekalefaterd worden. Toch heeft de man duidelijke ideeën over waar de focus van het ruimtevaartprogramma moet komen te liggen.

https://youtu.be/cqh9fCk3VhM

Mars is qua ontdekkingen nu zo ongeveer uitgekauwd. De planeet is rijp voor kolonisatie. Van de rest van het zonnestelsel weten we veel minder. Vandaar dat Trump verder wil reiken dan Mars. De Jupitermaan Europa bevat mogelijk leven. Jupiter zelf is nog vol van onopgeloste raadsels. Terwijl nu grote bedrijven aanstalten maken om de mens een tweede thuis te geven, wordt het volgens Trump tijd om alvast het voorwerk te doen voor de kolonisatie van de rest van het zonnestelsel.

Trump-haters zien Trump graag gelanceerd naar ergens ver, heel ver weg.
Trump-haters zien Trump graag gelanceerd naar ergens ver, heel ver weg.

1 gedachte over “Het ruimtevaartprogramma van Trump”

  1. Canymedes lijkt me een zeer geschikte kandidaat voor kolonisatie. De maan is qau diameter bijna net zo groot als Mars, deze heeft dus een redelijk zwaartekrachtsveld. Er is veel waterijs en ook gesteente met mineralen aan de oppervlakte. De maan is in mijn ogen de beste optie van de vier manen. Canymedes en Callisto liggen allebei buiten de stralingsgordel van Jupiter. Callisto is wel een stuk kleiner en heeft dus te weinig zwaartekracht om er langdurig te verblijven. Het enige wat dan ontwikkeld zou moeten worden is kernfusie. Dit is omdat de zon daar veel zwakker is dan op Aarde, Venus of Mars. Ik las laatst in wetenschap in beeld dat kernfusie met netto energie opbrengst met behulp van de nieuwste stellarator rond het jaar 2035/2040 een feit zou kunnen zijn. In het Jupiter-systeem is veel waterstof en ook deuterium. Vooral Jupiter zelf bevat grote hoeveelheiden deuterium en volgens mij ook tritium die makkelijk tot fusie kunnen worden gebracht. Ook zal er naar mijn eigen schatting ook wel zwaarwater te vinden zijn op de manen van de gasplaneet. Van het oppervlakte ijs kunnen grote blokken worden gefabriceert en daarvan kunnen biodomes worden gebouwd. Het zal mogelijk zijn in een broeikas van ijs de zonnewarmte binnen te houden en voldoende atmosfeer alhoewel de zon er dus zwakker is zal er nog wel degelijk warmte in zitten die kan worden vastgehouden. Een temperatuur van 0 t/m 20 graden celsius moet dan wel te halen zijn. Zuurstof is ook makkelijk te winnen uit het waterijs.

Laat een reactie achter