Nanochip ontdekt ziekten via smartphone

Share Button

Het eerste spoor van ziekten is doorgaans al in bloed of speeksel te ontdekken: defecte m-RNA’s, misvormde eiwitten of afbraakproducten die niet in een gezond lichaam thuishoren. Mitera LLC, een startup gecreëerd via Singularity University, heeft een nanochip ontwikkeld om honderden ziekten in een vroeg stadium te ontdekken. Ziekten in een vroeg stadium ontdekken, betekent dat ze snel behandeld kunnen worden, waardoor ze veel minder schade aanrichten en geen lawine van nieuwe ziekten kunnen veroorzaken. Hierbij wordt rekening gehouden met het DNA van de patiënt.


Een goed voorbeeld van nieuwe technologie, die tegelijkertijd onze gezondheid enorm verbetert en gezondheidszorg betaalbaar houdt. De zorgkosten lopen elk jaar meer uit de hand, terwijl de kwaliteit van de zorg achteruit kachelt. Wanneer stappen ziektenkostenverzekeraars in om hiermee miljarden te besparen?

Bij het Mitera systeem hoort een smartphone app.  Bron: Mitera.

Bij het Mitera systeem hoort een smartphone app. Bron: Mitera.

Meer informatie
Mitera website

Share Button

Germen Roding

Hoofdredacteur en analist (Visionair.nl) Expertise: biologische productiesystemen (master), natuurkunde (gedeeltelijek bachelor), informatica

Dit vind je misschien ook interessant:

Geef een reactie

Advertisment ad adsense adlogger