Video: Boycott Israel (song)

Geregeld is het haat en nijd in de Levant. De staat Israël is voortdurend in conflict met de Arabische buurlanden en de zogeheten Palestijnen, een groep Arabieren die afstamt van de Arabieren die in 1948 uit het gebied van de staat Israël weggevlucht zijn. Vooral onder islamieten, links denkenden en neonazi’s is de verontwaardiging over het vermeende onrecht dat Israël aanricht groot. De roep om een boycot van de producten die in Israël worden vervaardigd klinkt dan ook steeds weer.

De Israëlische zanger Ari Lesser vindt de selectieve verontwaardiging over Israël, dat bepaald niet als laatste scoort in de lijst met landen waar de mensenrechten worden geschonden, nogal hypocriet en heeft daarom dit nummer opgenomen.

11 gedachten over “Video: Boycott Israel (song)”

 1. De man heeft een goed punt.

  Ik heb Nederland en Noorwegen niet voorbij horen komen, volgens mij geen enkel Europees land dus als iedereen zijn advies opvolgt en een boel andere landen boycott zou dat best goed voor de Europese export zijn. :D 

  Overigens is er wel een verschil tussen de meeste landen die hij noemt en het Israel – Palestina conflict, de meeste landen die hij noemt schenden de mensenrechten van hun eigen volk. Het is staatsgeweld tegen de eigen populatie wat ook niet kosher is uiteraard maar in die zin doet de overheid van een volk het het eigen volk aan. 

  Israel en Palestina is toch een net wat ander type conflict. Waarbij de overheid van het ene volk eigenlijk de burgers van een ander volk doodt.
  Recent een interessant filmpje van een minuut of drie gezien wat laat zien dat bevolkingsgroepen in die regio elkaar al duizenden jaren afslachten. Het zal nog wel een tijdje doorgaan ook. 

  http://www.filmsforaction.org/watch/this_land_is_mine/ 

   created this (extremely brief) animated history of the land that was at one time called Israel, Palestine, Canaan and the Levant. She even created this viewer’s guide to make sense of what’s happening.

  Who’s Killing Who? A Viewer’s Guide

   

  Because you can’t tell the players without a pogrom!

 2. Dit is nou echt een never-ending story. Israel zal nooit meer genoegen nemen met een Israëlische staat met de omvang zoals voorgesteld door de VN in 1948 (toen afgewezen door de Palestijnen?). Want die staat is niet op de lange duur verdedigbaar en misschien  in samenhang daarmee ook wel niet economisch levensvatbaar.
  Daarnaast zullen er altijd groepen mensen zijn die Israel en zelfs de Joden het licht niet in de ogen gunnen. Vanwege onder meer religieuze gronden. (Zoals Hamas, Hezbollah, enz.) En dus al helemaal, never, nooit, niet een Israëlische staat zullen accepteren. Zij willen een geheel Islamitisch, pan-Arabisch Midden Oosten… Of zelfs een Kalifaat.
   
  Met zoveel haat vanuit zijn Islamitische buurlanden mag Israël de handjes dichtknijpen voor de aanhoudende steun van het Westen en de VS in het bijzonder.

 3. Ik vind dit ook wel een interessant document in deze hele materie aangezien het Rothschilds, Zionisme en de oprichting van Israel allemaal aan elkaar knoopt in dit officiele document. The Balfour Declaration 

  The Balfour Declaration (dated 2 November 1917) was a letter from the United Kingdom’s Foreign Secretary Arthur James Balfour to Baron Rothschild (Walter Rothschild, 2nd Baron Rothschild), a leader of the British Jewish community, for transmission to the Zionist Federation of Great Britain and Ireland.

  His Majesty’s government view with favour the establishment in Palestine of a national home for the Jewish people, and will use their best endeavours to facilitate the achievement of this object, it being clearly understood that nothing shall be done which may prejudice the civil and religious rights of existing non-Jewish communities in Palestine, or the rights and political status enjoyed by Jews in any other country.[1]

   

  The text of the letter was published in the press one week later, on 9 November 1917.[2] The “Balfour Declaration” was later incorporated into the Sèvres peace treaty with the Ottoman Empire and theMandate for Palestine. The original document is kept at the British Library.

  Meer op http://en.wikipedia.org/wiki/Balfour_Declaration

  1. Inderdaad een belangrijk document, wel in het licht van de verhoudingen die er op dat moment bestonden tijdens WO I .
    
   Wat volgens mij een oplossing zou kunnen zijn is (in het licht van het streven van Israel naar een ‘Groot Israel’): als de internationale gemeenschap – met toestemming van Egypte en wat ‘pegels’ van de Rothschilds… – de noordelijke kust van het Sinaï-schiereiland inricht als woonplaats en staat voor de Palestijnen en alle Palestijnen daar heen laat verhuizen. Lijkt misschien absurd en bizar maar anders houdt dit conflict inderdaad NOOOOOOOOOIT op.

   1. Raar volk die sympathisanten van Apartheid.
    Israel mag dan wel een democratie heten maar zonder scheiding staat en synagoge.
    Tevens is het een democratie voor wolven waarin voor schapen alleen een marginale plaats is.
    Om te voorkomen dat de schapen weleens in de meerderheid zouden kunnen komen, werden er recentelijk “semieten” uit Rusland geimporteerd. Afijn, nu heb je twee grote groepen die zich semiet noemen. Afstammelingen van Germanen (Duitstalig) en Slaven (Russen). Het oogt nogal blank, dito oorspronkelijke achternaam in het geboortecertificaat van opa en oma en heeft weinig tot niets van doen met semieten. Het is dan ook pur sang een religie, na 2.000 jaar in ieder geval wel… Best raar eigenlijk dat men constant anti-semiet roept maar dat is nou onderdeel van de propaganda…
    Okay, ik verwacht nu weer wat bashing vanuit cognitieve dissonantie…
    Ik ben benieuwd welke kaart nu weer wordt gespeeld…
    Ik ben in ieder geval pro semiet…
    Jongeluy

    1. Haha, als je alleen de echte semieten zou overhouden, zouden er maar weinig inwoners overblijven in Israel, wat een grap. De echte joden waren de Hyksos in Egypte, die tijdens de hongersnood en plagen daar aan landverhuizen waren begonnen. Zo werden het landveroveraars en natuurlijk kolonisten. Slaven zijn het al helemaal nooit geweest voor de Egyptenaren, dat sprookje kwam echter goed uit, samen met het doen verdwijnen van hun volksnaam de Hyksos. Toets de naam Hyksos maar eens in…… 

 4. Ik kom er later nog wel op terug. Ga mij beslist niet vermoeien met religieuze poepverhalen, lang genoeg bezig geweest met die schijt fantasie. Sowieso neemt de natuur ons het heft uit handen, bereidt je daar maar op voor…. 

  1. Wie ondertussen de geschiedenis van de Hyksos (mengvolk van Aziatische stammen met joodse gebruiken) een beetje doorgespit heeft, kan daaruit de volgende conclusie trekken: Er heeft nooit een Ark van Mozes bestaan, en om dit te verbergen moest de bibliotheek van Alexandrië wel verdwijnen. De Hyksos werden Egypte uitgemept door de oorspronkelijke bevolking, onder een nieuwe dynastie en Egyptische farao. 

 5. De palestijnen laten verhuizen is geen
  Optie, de joden moetten verhuizen ik meen mij te herineren dat zij het land hebben ingenomen
  ….net wat hitler zijn troepen hier deden
  Maar de VS en VN hebben dit toegelaten dus is het volledig correct ( not)

Laat een reactie achter