Video: Food is free Project (voedsel is gratis)

Het grootste deel van het bestaan van de mensheid was voedsel gratis. Mensen verzamelden en joegen. Als eerste levensbehoefte moet voedsel weer gratis zijn, vinden de initiatiefnemers achter het Food For Free project. Wereldvreemde idealisten of een logische stap naar een wereld zonder geld met recht op leven voor iedereen? In deze video een eerste kennismaking.

Het Food is Free Project (voedsel is gratis) is het creëren van een dupliceerbaar model in voedselteelt en het opzetten van een buurtgemeenschap. Het is onze visie je met de kennis te voorzien om uw wijk stap-voor-stap te veranderen. Met behulp van tweedehands materialen bouwen wij gemeenschappelijke voortuinen voor iedereen om te delen. Stel je loopt in een wijk vol met verse producten klaar voor het plukken. Buren verbouwen niet alleen samen voedsel maar worden vrienden en steunen elkaar.

Bron:
Food Is Free Project

3 gedachten over “Video: Food is free Project (voedsel is gratis)”

 1. Volgens mij is de mens nog te egoïstisch om dergelijke projecten in stand te houden, en zal dit soort projecten voorlopig nog lang kleinschalig blijven. Wel een mooi initiatief dat de moeite waard is, dat wel, maar ook utopisch, idealistisch. Daarnaast, geld raken we helemaal niet kwijt als basis van ons bestaan, het is te handig, zelfs dieren gebruiken vormen van beloning als alternatief voor geld. Sci-trek documentaire “What Animals Think” al bekeken op Discovery vorige week. ;)

 2. Beetje offtopic maar als mensen toch gezond bezig willen zijn. Wat meer tuinen in de buurt aanleggen en wat minder sporten. 

  Midas Dekkers: Lichamelijke oefening
  Stoppen met sporten

  Voort, voort, niets te klagen. Zo verhoudt de moderne mens zich tot het eigen lichaam, aldus Midas Dekkers. Drink een borrel, breng je kinderen op de fiets naar school en maak nu en dan een rustige wandeling – veel gezonder dan intensief sporten. F. Ellingmann sprak met de schrijver-bioloog.

  http://lezentv.nl/articles/128/Midas_Dekkers__Lichamelijke_oefening__

  Een interessant interview met Midas Dekkers van een half uur is te bekijken op de link, zeer de moeite waard.

Laat een reactie achter