Overvloed is onze toekomst

Op het podium van TED2012 breekt Peter Diamandis een lans voor optimisme – dat we de uitdagingen die ons te wachten staan, zullen aankunnen door uitvindingen en innovatie. “Ik zeg niet dat we geen problemen zullen hebben, dat staat als een paal boven water, maar uiteindelijk zullen we ze de baas worden.” Hij gaat daarbij in op verschillende technologieën als zonne-energie, zoet water productie, toegang tot het internet voor 3 miljard meer mensen aan het einde van dit decennium, etc. Een inspirerend verhaal met Nederlandse ondertitels.

 

Lees ook:
-) Overvloed voor iedereen

Douwe

Woonachting in Noorwegen, en al sinds lange tijd geïnteresseerd in de "grotere vragen" des levens. Dit combineer ik met een actieve instelling om te kijken hoe we het leven met elkaar en voor elkaar een stukje gemakkelijker en mooier kunnen maken. Zelf heb ik bij een aantal onderwerpen die vanuit mijn gezichtspunt het voortbestaan van mensen aanzienlijk kunnen vergroten websites helpen ontwikkelen om deze informatie gratis beschikbaar te maken voor eenieder. Dit zijn: eetbaarnederland.nl, permacultuurnederland.org, esperanto-jongeren.nl en mensenrechten.org. Mijn huidige tegeltjeswijsheid: Do the best you can, with what you have, where you are :-)

Dit vind je misschien ook leuk...

6 reacties

 1. OomT schreef:

  Dit soort verhalen zijn altijd goed. Juist in deze tijden. Zonder hoop, visie en inspiratie kom je er ook niet.

 2. Gerben schreef:

  Ja mooi lezing, had hem een tijd geleden al gezien. Ik ben ook niet zo bang voor alle doemscenario’s die we vaak horen. De technologische vooruitgang gaat snel en dat zal binnenkort leiden tot overvloed voor vele eerste levens behoefte.

  Ik ben eerder bang voor ons kapitalisme en de mensen die daar de macht over hebben, daar heeft Douwe geloof ik al een aantal artikelen aan gewijd. Het systeem heeft ons lang gediend, maar het idee dat iedereen alles voor geld doet is toch echt achterhaald.

  Een interessante TED.com video over wat ons echt motiveert:

  http://www.youtube.com/watch?v=rrkrvAUbU9Y  

 3. ossat schreef:

  Ray-Ban è stato creato nel 1937 <a href=”http://www.modelliocchialidavista.net”>occhiali da sole</a> fino OcchialiRay Ban ad oggi da Bausch & Lomb, e <a href=”http://www.modelliocchialidavista.net”>carrera occhiali</a> progettato per United States Air Force, oggi sono prodotti da Luxottica Group, Ray-Ban è stato responsabile della

 4. ossat schreef:

  Ray-Ban è stato creato nel 1937 occhiali da sole fino OcchialiRay Ban ad oggi da Bausch & Lomb, e carrera occhiali progettato per United States Air Force, oggi sono prodotti da Luxottica Group, Ray-Ban è stato responsabile della 

Geef een reactie