Overvloed is onze toekomst

Op het podium van TED2012 breekt Peter Diamandis een lans voor optimisme – dat we de uitdagingen die ons te wachten staan, zullen aankunnen door uitvindingen en innovatie. “Ik zeg niet dat we geen problemen zullen hebben, dat staat als een paal boven water, maar uiteindelijk zullen we ze de baas worden.” Hij gaat daarbij in op verschillende technologieën als zonne-energie, zoet water productie, toegang tot het internet voor 3 miljard meer mensen aan het einde van dit decennium, etc. Een inspirerend verhaal met Nederlandse ondertitels.

 

Lees ook:
-) Overvloed voor iedereen

6 gedachten over “Overvloed is onze toekomst”

  1. Ja mooi lezing, had hem een tijd geleden al gezien. Ik ben ook niet zo bang voor alle doemscenario’s die we vaak horen. De technologische vooruitgang gaat snel en dat zal binnenkort leiden tot overvloed voor vele eerste levens behoefte.

    Ik ben eerder bang voor ons kapitalisme en de mensen die daar de macht over hebben, daar heeft Douwe geloof ik al een aantal artikelen aan gewijd. Het systeem heeft ons lang gediend, maar het idee dat iedereen alles voor geld doet is toch echt achterhaald.

    Een interessante TED.com video over wat ons echt motiveert:

    http://www.youtube.com/watch?v=rrkrvAUbU9Y  

  2. Ray-Ban è stato creato nel 1937 <a href=”http://www.modelliocchialidavista.net”>occhiali da sole</a> fino OcchialiRay Ban ad oggi da Bausch & Lomb, e <a href=”http://www.modelliocchialidavista.net”>carrera occhiali</a> progettato per United States Air Force, oggi sono prodotti da Luxottica Group, Ray-Ban è stato responsabile della

Laat een reactie achter