Al Jazeera roept openlijk op tot het uitmoorden van de Alawieten, de religieuze minderheid waartoe de Syrische president al-Assad behoort.

Video: de dreigende genocide op Alawieten in Syrië

Nu het Syrische regeringsleger steeds meer terrein prijs moet geven aan Islamitische Staat en andere terreurbewegingen, ziet het er somber uit voor de religieuze minderheden in Syrië.

96% van de respondenten op een poll op Al Jazeera, vindt dat de Alawieten, de religieuze groep waartoe Bashar al-Assad en veel van zijn medestanders behoren, gevraagd heeft om een genocide.

Al Jazeera wordt door de main stream media in Nederland vaak geprezen als onafhankelijke Arabischtalige zender. Talkshowhost Faisal Qasim laat hier een uitermate sinistere kant van Al Jazeera zien. Hij demoniseert openlijk de Alawieten en stelt, dat al-Assad alleen ten val kan worden gebracht door de Alawieten uit te moorden.

Het Midden Oosten verschilt cultureel gezien nogal van Europa, of wat dat betreft bijvoorbeeld India of China. Bij een groot deel van de bevolking in het Midden Oosten heerst er een sterke voorkeur voor geweld als middel om conflicten op te lossen en wordt er geen onderscheid gemaakt tussen soldaten en burgers. Het ziet er daarom uitermate somber uit voor de niet-soennieten in Syrië, die samen ongeveer een kwart van de bevolking vormen. Alleen in Rojava, het Syrische deel van Koerdistan, zullen ze -voorlopig- nog veilig zijn.

Al Jazeera roept openlijk op tot het uitmoorden van de Alawieten, de religieuze minderheid waartoe de Syrische president al-Assad behoort.
Al Jazeera roept openlijk op tot het uitmoorden van de Alawieten, de religieuze minderheid waartoe de Syrische president al-Assad behoort.

1 gedachte over “Video: de dreigende genocide op Alawieten in Syrië”

  1. Dit filmpje zegt een heleboel (Goed gevonden!). Ten eerste de opmerking van de Soeni-gast dat de Alawieten voordat ze aan de macht kwamen zo arm waren als de ratten. En dat is niet zo vreemd in een Umfeld waar de Soenieten aan de macht waren. Niet-Soenieten worden in door Soenieten gedomineerde landen structureel behandeld als Ãœntermensch.
    In het Syrië dat onder leiding stond van de Assads waren de minderheden ook gewone mensen en daar hadden de minderheden wèl mogelijkheden om zichzelf te zijn en zich te ontwikkelen. (Feitelijk hetzelfde als in Irak.) Het is alleen heel jammer dat die feitelijk vooruitstrevende, gematigd linkse Ba’ath-regimes in de draaikolk van de Koude Oorlog terecht kwamen en in het USSR-kamp kwamen te zitten. Daardoor werd de situatie in het extreme getrokken en werd hun aanpak dus niet alom omarmd maar door het westen juist gedemoniseerd. Door die hele brede situatie van polarisatie konden Assad, Sadam Hoessein, Gadaffi en andere leiders uitgroeien tot extreem wrede dictators.

Laat een reactie achter