Geldcreatie deel 3

Na deel 1 en deel 2 over geldcreatie blijkt dat er nog steeds veel misverstanden zijn over waar geld precies vandaan komt, wie het maakt, wanneer het wordt gemaakt, wat de invloed van rente in het systeem is etc. Dat is ook niet zo vreemd want het geldcreatie systeem is wellicht het best bewaarde geheim van de private bankensector van de afgelopen eeuwen. In onderstaande documentaire wordt het hele proces nog een keer goed uitgelegd door verschillende experts. Interessant voor eenieder met een bankrekening.

Het monopolie op het recht van geldcreatie bij private banken is de kern van de huidige economische problematiek. Hier draaien de wereldwijde protesten momenteel om. Als er een strijd wordt gevoerd op het moment dan is het een strijd om informatie. Deze prachtige documentaire, The Money Fix, is hierin een buitengewoon verhelderend stuk uitleg. Met Nederlandse ondertiteling.

Voor mensen die meer willen weten over mogelijke oplossingen zie deel 1 & deel 2 van de toekomst van onze economie. Voor diegenen die denken dat het reeds te laat is voor oplossingen is het goed om te weten welke voorbereidingen er getroffen kunnen worden wanneer de euro zou instorten.

Ook in Nederland heeft 99% van de mensen geen idee hoe het banksysteem werkt en hoe geld wordt gecreëerd. Hopelijk komt daar met de huidige protesten snel verandering in.

Eh... Delen?

Douwe

Woonachting in Noorwegen, en al sinds lange tijd geïnteresseerd in de "grotere vragen" des levens. Dit combineer ik met een actieve instelling om te kijken hoe we het leven met elkaar en voor elkaar een stukje gemakkelijker en mooier kunnen maken. Zelf heb ik bij een aantal onderwerpen die vanuit mijn gezichtspunt het voortbestaan van mensen aanzienlijk kunnen vergroten websites helpen ontwikkelen om deze informatie gratis beschikbaar te maken voor eenieder. Dit zijn: eetbaarnederland.nl, permacultuurnederland.org, esperanto-jongeren.nl en mensenrechten.org. Mijn huidige tegeltjeswijsheid: Do the best you can, with what you have, where you are :-)

Dit vind je misschien ook leuk...

3 reacties

 1. Gipsy schreef:

  Check Youtube: ” The money masters (full) ” dat is nog duidelijker :D

 2. Gipsy schreef:

  en check het boek ” Die sheeple die ” ook een goeie :D

 3. Douwe schreef:

  Dankjewel voor beide tips, The Money Masters is zeer interessant wellicht dat ik deze nog voor een post ga gebruiken. Dezelfde man heeft overigens ook the secret of Oz gemaakt die gelinkt staat in deel 1 van de toekomst van onze economie. Daar vond ik hem ook al erg goed.

  Die sheeple Die is erg grappig en informatief, misschien dat ik hun advies maar gewoon ga opvolgen… en was dit mijn laatste post :-) De eigen omgeving van mezelf en familie met voedsel en vers drinkwater inrichten met permacultuur en zelf beetje de wereld overcrossen met Esperanto en WWOOF. Het heeft me in ieder geval wel sterk aan het denken gezet en dat is altijd fijn.

Geef een reactie