Video: Huis van de Toekomst

Share Button

Hoe zou je het vinden om in DIT huis te leven? Ieder tijdperk heeft zijn Huis van de Toekomst. Een Huis van de Toekomst zegt doorgaans meer over de ideeën van nu dan over de toekomst. Zo was het Rietveldhuis, gebouwd in de jaren dertig, voorzien van een dienstbodenkamer. Maar toch. Droom of nachtmerrie? Oordeel zelf…

Dit huis in Brussel is ontwikkeld door Living Tomorrow, een samenwerkingsverband van zeventig bedrijven.
Living Tomorrow is te bezoeken in Brussel, zie hier.

Share Button

Germen Roding

Hoofdredacteur en analist (Visionair.nl) Expertise: biologische productiesystemen (master), natuurkunde (gedeeltelijek bachelor), informatica

Dit vind je misschien ook interessant:

4 reacties

 1. Roeland schreef:

  Het zou een goede zaak zijn als mensen minder afhankelijk zouden worden van kwetsbare technologie die kan uitvallen in plaats van meer.
  Op deze manier graaft de mens zijn eigen ondergang.
  Om te overleven moet een soort in de eerste plaats ‘robuust’ zijn,dus tegen een stootje zoals een zonnevlam e.d. kunnen. Deze cultuur wordt alsmaar kwetsbaarder dus is er maar een klein zetje voor nodig om een totale ramp te veroorzaken.

 2. Lennart schreef:

  Inderdaad Roeland, in ieder geval moeten er goede maatregelen genomen worden tegen stroomuitval en defecten. En alternatieven; de meeste dingen moeten ook nog handmatig kunnen.

  Los daarvan ben ik niet zo onder de indruk van de technologie in dit huis. Het ziet eruit als een huis wat nu al gewoon op grote schaal gebouwd zou kunnen worden. Ik zou liever schoonmaakrobots, kookrobots, spraakcommando’s, geluidsisolatie, zelfvoorzienend qua energie, waterzuivering (deels), evt voedselproductie, ondergronds tunnelsysteem voor pakketjesbezorging a la internet (en/of evt 3D printer), afvalafvoer, groot teleconferentie scherm zien.
  De belangrijkste elementen lijken me veiligheid, comfort, zelfvoorzienend, en geen huishoudelijke taken hoeven verrichten.

 3. Niek schreef:

  Het enige boeiende aan het filmpje was het jurkje. De techniek is werkelijk weinig verrassend en eigenlijk zelfs deels al achterhaald (koelkasten kunnen al jaren zichzelf bijvullen, zonder iedere keer je vinger te laten scannen). Ik heb het idee dat de programma makers ook niet zo onder de indruk waren.

 4. Frank schreef:

  Sorry, mensen…ik was even afgeleid door de bevallige Susanne Dijksterhuis.
  aaaah, zucht !
  Maar anyway…mooi filmpje.
  Laat de toekomst maar beginnen voor mij.

Geef een reactie

Advertisment ad adsense adlogger