Zelfs met primitieve middelen zijn zogeheten noodlottige, onvermijdelijke wereldproblemen goed op te lossen. Zoals de oprukkende verwoestijning. Maak kennis met de inventieve wateroogstsystemen van de Gouden Woestijn in India in deze TED-video en laat je inspireren om niet zonder slag of stoot de pessimisten na te praten. Wat mensen met primitieve werktuigen uit vervlogen eeuwen konden, kunnen wij met onze uitstekende hulpmiddelen en opleiding zeker.
Met wijsheid en humor praat Anupam Mishra over de ongelooflijke staaltjes bouwkunde die eeuwen geleden werden geleverd door de mensen in de Gouden Woestijn van India om water te oogsten. Deze bouwwerken worden tegenwoordig nog steeds gebruikt — en ze zijn vaak superieur aan moderne water-megaprojecten.
In het Andes gebergte heeft een canadees schermen gebouwd waar vaak mistige lucht doorheen trekt.
Het vocht komt dan gedeeltelijk op die schermen terecht en dan in een goot onder die schermen, en via die goot in een vergaarbak.
Voor de mensen die daar wonen en anders geen water hebben.
Het is wel jaren geleden dat ik dat op T.V. gezien heb.
Wat een prachtige traditionele systemen hebben ze daar! Mooie Tedtalk. Ook mooi hoe hij vertelt dat iedereen zich verantwoordelijk voelt voor de gezamenlijke waterwinning en gebiedsbeheer.
Er zijn ook simpele systemen ontwikkeld voor gebieden waar ze zoiets niet hebben, ook iets door Nederlanders. Zoek maar eens op groasis waterboxx. Simpel en werkzaam.
Â
Ook een mooi idee Emmy , hier een link over dat onderwerp : http://www.greenprophet.com/2011/09/groasis-waterboxx-trees/Mensen zouden wat dichter bij zichzelf moeten komen staan en bij de natuur , dan gaan ze zelf verantwoording nemen.Dat lees je af bij de woorden van Anupam Mishra op de video.
Sorry excuus klein foutje , http://www.greenprophet.com/2011/09/groasis-waterboxx-trees/