In het ergste geval wordt Nederland kleiner dan Luxemburg door de zeespiegelstijging.

Docu: het leven op aarde wordt deze eeuw een hel

Volgens deze ouderwetse doemdenkersdocu zal de aarde door de klimaatverandering veranderen in een hel. De ongebreidelde kap van regenwouden, uitstoot van CO2 en, daarna, het vrijkomen van enorme hoeveelheden van het extreme broeikasgas methaan uit de ontdooiende Siberische permafrost zal het armageddon los laten breken.

https://youtube.com/watch?v=Mlw2hOh7kgY

De makers van deze docu stellen, m.i. terecht, dat de voorspellingen in de docu aan de extreme kant zijn. Ze vallen echter nog steeds binnen de bandbreedte van mainstream klimaatvoorspellingen.

Het is nu, anno 2016, in feite te laat om hier nog veel aan te doen. Het omslagpunt nadert onverbiddelijk, met nu voor het eerst een CO2-gehalte van 0,400% – 0,050% hoger dan voor het begin van de Industriële Revolutie. Het systeem in de huidige vorm is in feite niet meer terug te brengen naar de situatie van de Kleine IJstijd, zoals milieuorganisaties willen.

We kunnen beter nadenken over methodes om de gevolgen te verminderen. Zo kunnen we de Sahara en andere woestijnen tot bloei brengen. Zo onttrekken we water aan de oceanen en vullen we de aquifers weer tot het maximum, wat de zeespiegel in ieder geval enkele decimeters laat dalen. Kooldioxide is in feite een waardevolle grondstof – koolstof is de nuttigste substantie die we kennen.

In het ergste geval wordt Nederland kleiner dan Luxemburg door de zeespiegelstijging.
In het ergste geval wordt Nederland kleiner dan Luxemburg door de zeespiegelstijging.

Sinds 15 miljoen jaar heerst er op aarde ook een CO2-hongersnood. De reden dat veel planten, zoals maïs, het energieslurpende C4-metabolisme hebben ontwikkeld om ook de laatste spoortjes kooldioxide uit de lucht te kunnen trekken. In feite bewijzen we het aardse ecosysteem een grote weldaad door de eerder onttrokken kooldioxide weer in de lucht te pompen.

De zeespiegel is nu in feite abnormaal laag. Zo stond Hongarije in het Plioceen onder water. Omdat de ooit verdwenen kooldioxide nu weer terugkomt, keert de ‘oude’ situatie weer terug.

10 gedachten over “Docu: het leven op aarde wordt deze eeuw een hel”

 1. Overbevolking is het probleem van deze planeet; alle problemen zijn daartoe te herleiden.
  Hebben ze al eens nagedacht over het feit dat de oceanen nu al zwaar vervuild en leeg gevist zijn terwijl er deze eeuw nog miljarden mensen bijkomen?
  En de oceaan is de oorsprong van alle leven!

  1. Klopt, uiteindelijk wel. Aan de andere kant: het kindertal per vrouw is nu structureel aan het dalen. Als we onze footprint sterk kunnen laten dalen, bijvoorbeeld door fossiel te bannen, kweekvlees en veel meer recycling dan nu, kunnen we de effecten van een veel lagere bevolking ook bereiken.

   1. Oké maar ik zit ook te denken aan allerlei (af-)wasmiddelen (zowel industrieel als privégebruik) en met name ook het gebruik van plastics die uiteindelijk bijna allemaal in de oceaan of als verbrandingsproducten in de lucht terecht komen.
    (Ik hoorde pas in een item op EénVandaag of zo, over plastics dat maar 25 of 30 procent daadwerkelijk gerecycled wordt en de rest nog steeds gewoon verbrand. En ik zie nog niet dat we op korte termijn plastic in de ban doen en uitsluitend alternatieve producten gebruiken.)

    1. volgens ’touwtje uit de klep’ Terlouw drijven er 3 contineneten plastic op de oceanen …
     hoeveel is recyclebraar?

 2. Pffff, tsja hoe vervelend kan het worden……… Liep vorige week een flinke vergiftiging op als gevolg van doodmoe in slaap vallen met een pan op het vuur. Ben er nog niet overheen, maar kan weer denken. Hier een artikel dat ik aantrof:

  http://www.sciencealert.com/a-multinational-group-wants-you-to-join-asgardia-the-first-outer-space-nation-with-a-mission-to-defend-earth

  Dus we hoeven niet perse naar Mars, maar we moeten wel opschieten met samenwerken in plaats van op elkaar te schieten………

 3. ja Jhon, wij wonen eenzaam aan een doodlopend landweggetje in het overvolle westen, maar hebben wel >100 overbuurkoeien, zonder biogaswinning. Dat vergt 50 ha. grasland.
  En zo hebben we nog 18000 melkveebedrijven in Nederland.
  Nou meen ik wel eens gehoord te hebben dat een procentje meer CO2 heerlijk voor de groeizaamheid van de planten is. De tuinders in het Westland kochten dat toch van de kolencentrales in? … Raakt de klimaathype niet ook al over?

  Zeker heb ik al eens geklaagd dat ik al 4 jaar overopa behoorde te zijn, edoch de carrière, vrijheid en de welvaart hebben voorrang. Dat past helemaal in deze tijd met een gemiddeld Europees ( ook het onze) geboortecijfer van 1,3.
  Echter alzo niet inzake onze allochtone medelanders, welke aan een meervoud daarvan komen zoals Muammar al-Gaddafi ooit reeds beloofde.

  Eigenlijk ben ik toch al niet zo onder de indruk van bevolkingscijfers, want die weet Killary komend jaar best met een kwart te decimeren als de schunnige elites haar blijven opstuwen. Onze provocerende legeraanwezigheid aan onze oostgrenzen, de oorlogstaal die Kerry uitslaat richting Vladimir inzake Syrië en wellicht nog wel een false flag in het verschiet om door te kunnen stoten en ons weer te misleiden, het kan zomaar vele miljoenen atoomslachtoffers opleveren, toch? En waarom niet? De wapenindustrie vaart er wel bij. De banken kunnen weer superzaken doen. Zowel mega-destructie als benodigde wederopbouw zal weer triljarden $$ vergen.

  Ik verzin dit natuurlijk niet allemaal zelf, doch vind de basis daarvoor reeds in m’n dikke Handboek voorzegd. Lees Apocalyps hst.6 maar eens, m.i. of nu al begonnen of klem voor de deur. De overwinningstocht, overwinnende en om te overwinnen van die eerste ‘ruiter’ (beeldspraak) is toch absoluut niet meer te stoppen? De Mahdi is voor mij reeds ver gevorderd hoor. En zoals gezegd, “…en te maken dat men elkander zou afslachten”, (2e ‘ruiter’),’alle dingen zijn daarvoor toch ook al gereed’ ?

  Doch helemaal achteraan de Apocalyps, hst.21:1 wordt ons een heel nieuw geheel ZONDER ZEE beloofd, met dus 3x zoveel paradijselijk! land als nu.
  Nou dan hebben we Mars toch ook helemaal niet meer nodig? (dat zou ook m.i. wel een hele verbouwing kosten om passend te maken hoor ;-)

 4. Die CO2 is het probleem niet wél de ultrafijnstof. En ook die is gemakkelijk af te vangen via een positieve lading op de uitgang van de (schoorsteen-)pijp van febrieken en auto’s om maar eens wat te noemen.
  Maarja.. dan denk je anders dan de mainstream dus ben je niet goed wijs oid.
  Doe je huiswerk maar eens goed en onbevooroordeeld!

Laat een reactie achter