Wat, als de god van de toekomst de aarde in zeven dagen zou gaan herscheppen?

Video: zeven dagen kunstmatige intelligentie

Is Google God? Feit is wel dat de zoekmachinegigant zich in hoog tempo aan het ontwikkelen is tot een alomtegenwoordige kunstmatige intelligentie. Hoe zou de wereld er uit gaan zien als een geest, verre superieur aan welke mens dan ook, zich zou buigen over de miezerige probleempjes waarmee de mensheid te kampen heeft?

Volgens sommigen is dit een utopia, met basisinkomen en luxury communism. Voor anderen hun ergste nachtmerrie. Het is niet gezegd dat de ontwikkeling zal gaan zoals in dit filmpje geschetst, maar de hoofdlijnen kloppen. Kortom: stof tot nadenken. Want kunstmatige intelligenties die die van de mens benaderen en gaan overtreffen, zijn al op veel gebieden realiteit.

In het scenario in deze video is uitgegaan van Google Deep Mind. Het zou ook met een ander kunstmatig intelligentieproject kunnen gebeuren, al is Google waarschijnlijk de grootste kanshebber.

Wat, als de god van de toekomst de aarde in zeven dagen zou gaan herscheppen?
Wat, als de god van de toekomst de aarde in zeven dagen zou gaan herscheppen?

2 gedachten over “Video: zeven dagen kunstmatige intelligentie”

  1. Het zal nog minstens 1000 jaar duren voor de mensheid een bewustzijns niveau heeft bereikt waarin het niet meer uitmaakt of je een grotere mercedes hebt dan de buurman helaas.
    Deze komende 1000 jaar gaat (waarschijnlijk binnenkort al) gepaard met vreselijke gewelddadige periodes.
    Je hoeft geen expert te zijn om dat in te zien.

Laat een reactie achter