Mammon, de god van het geld in de tijd van Jezus, duikt vaak op als afgod in christelijke traktaten.

Goed voor de economie! (Satire)

Waar de laatste communisten in het verpleeghuis de Internationale meeneuriën, de kerken leeglopen en de slimmere islamisten steeds meer tabak beginnen te krijgen van hun politieke ideologie, is er één religie nog springlevend: die van de economie. Voor het nieuwe kabinet zeven tips om, uiteraard ten koste van veel menselijk leed, de groeicijfers van de Nederlandse economie flink op te peppen.

Mammon, de god van het geld in de tijd van Jezus, duikt vaak op als afgod in christelijke traktaten.
Mammon, de god van het geld in de tijd van Jezus, duikt vaak op als afgod in christelijke traktaten.
 1. Slavernij herinvoeren.
  In de tijd van de slavernij in het zuiden van de Verenigde Staten bracht een gezonde slaaf al gauw zo’n dertigduizend hedendaagse euro op. De afschaffing van de slavernij was een enorme kapitaalvernietiging. Duidelijk hadden Lincoln en Harriet Beecher-Stowe, de schrijfster van de Negerhut van Oom Tom, geen economieboekje gelezen, anders hadden ze wel beter geweten. Als  iedereen met netto schuld in Nederland tot slaaf zou worden gemaakt, zou dit, zo leert een eenvoudige berekening, dus miljarden aan activa opleveren. Ook zou dat tot meer economisch besef leiden.
 2. Belasting op ademen invoeren.
  Ademen is nog gratis. Dit is een gemiste kans om de heffingsgrondslag flink te verbreden. Bij iedere ademteug blazen mensen CO2 uit, een berucht broeikasgas. Door een heffing op ademen in te voeren, worden ook groepen die nauwelijks belasting betalen, aangeslagen. Dit zou bijvoorbeeld kunnen door iedere Nederlander een halsband om te doen,die nauwkeurig bijhoudt hoeveel CO2-uitstoot wordt veroorzaakt.
 3. Vrije tijd belasten.
  Een groot deel van de Nederlandse bevolking draagt niet bij aan het BNP. Zo zijn er bijvoorbeeld niet-uitkeringsgerechtigden, die leven van het inkomen van hun partner. Zij genieten van vrije tijd, die beter gebruikt kan worden om te werken en zo bij te dragen aan de economie. Dat kan natuurlijk niet, dat begrijpt elk economisch weldenkend mens. Daarom is het nodig om deze lieden extra te belasten. Hopelijk gaan ze dan eindelijk aan het werk.
 4. Sollicitatieplicht voor iedereen.
  Op dit moment is er alleen sollicitatieplicht voor mensen met een uitkering. Als er ook een sollicitatieplicht wordt ingevoerd voor alle niet-werkenden, neemt het aanbod aan arbeid flink toe, en hiermee ook het aantal werkenden. Een klein offer voor een aanzienlijke stijging van he BNP. Al was het alleen al door de extra ambtenaren, die gaan inspecteren of er wel voldoende gesolliciteerd is.
 5. Geluidsfrequenties veilen.
  Op dit moment worden UMTS- en radiofrequenties geveild.  Dat kan natuurlijk ook met geluidsfrequenties binnen openbare ruimten. Zo kan er spreekgeld worden geheven voor de openbare weg en bijvoorbeeld pleinen. Het spreken met stemverheffing zou dan op een driedubbele heffing moeten komen te staan.
 6. Strafheffing op samenwonen.
  Deze bestaat in feite al door de vele belastingregelingen die samenwonen afstraffen. Samenwoners vormen een grote bedreiging voor de groei van de economie. Ze eten minder buitenshuis, ze daten niet en ze nemen maar half zoveel woonruimte in beslag, waardoor de huizenprijzen teveel gaan zakken. Gelukkig zorgen vooruitstrevende politici er voor dat deze gevaarlijke groep hard aangepakt wordt en de woningschaarste hoog blijft.
 7. Contant geld verbieden. 
  Uit onderzoeken blijkt dat mensen sneller geld uitgeven als dit giraal is. Door contant geld te verbieden zijn de consumentenbestedingen dus flink op te jagen.

5 gedachten over “Goed voor de economie! (Satire)”

 1. Linkse partijen zijn tegen menselijk leed, en rechtse partijen tegen veel belasting. Dus deze religie past in niemand z’n straatje.
  Misschien wel bij fascisten ofzo.

   1. Het is een kledingontwerp waarbij gebruik is gemaakt van leren boeken kaften (van gebonden boeken).

    Hierboven stond nog een reactie van mij die echter verwijderd is naar de prullenbak. Begrijp hieruit dat Germen deze reactie totaal niet relevant vond, omdat hij de verbanden in mijn gedachtengang er achter niet, zoals ik dat bedoeld had interpreteerde. Ik neem hem dat niet kwalijk, maar bied hierbij een alternatief aan:

    “The Mind of the Universe”. Seizoen 1 aflevering 3, Ned 2, vanmorgen om acht uur uitgezonden door de VPRO.

    De satire in Germens artikel kun je goed vergelijken met de absurde werkelijkheid die we nu bezig zijn te ondergaan. Wat hier naar mijn mening echter ontbrak, is een scherpe en tegengestelde visie op deze materialistisch, egoïstische waanzin.

   2. Oeps, ik interpreteerde jou vraag ook verkeert zie ik hier nu pas. In de link, (verwijderde reactie die hier gestaan heeft) sloot de jurk, (het model) aan op de inhoud van link. Geeft niet, het werd er alleen niet duidelijker op. De link gaf toegang tot de nieuwe, educatieve en zeer toegankelijke vrijetijds besteding voor de mens, namelijk het leren. Tijd genoeg als alles geautomatiseerd is, en gecontroleerd door onze schepping, de AI. Werken hoeven we dan niet meer, alles gaat bijna vanzelf maar maar leren moeten we, dat blijft. Een bijzonder aangename toekomst voor diegenen die, (zoals ik) on-afgebroken leren en nieuwe denkbeelden koesteren, waarderen, het geheel in gedachten telkens willen doorleven, daarvan genieten. De Jurk staat daar symbolisch voor, de nieuwe kennis maatschappij zonder uitbuiters. De AI maakt het de uitbuiters onmogelijk om door te gaan met hun praktijken, ze zullen worden vervangen door de perfecte rationaliteit………….

Laat een reactie achter