Hoe openheid onze wereld verandert

In deze TEDx Talk komt onder meer 3D printen uitgebreid aan bod maar ook wordt er gekeken naar hoe mensen telkens meer peer to peer investeringen doen, waarmee de centrale rol van de bank als investeerder naar de achtergrond verschuift.

Al met al een zeer interessante presentatie van Chris Yonge over hoe onze toekomst er uit kan komen te zien met dank aan de toename van openheid en coöperatie op verschillende vlakken in de maatschappij.

 

Een zeer nuttige tip die in de presentatie voorbij komt is het open source modellerings programma Blender. Recent ben ik naar een hackermeeting geweest waar een thema avond was over 3D printers. Verschillende eigenaars van deze printers die er zelf druk mee bezig zijn tipten dit programma ook als een prima stuk software om te leren 3D programmeren.
Op www.blender.org is het programma volledig legaal gratis te downloaden.

Voor de 3D modellen zelf werd thingiverse.com door bijna alle mensen daar veelvuldig gebruikt. Hier kun je dan ook een uitgebreid overzicht van gratis downloadbare 3D modellen vinden waar dagelijks nieuwe ontwerpen aan worden toegevoegd. Heb je zelf nog geen printer dan kun je eventueel Shapeways (met een vestiging in Eindhoven) benaderen om een model voor je te printen.

Kortom iedereen die wil leren 3D modelleren en zijn of haar ontwerpen wil delen met de rest van de wereld kan hier direct mee beginnen.

Aanverwante artikelen en informatie:
-) www.blender.org – inclusief uitleg hoe te beginnen
-) www.kickstarter.com – Crowdsource de investering voor je goede idee bij elkaar
-) Eerdere artikelen over 3D Printen op Visionair
-) Youtube over 3d Printing en Additive Manufacturing
-) TED.com over 3d Printing 

Laat een reactie achter