Video: Transhumanism knocking in your door

In dit interview met de door Rusland gecontroleerde TV-zender RT, legt de bekende Amerikaanse fysicus Michio Kaku uit wat ons als soort te wachten staat de komende decennia. Ideeën die nu nog alleen populair zijn binnen de transhumanistische gemeenschap, zoals de geest uploaden in een ander lichaam en met behulp van techniek mensen bovenmenselijke eigenschappen geven, worden dan dagelijkse praktijk.

Ik denk dat het verstandig is om na te denken over wat ethisch verantwoord is en wat niet. Zoals Kaku in dit videofragment al uiteenzet, zijn onderzoekers verder dan menigeen zich realiseert. Dé fundamentele doorbraak zou uiteraard zijn: herinneringen uitlezen en implanteren van het ene proefdier in het andere. In 2013 is het al gelukt om valse herinneringen in muizen te implanteren, dus het is een kwestie van enkele jaren voor dit verwezenlijkt wordt.

4 gedachten over “Video: Transhumanism knocking in your door”

 1. Ja idd, ik heb kurzweils boek ’the singularity is near’ gelezen en ons staat nog heel wat te wachten. Althans als alles volgens dat ‘scenario’ verloopt. Interessant is dat dit intervieuw met Kaku door een door Rusland (= sinds 2000 Poetin) gecontroleerd tv station werd uitgezonden. Dictators als Poetin zien deze ontwikkelingen waarschijnlijk watertandend tegemoet en vermoedelijk sponsoren ze wetenschappers en bedrijven die in deze richtingen onderzoek plegen. En niet omdat ze de wetenscap en mensheid vooruit willen helpen….. Stel je een wereld voor met ge upgrade superintelligente dictators die onmogelijk te verslaan zijn door gewone mensen. Vaak vind ik de zogenaamde transhumanisten die deze ontwikkelingen toejuichen redelijk naief in hun geloof dat dit ons allemaal ten goed zal komen. De ‘unabomber’ had niet helemaal ongelijk in zijn argumenten tegen deze ontwikkelingen. Ben ik nu ook een complotdenker?

  1. Inderdaad Hannes.
   In feite is transhumanisme en het bereiken van onsterfelijkheid voor Rusland om twee redenen heel interessant. Als geen ander land heeft Rusland het probleem van een vrij kleine (140 miljoen mensen), snel krimpende bevolking die uitgesmeerd is over een enorme landmassa, ongeveer een zevende van het totale landoppervlak op aarde. Meer rabotniki (arbeiders) in robotlichamen zou voor Rusland de strategische balans enorm laten omklappen.
   Onsterfelijkheid bereiken zou de Russische staat ook een enorm sterke controle geven over de bevolking.
   https://www.visionair.nl/ideeen/wereld/het-humanity-2045-project-zinnig-of-onzinnig/

  2. Putin is democratisch gekozen, hij is bij de overgrote meerderheid van de Russen zeer geliefd.
   Sinds zijn aanstelling als president heeft hij de salarissen en pensioenen meer dan weten te verdubbelen.
   De levensstandaard is enorm opgekrikt en de Russen hebben hun trots weer terug.
   Rusland heeft de koude oorlog vaarwel gezegd en komt voor Russen op in die zin dat men de Russen in de Ukraine te hulp schiet tegen de door de as USA-EU geÍnstalleerde puppet.
   De afspraak na de val van de USSR was dat de NAVO niet op zou schuiven.
   Wij zijn de spelbreker en niet de Russen.
   Check gerust zelf de feiten.

 2. Dit zijn wat ik noem “misdaden tegen de menselijkheid”
  Dit is duidelijk een vorm van techno psychopathie als zoiets al mocht bestaan.
  Dit is volledige controle over het mensdom nastreven.
  Fantastisch toch die gekke geleerden

Laat een reactie achter