Een cyborg speelt de rol van de slechterik in de Terminator films.

Video: mens en kunstmatige intelligentie worden niet te onderscheiden

Er verschijnen op dit moment veel artikelen over de robotapocalyps. Computers worden elke twee tot drie jaar twee keer zo snel,waardoor rond 2030 computers sneller informatie zullen kunnen verwerken dan de gemiddelde mens. Dus de mens kunnen vervangen op de werkvloer. Moeten we als verlamde konijntjes stil blijven zitten voor onze onvermijdelijke overbodigheid, of is er toch nog hoop?

Die hoop is er inderdaad. We zullen alleen een cyborg moeten gaan vormen, waarbij computers delen van ons denkvermogen gaan aanvullen. Wil je weten wat de integraal is over sin(x) cos(x) over het interval 0,3? Of in welke landen er een groot tekort is de gereedschappen die jij maakt? Geen probleem: je denkt er even aan en het antwoord is er al. Werknemers zullen dan zo veel productiever zijn, dat het alsnog interessant is ze voor een goed salaris aan het werk te zetten.

cyborg
Bron afbeelding: http://wccftech.com/

3 gedachten over “Video: mens en kunstmatige intelligentie worden niet te onderscheiden”

 1. Ik ben met mijn klassieke inborst nog lang niet overtuigd dat de gemiddelde mens cybernetisch door het leven zal gaan alleen om de kansen op de arbeidsmarkt te vergroten, tenzij men voor elitetroepen werkt in het leger. Maar doorgaans is de mens al zeer vergevorderd in aanpassingsgedrag op de werkvloer dat half mens, half machine gewoon niet nodig zal zijn. En voor arbeid geldt trouwens ook al: als een robot het werk beter kan dan heeft de mens vroeger of later het nakijken. En volgens mij betekent dit ook niet de apocalyps vanwege hetzelfde menselijke aanpassingsgedrag..
  M.i. zal de gemiddelde mens wel als een cyborg door willen gaan zodra hun eigen gezondheid het laat afweten, want dit is goedbeschouwd nu al het geval met aangemeten prothesen. Toch blijken de thema’s voor levensgeluk universeel. Onder meer valt ook in de toekomst een goede gezondheid daaronder, want mensen zijn zeer behoudend als het om de eigen gezondheid aankomt. In de beleving het verschil tussen de Olympische Spelen en de Paralympische Spelen.

  1. Nou misschien dat sommige avonturiers op jongere leeftijd al cyborg willen worden.
   En dan zal misschien blijken dat die erg handige/leuke/belangrijke dingen kunnen doen waardoor het misschien erg populair wordt en een enorme vlucht zal nemen.
   Of noodzakelijk omdat die avonturiers alleen maar aangenomen worden.

   1. Och, avonturiers zul je altijd houden, maar zij vormen niet de gemiddelde mens. Of je moet vleugels aangemeten krijgen zodat je kunt vliegen, maar ook dan is het een ernstige aantasting van de integriteit van het menselijk lichaam om te worden verbouwd tot cyborg. Alleen als de belangen héél erg groot worden kun je er voor kiezen om cybernetisch te worden, maar hier zal de gemiddelde mens doorgaans niet mee te maken krijgen..
    Stel je nu ook nog voor dat -met gevorderde robotica- het (basis)inkomen van de staat wordt doorgevoerd dan moeten bedrijven echt hun best gaan doen om aan personeel te komen, omdat mensen dan een hogere prioriteit kunnen geven hun eigen leven in te vullen.

Laat een reactie achter