The one percent

Share Button

Mooie documentaire van een achterkleinzoon van de stichter van het Johnson & Johnson imperium over de 1% in de VS. Hij geeft een kijkje van binnenuit de 1% en vraagt zich af wat de enorme verschillen tussen arm en rijk doen met het land. Hij laat hierbij zowel een boel mensen van deze 1% aan het woord alswel 99% `ers.

Eerder maakte hij een documentaire met de titel Born Rich

Share Button

Douwe

Woonachting in Noorwegen, en al sinds lange tijd geïnteresseerd in de "grotere vragen" des levens. Dit combineer ik met een actieve instelling om te kijken hoe we het leven met elkaar en voor elkaar een stukje gemakkelijker en mooier kunnen maken. Zelf heb ik bij een aantal onderwerpen die vanuit mijn gezichtspunt het voortbestaan van mensen aanzienlijk kunnen vergroten websites helpen ontwikkelen om deze informatie gratis beschikbaar te maken voor eenieder. Dit zijn: eetbaarnederland.nl, permacultuurnederland.org, esperanto-jongeren.nl en mensenrechten.org. Mijn huidige tegeltjeswijsheid: Do the best you can, with what you have, where you are :-)

Dit vind je misschien ook interessant:

2 reacties

  1. Borchef schreef:

    De sociale werkelijkheid is fractaal. Zo kunnen wij in Nederland ( Het Westen ) ons ten opzichte van de totale bevolking zien als de 1%, de overige 99% leeft in diepe armoede. Het een hangt met het ander samen.

Geef een reactie

Advertisment ad adsense adlogger