Wat zijn de mogelijkheden om een niet-menselijke intelligente soort te ontwikkelen?

Video: Hybrids

De onafhankelijke filmstudio Triton maakte een korte film met een intrigerend idee. Wat als een biologisch experiment van bijvoorbeeld het Amerikaanse leger met een niet-menselijke levensvorm totaal uit de hand loopt?

Uit onderzoeken weten we dat er waarschijnlijk slechts enkele puntmutaties nodig waren om de hersenmassa van onze voorouders drastisch toe te laten nemen. Natuurlijk zijn er meer genen die hun invloed uitoefenen, maar dit opent een fascinerende mogelijkheid voor volkomen gewetenloze onderzoekers.

Wat zijn de mogelijkheden om een niet-menselijke intelligente soort te ontwikkelen?
Wat zijn de mogelijkheden om een niet-menselijke intelligente soort te ontwikkelen? Bron: screenshot van Triton film

Zouden niet-menselijke soorten die nu al op de “threshold” van hogere intelligentie zitten, zoals bepaalde papagaaiensoorten, octopussen, dolfijnachtigen en andere primaten dan de mens, door hun centrale zenuwstelsel in omvang toe te laten nemen, “omgebouwd” kunnen worden tot een soort met hoger bewustzijn? Hoe zouden dergelijke bioengineered “aliens” denken?

1 gedachte over “Video: Hybrids”

  1. Heb het ergens opgeschreven maar ben op dit moment even niet thuis. Gaat over de eerste werkelijk levensvatbare, zelfstandige synthetische levensvorm die zich ook bleek te kunnen voortplanten, onder vooralsnog afgedwongen laboratorium condities. De documentaire daarover heb ik gezien op Discovery Sc, ongeveer twee maanden geleden. De intenties achter deze ontwikkelingen zijn volkomen integer en zullen ons tot groot voordeel dienen. Echter; de Alu-hoedjes zullen ongetwijfeld hun niet geringe paranoïde bijdrage leveren aan bijzonder enthousiaste complottheorieën. Maar goed, deze beeldvervorming net zo enthousiast terzijde schuivende, denk ik niet dat bovenstaand scenario realiteit gaat worden. Dat iets kan wil namelijk nog niet zeggen dat het ook hier gebeurd. Militaire bijdragen door hybride vormen zullen evengoed en direct verboden worden met betrekking tot bovenstaand horror scenario, als het toepassen van het gebruik van biologische dan wel chemische oorlogsvoering. Wat deze vormen zouden denken is irrelevant, we gaan ze niet scheppen, we gebruiken ons verstand. Een ander verhaal wordt het wanneer wij (als dit al gebeurd) geconfronteerd worden met de onbekende technische resultaten van wat ik de hypothetische anderlingen noem.

    Wij kunnen principieel er niet van uitgaan dat de mens het enige technisch ontwikkelde ras is dat de bekende ruimte als wijkplaats gebruikt. Voor het gemak andere mogelijkheden in de toekomst even uitsluitend, we worden beperkt in onze actieradius omdat wij in de ruimte nu eenmaal kwetsbaar zijn naarmate de afstanden steeds groter worden. Nieuwsgierigheid is een onmisbaar kenmerk, en zelfs de motor achter de ontwikkeling van intelligentie. Conclusie; wij en andere technische volkeren zullen steeds verder willen onderzoeken naarmate de bereikbare grenzen onderzocht zijn. Artificieel intelligente wolken van actieve onderzoeks sondes en dergelijke, zullen dan onze en hun plaats innemen en elkaar uiteindelijk ontmoeten. Als technische wetenschappelijke, defensieve ontwikkelingen voorafgingen (zo als die ook in deze volgorde bij ons plaats vinden) aan de ethisch morele, geestelijke evolutie van een volk, dan zullen zij mogelijk zelf niet meer in staat zijn deze ongedaan te maken. Ik denk en hoop stellig, dat ieder intelligent volk zich vóór dat dit paranoïde beeld hun werkelijke schepping wordt, begrijpt wat de consequenties zijn.

Laat een reactie achter