Volgens Foster Gamble is alles in de natuur gebaseerd op een torusvorm.

Thrive: ontmaskering van de elite?

Procter and Gamble telg Foster Gamble heeft uitgesproken ideeën over hoe de wereld in elkaar zit. Volgens hem bieden alternatieve energiebronnen die gebruik maken van de nulpuntsenergie van de kosmos dé oplossing voor onze energieproblemen en wordt alternatieve technologie onderdrukt door een samenzwering van machtige families. Hij vatte zijn ideeeën samen in de omstreden documentaire Thrive. Heeft hij gelijk?

Foster Gamble kwam ter wereld als nakomeling van de familie Gamble, een grootaandeelhouder van het machtige zeepconcern Procter&Gamble (beurswaarde rond de 130 miljard USA dollar). Hij werd voorbereid op een bestaan als manager in het familiebedrijf, waaronder een studie aan de prestigieuze universiteit van Princeton, maar gooide het over een andere boeg omdat hij naar eigen zeggen een aantal inzichten kreeg in hoe de natuur en de maatschappij in elkaar zitten. Als rijke erfgenaam was geld geen probleem voor hem, waardoor hij al zijn tijd en energie in zijn onderzoekingen en filmische activiteiten kon steken. Zijn meest bekende werk is de documentaire Thrive, de video hierboven, die zijn ideeën samenvat.

Volgens Foster Gamble in Thrive, is alles in de natuur gebaseerd op een torusvorm.
Volgens Foster Gamble is alles in de natuur gebaseerd op een torusvorm. Zoals het foton.

Korte samenvatting van de ideeën in Thrive
Gamble stelt dat alles om ons heen wordt bepaald door energiestromen die in de vorm van een torus plaatsvinden. Hij gelooft dat door dit patroon af te tappen, we in staat zullen zijn nulpuntsenergie op te wekken en zo alle wereldproblemen op te lossen. Buitenaardse wezens hebben de mensheid duidelijk proberen te maken hoe gratis energie is op te wekken, zoals blijkt uit motieven van de Flower of Life die bij allerlei oude monumenten en sommige graancirkels is aan te treffen, maar onder invloed van een machtige elite, die het energie-monopolie niet wil verliezen, is deze kennis onderdrukt.  Deze elite probeert ook onze voedselvoorziening en gezondheidszorg te beheersen. Op dit moment streeft de elite naar een wereldwijde regering en gaat, zoals het dit soort slechteriken betaamt, hierbij over lijken.

De Flower of Life komt op veel oude monumenten voor. Bewijs, aldus Thrive, dat het hier om buitenaardse kennis gaat.
De Flower of Life komt op veel oude monumenten voor. Bewijs, aldus Thrive, dat het hier om buitenaardse kennis gaat.

Heeft Gamble gelijk?
De ideeën in Gamble’s werk zijn voor een groot deel identiek aan geliefde thema’s in new-age en conspiracy kringen. De Flower of Life is bijvoorbeeld gepopulariseerd door de New Age goeroe Drunvalo Melchizedek. Een wereldregering is uiteraard iets waar elke voldoend ambitieuze samenzwering naar streeft en dus ook vaste prik in conspiracy kringen.

Het betoog van Gamble staat of valt met zijn bewering dat er nulpuntsenergie bestaat die afgetapt kan worden. Hoewel, zo weten we uit astronomische waarnemingen, er inderdaad een enorme hoeveelheid onzichtbare massa (‘donkere materie’) bestaat die we mogelijk af kunnen tappen, zijn er op dit moment geen werkende technieken bekend om dit ook te doen. Ondanks de vele filmpjes op internet is er geen werkende nulpuntsenergie-generator bekend. Als er werkelijk een dergelijke generator zou bestaan, dan zou de uitvinder eenvoudig een bouwtekening op internet kunnen plaatsen en zouden nu overal ter wereld mensen gratis energie opwekken. Geen samenzwering die dit tegen zou kunnen houden.

Wat de zaak van Gamble ook geen goed doet is dat vrijwel iedereen die medewerking aan de documentaire verleende, zich ervan gedistancieerd heeft.

 

Snelle jongens
Bestaat er inderdaad een internationale samenzwering om het volk uit te buiten met schulden? Ik denk van niet; ik denk eerder dat de VPRO-documentairemakers gelijk hebben en dat het ontbrekende geld weggestopt zit in belastingparadijzen. Niet door internationale afspraken, maar door een club handige financiële jongens die elkaar naäpen met winstgevende trucjes.

De oplossing is inderdaad vrij eenvoudig: maak met alle OESO-landen afspraken dat kapitaalsstructuren volkomen transparant zijn, d.w.z. dat anoniem eigendom door bijvoorbeeld trustkantoren niet erkend wordt. Rijkaards en multinationals krijgen een eenmalige kans om – uiteraard tegen betaling van een zware belastingheffing – hun bijeengegraaide bezit te legaliseren en in een OESO-land onder te brengen. Hiermee zouden de meeste staatsschulden, pathologische gevallen als Griekenland daargelaten, met meer dan de helft teruggebracht worden. Slaan ze dit aanbod af, dan raken ze vervolgens alle bezit dat niet is te herleiden tot een natuurlijke persoon die belasting betaalt, kwijt aan de staat.

Bronnen
Thrive Movement
Thrive Debunked

8 gedachten over “Thrive: ontmaskering van de elite?”

 1. Ik heb Thrive een tijd geleden al eens gekeken en voor mij maakt zijn nadruk op nulpuntsenergie en aliens de boel nogal ongeloofwaardig. Beide zijn zaken die goed waar kunnen zijn maar die we in mijn opinie gewoon nog niet weten en ik snap dan ook niet goed waarom hij ervoor kiest dit zo nadrukkelijk naar voren te brengen. Daarbij vind ik de discussie over 0 puntsenergie vooral afleiden omdat er genoeg andere bronnen van hernieuwbare energie zijn zoals bijv. de zon waar we nu al prima gebruik van kunnen maken en zo de macht van het fossiele energiekartel al wat kunnen beperken. Zolang je niet iets praktsich kunt demonstreren met 0 puntsenergie moet je er ook niet over praten alsof het de oplossing is. Tenzij je natuurlijk een nieuwe religie wilt stichten. ;-)

  Waarom niet gewoon de huidige oplossingen geven om nu al concreet wat te kunnen doen? Overigens is het volgens mij vrij dudielijk dat het fossiele energiekartel waarin de Rockefeller familie o.a. sterk vertegenwoordigd is flink wat macht heeft gehad en nog steeds heeft en zij uiteraard hun eigen belang zo goed en zo lang mogelijk proberen te beschermen en uit te bouwen. Dat zou ik zelf tenminste wel doen.  Dat ons Koningshuis grootaandeelhouder van Shell is en uit de wikileaks bleek dat Shell een grote vinger in de pap heeft in het Nederlandse bestuur is denk ik ook nuttig om te weten. Het kan iig goed verklaren waarom Nederland tegenwoordig zo onderaan de lijstjes met duurzaamheid bungelt zoals Rotmans al uitlegde in de laatste Tegenlicht aflevering. Toch heb ik het idee dat dit kartel de afgelopen jaren al flink wat macht heeft moeten inleveren en hoe meer hernieuwbare energiebronnen er worden geimplementeerd hoe verder de macht van dit kartel zal blijven afnemen.

  Verder vond ik het wel de moeite waard om de docu Thrive eens te bekijken als je je eigen verstand goed blijft gebruiken iig, net zoals ik het plezierig vind om met die pet op naar David Icke te kijken. Je moet voor jezelf toch een beetje de onzin eruit filteren. Maar goed dat moet je bij Pauw en Witteman en het NOS journaal ook. :D 

  Verder ben ik het helemaal eens met de oplossing van Germen over hoe we het verschil in rijkdom wereldwijd kunnen beperken. Op zich wel fijn als de rijksten der aarde gewoon eens net als de middenklasse belasting gingen betalen. Hopelijk kunnen we dan de rijkdom van de aarde een beetje beter spreiden zodat iedereen in de wereld toegang tot schoon water, gezond eten, hernieuwbare zonne-energie een computer en het internet kan krijgen. 

 2. Nulpuntsenergie: heb me voor de zekerheid eerst wat ingelezen in deze materie, daar het een gegeven is waar je niet elke dag bij stilstaat. Zoals ik het nu begrijp zijn alle systemen onderhevig aan nulpuntsenergie, eigenlijk is dat wel logisch mi. Het begrip vacuumenergie speelt hier een belangrijke rol in. Als ik dan lees dat de nulpuntsenergie van een kubieke cm vacuum voldoende zou zijn om de hele Melkweg te laten verdampen, kun je gerust stellen dat het een ongekende grootte aan energie kent. Dat dit in de toekomst een nieuwe ontwikkeling kan worden voor nieuwe energie, die we kunnen gebruiken, lijkt me ook een logisch gevolg. Dat de rijken der aarde dit met alle macht, zolang als het mogelijk is, te boycotten begrijp ik dan nog wel. Zo is het ook met de nieuwe ontwikkelingen betreffende waterstof als energie verlopen. Waterstof is vrij te verkrijgen en dus goedkoop, het verwerkingsprocedure hiervan wordt ook steeds eenvoudiger. Dus eigenlijk niets nieuws onder de zon. Transcedentie, hoewel het vele begrippen bevat, zou je mi ook kunnen zien als een nulpuntsenergie. Dus in een breed perspectief gezien, denk ik dat Gamble wel een punt heeft. Hoewel het voor de doorsnee mens een ver van mijn bed show is, bestaat die mogelijkheid om uit je zelf te ontstijgen weldegelijk. Het is doorgaans de onwetenheid van de mens om hierin een standpunt in te nemen. Maar ja dat ben ik. Mvg Paul.

 3. Als je zo naïef bent dat je denkt dat deze telg een andere koers is gaan varen dan is er iets goed mis.
  “.., maar gooide het over een andere boeg omdat hij naar eigen zeggen een aantal inzichten kreeg in hoe de natuur en de maatschappij in elkaar zitten.”
  Ja, maar waarom maakt hij dan niet één film (en meerdere) over zijn criminele familie? Omdat hij het nodig vindt om mensen zoals jullie te gebruiken om ons dan weer de ogen vol met stront te gooien. Vidionair? Ja, dat wel.

 4. Alle graancirkels in filmpje boven hebben een assymetrische correlatie met de rechtlopende sporen van de zaaimachines

  Ergo graancirkels zijn door mensen gemaakt en oplichting op globale schaal wat alleen door groepen kan worden uitgevoerd die de mond weten te houden ..geheime diensten ..geld mankracht en tijd hebben dat te doen en dan ook nog eens grootschaal media aan de man te brengen om verwarring afleiding chaos en verbazing te zaaien er mee afleidende van lopende wél zeer belangrijke zaken .. een taktiek door de joden mee genomen uit afrika en middenoosten als politiek en bestuurswapen .. entertainment chaos en afleiding er mee zo als erdogan zijn huid al tweemaal redde door rampen te veroorzaken waardoor hij held en vader kon spelen of de conflicten met china door china opgelost werden door hun erfhond noordkorea agressief te laten worden

 5. Waar blijft, info over een FREE ENERGIE kit ofzo. Kunnen we onze huishoudens losmaken ,van de power elites, laten we eens ophouden met praten en wat daadwerkelijk dan gaan doen. Wind en zonneenergie, leveren in verhouding met wat er al is, een veel te laag rendement! En hebben tonnen aan fossiel energie nodig om wind en zonneenergie überhaupt te kunnen realiseren, ronduit belachelijk. Er word heelveel onderdrukt. Dus bijdeze een oproep aan die daarvan op de hoogte zijn, grow a pear, en lek het online!

Laat een reactie achter