Zo zal de wereldkaart van Mars er vermoedelijk uitzien.

Mars over honderd jaar

Hoe zou de kaart van Mars er uit zien over honderd jaar, als terraforming is begonnen? Zullen we op een dag kunnen zeilen over de Utopia Planitia-oceaan? En krijgen we het ooit van de grond? Steeds meer mensen denken van wel.

Zo zal de wereldkaart van Mars er vermoedelijk uitzien.
Zo zal de wereldkaart van Mars er vermoedelijk uitzien.

Mars zal als de terraforming doorgaat, in de toekomst een grote oceaan in het uiterste noorden kennen. De rest van de planeet is droog, met twee binnenzeeën. Hellas Planitia, de meest rechtse binnenzee op deze Marskaart, is het overblijfsel van een grote krater en op dit moment de warmste plek van Mars. Het toekomstige toeristische vakantieparadijs van de (nu nog) Rode Planeet?

Bron (13 MB)

Lees ook: Mars als volgende bestemming van de mensheid

4 gedachten over “Mars over honderd jaar”

  1. Ik denk dat overbevolking, oorlog en klimaatrampen uiteindelijk de overhand krijgen waardoor de mens als soort onder druk komt te staan. Hierdoor krijgt technologische ontwikkeling een impuls met name de ruimtevaart.

  2. Mensen leven al op mars.. al circa 40 jaar. En niet alleen. Het voetvolk zal er nooit komen te wonen, waarom denk je dat we nooit meer op de maan zijn geweest sinds jaren 70..

  3. Het verschil tussen de maan en Mars is de massa. Mars kan permanent worden bewoond omdat er voldoende water is in de vorm van ijs en we er eventueel een atmosfeer op kunnen bouwen waarin we kunnen leven. Omdat de maan te klein en licht is, is deze niet geschikt voor permanente bewoning. Ze kan immers geen atmosfeer vasthouden. Dit betekent dat er ook nouwelijks water is. Met uitondering van enkele donkere kraters op noord en zuidpool van de maan. Logisch dus dat de maan nog niet permanent bewoond is ondanks dat het om de hoek is in vergelijking met Mars. Nou zal daar wel verandering in komen nu de maan interresanter wordt vanwege de ontdekking van helium3 vooraden.

Laat een reactie achter