Robots gaan ons dagelijks leven delen. Iedereen straks een robotbediende? Bron: Honda, Project Asimo

Video: de belangrijkste trends in de toekomst volgens The Economist

The Economist, het lijfblad van de internationale maatpakkenwereld, maakte dit filmpje.

Enkele bekende grootheden die het in het verleden geregeld bij het verkeerde eind hadden, zoals Faith Popcorn en Thomas Frey, komen voorbij. Enkele voorspellingen zijn zinnig, zoals de hypothese dat we ons leven gaan delen met heel veel robots. Bij andere kan je vraagtekens stellen, zoals Frey’s meer door politieke overtuigingen dan de technische en maatschappelijke realiteit ondersteunde stelling, dat er een tekort aan werknemers komt en we dit alleen kunnen oplossen door grote aantallen immigranten op te nemen. Frey heeft duidelijk de boot gemist wat betreft telewerken.

Robots gaan ons dagelijks leven delen. Iedereen straks een robotbediende? Bron: Honda, Project Asimo
Robots gaan ons dagelijks leven delen. Iedereen straks een robotbediende? Bron: Honda, Project Asimo

Bron:
Met dank aan de Facebook-groep Emotizens.

2 gedachten over “Video: de belangrijkste trends in de toekomst volgens The Economist”

  1. Ik vroeg me af, waarom wij aan kindplanning hebben gedaan. Zie leeftijd statistieken grote steden. Omgekeerde piramide. Het antwoordt: het kalergi plan. De bedoeling achter vluchtelingen is dat wij allemaal gaan mixen en zo de massa beter onder controle kunnen houden. Nu heb ik daar geen problemen mee(het mixen/ongedwongen uit liefde), maar wel als het doordacht is.
    Komend probleem: Als een grote meerderheid moslim(conservatief) wordt/is, dan krijgt de gewone westerse man/vrouw(ook die moslim zijn) veel problemen. Wel heel toevallig dat dit(chaos) in de bijbel staat beschreven. Dus heel die agenda is gestuurd. Ik voel me dus genaa*d door het systeem. Wij zijn een experiment. Overigens is de vluchtelingen stroom uitgebeeld in the economist als de rattenvanger van Hamelen. In dec 2014/jan.2015 Nog voor de stroom echt op gang kwam. The economist is dus een luguber blad.
    Als je het middenblad van the economist bekijkt(jan 2016) dan zie je alleen maar ellende als “voorspelling”. Pijlen door EK, Pijlen door olympische spelen. Een filmcast met strijdende ufo’s enz. Park(Yellow VS?) in fik met vluchtende dieren/huizen. Tanks. W/Ze weten al wie de winnaar wordt van de verkiezingen aldaar Clinton.(voorblad) Euro die wegvliegt. De zon met cijfers.In mijn ogen een zonnewiel.(zie mythologie). FTSE beurs Engeland ook wel Foetsie genoemd uitgebeeld op een rode loper naar boven met het getal 6900. Een occult getal. Een beurscrash bij een brexit?
    De agenda(eeuwenoud gestuurd) is een ziekelijk spel, waarbij veel onschuldige mensen de dupe van worden. Moge god(goede energie), die voor leven staat, aan ieders zijde staan.

Laat een reactie achter