Video: Google Glass app leest gezichtsuitdrukkingen

Share Button

Is iemand blij, boos of angstig? Met de nieuwe app SHORE, ontwikkeld voor Google Glass, kunnen ook mensen met een minder fijn ontwikkeld vermogen om gezichtsuitdrukkingen te ontcijferen, autisten  bijvoorbeeld, snel te weten komen of hun gesprekspartner verveeld raakt of je juist erg aardig vindt. Sociale vaardigheden zijn erg belangrijk voor veel beroepen en brengen doorgaans succes, met bijbehorende hoge status en rijkdom, met zich mee. Naarmate deze apps beter worden, zullen ze ook nuttig worden om bijvoorbeeld uit lichaamstaal op te maken of iemand liegt, of seksueel geïnteresseerd is. Voor de overwegend mannelijke liefhebbers van high tech gadgets is dat laatste waarschijnlijk een belangrijk voordeel.

SHORE, in feite een softwarepakket voor het herkennen van patronen (zoals gezichtsuitdrukkingen) van het Duitse Fraunhofer Institut, is op dit moment niet als app leverbaar. Meer informatie:
Fraunhofer Institut

Share Button

Germen Roding

Hoofdredacteur en analist (Visionair.nl) Expertise: biologische productiesystemen (master), natuurkunde (gedeeltelijek bachelor), informatica

Dit vind je misschien ook interessant:

1 reactie

  1. Bemoeier schreef:

    En voor verkopers, maar ook voor hun beoogde klanten. En voor ondervragers van verdachten.

Geef een reactie

Advertisment ad adsense adlogger