Is de aarde overbevolkt? Feit is wel dat bijvoorbeeld veel visgronden overgeëxploiteerd zijn.,

Video: is de aarde overbevolkt?

De bevolking in de wereld groeit nog steeds snel. Volgens ecologen verbruiken we veel meer voedsel en grondstoffen dan de aarde duurzaam kan leveren. Het resultaat: uitgeputte visgronden, mijnen en oliebronnen. De Club van Rome waarschuwde al in de jaren zeventig dat het helemaal de verkeerde kant op gaat. Tijd om te preppen?

Ik denk persoonlijk dat we deze problemen op kunnen lossen. Er zijn in principe oneindig veel grondstoffen, als we recyclen. De zon levert duizend keer zoveel energie als de mensheid verbruikt en ook op landbouw-gebied zijn de mogelijkheden nog verre van uitgeput, weet ik als afgestudeerd landbouwkundige. Kortom: als we stoppen met enkele stompzinnige gewoontes, zoals roofbouw op zee en fossiele brandstoffen gebruiken, is er een aarde te winnen. En de bevolkingsgroei is nu aan het afnemen.

Is de aarde overbevolkt? Feit is wel dat bijvoorbeeld veel visgronden overgeëxploiteerd zijn.
Is de aarde overbevolkt? Feit is wel dat bijvoorbeeld veel visgronden overgeëxploiteerd zijn.

3 gedachten over “Video: is de aarde overbevolkt?”

  1. Je kunt praten als Brugman als het om overbevolking gaat, maar de natuur zal altijd het laatste woord hebben. En als de natuur komt, komt ze hard. Als mensen verplicht worden op een kluitje te wonen zal het pandemonium navevant zijn. Hongersnood, virussen, aardbevingen, tsunami’s, orkanen, overstromingen, etcetera zijn van die rampen die zich voltrekken. En de zaken die in de engineering fout lopen, zoals ontbossing, erosie, klimaatverandering, uitputting, enzovoort. Het is om cynisch van te worden.
    Elke kritische geest raad ik aan om het docudrama ‘Home’ te bekijken op Youtube. Het is een hele zit, maar zeer de moeite waard! Prachtige beelden van onze mooie planeet en hoe de mensheid bezig lijkt te zijn dit bezit uit balans te brengen. Lijkt, want we zouden het tij nog kunnen keren..

    https://www.youtube.com/watch?v=jqxENMKaeCU

  2. De aarde wordt uitgeput uit economische belangen. Ontbossing vind plaats om meer landbouwgrond te creëren. Aardappels uit NL zijn meer waard in het buitenland. De akkers zijn er dus niet om het eigen volk te voeden. Daarnaast wordt er ongelofelijk veel weggegooid omdat het niet verkocht kan worden. De ontbossing voor landbouw en houtproducten zorgt voor een hoger Co2 (lagere opname) en een warmere aarde omdat er geen bos meer is die (delen van) de aarde in de schaduw zet. Dit opwarm probleem proberen ze dan op te lossen d.m.v. geo enginering (blokken van zonlicht) en strengere regels bij b.v. uitstoot Co2 bij auto’s. Ook niet te vergeten vind er massa immigratie plaatst om de economie (wederom) te stimuleren waardoor er dus weer meer auto’s komen, meer voedsel nodig is en meer afval geproduceerd wordt. Dus een al uitgeputte/overbelaste bron gaan ze nog meer belasten. Door mensen op een kluitje te zetten concentreert men vervuiling terwijl ze weten dat verspreiden beter is. De aarde is dan ook niet overbevolkt maar verkeert ingedeeld. Alles gaat voor de economie (geld / macht).

  3. Teveel mensen en teveel mensen zonder verantwoordelijkheids- gevoel. We broeden als konijnen en al decennia zijn we bezig de zee en oceaan te vervuilen met alles en erger nucleair afval Waar de mens zich laat zien wordt de omgeving vervuild ! Ik wil het meest recente ongeluk Fukoshima maar even aanhalen. Misschien een Extermination-Level Event ?

Laat een reactie achter