Volgens Vincent Icke zijn veel politici vermomde buitenaardse reptielen. Als je dat gelooft, is de kans aanwezig dat je de behoefte hebt, met grof geweld de aarde te bevrijden van de buitenaardse indringers.

Verhaal wordt nieuwste Amerikaanse oorlogswapen

Als je heel diep doordenkt over de oorzaak van oorlogen en conflicten, ontstaan deze uiteindelijk uit verkeerde gedachten. Klaarblijkelijk heeft DARPA, de onderzoekspoot van het Amerikaanse leger, dat gedaan. Darpa vraagt nu wetenschappers om een methode te vinden om door propaganda gehersenspoelde terroristen op te sporen en ze met eigen boodschappen te bewerken.

Volgens Vincent Icke zijn veel politici vermomde buitenaardse reptielen. Als je dat gelooft, is de kans aanwezig dat je de behoefte hebt, met grof geweld de aarde te bevrijden van de buitenaardse indringers.
Volgens Vincent Icke zijn veel politici vermomde buitenaardse reptielen. Als je dat gelooft, is de kans aanwezig dat je de behoefte hebt, met grof geweld de aarde te bevrijden van de buitenaardse indringers.

Trend: sociale netwerken en internet maken maatschappij steeds gevoeliger voor snelle vorming van ‘mobs’
Het is nu makkelijker dan ooit om snel een grote groep geestverwanten te vinden en deze te mobiliseren. Vrijwel iedereen zit dagelijks op internet, achter de pc of via een smartphone. Hierdoor is wat eerst bestond uit kleine sociale eilandjes, verandert in een oceaan van sociale contacten, die snel door bepaalde ontwikkelingen opgezweept kan worden. Stel dat er op internet een oproep gedaan zou worden om massaal je geld weg te halen van de banken onder de 146 grootste bedrijven en die onder te brengen bij de lokale Rabo, Triodos en ASN en heel veel mensen dat gaan doen, dan is de chaos voor de gevestigde orde compleet. De oproep van Lakeman om het geld van de bank te halen, was in feite de genadeslag voor DSB.

Dit zijn nog vrij onschuldige voorbeelden. Als een oproep wordt gedaan tot geweld of sabotage en miljoenen mensen geven daaraan gehoor, dan is de chaos compleet. Geen wonder dat de gevestigde orde hier doodsbang voor is, zeker na de Arabische lente, en dat Facebook-oprichter Mark Zuckerberg eregast was van de besloten Bilderberg-ontmoeting in 2011. Als een miljoen New Yorkers besluit dat het is afgelopen moet zijn met Wall Street en de zakenbankiers door de ruiten van het protserige Goldman Sachs hoofdkantoor in de Hudson gooit, dan is het ook fysiek afgelopen met ‘Wall Street’. De machtsvoorsprong die de elite op de “meute” heeft is aan het verdwijnen.

Propagandadetector om zelfontbranders op te sporen
Het programma heet “Narrative Networks”. Door te begrijpen hoe verhalen je geest vormen, hoopt het Pentagon een methode te vinden om uit te zoeken wie ten prooi is gevallen aan gevaarlijke ideeën, aldus een neurowetenschapper die betrokken is bij het project. Stel dat een bepaald kenmerk wordt gevonden waaraan alle gehersenspoelde extremisten voldoen, bijvoorbeeld hun lichaamstaal of stem, dan zouden vliegvelden hiermee alle potentiële terroristen kunnen taggen. Met deze kennis kan het leger ook groepen die vatbaar zijn voor propaganda van terroristen bestoken met zijn eigen antipropaganda.

Verhaal verandert geschiedenis
Verhalen zijn belangrijk in gevoelige situaties, aldus DARPA in een oproep aan onderzoekers om te reageren. Inderdaad heeft het Pentagon een indrukwekkende staat van dienst opgebouwd met allerlei propagandatactieken. Zo heeft het Amerikaanse leger vlak voor de Golfoorlog naar aanleiding van de inval in Koeweit, verhalen naar buiten gebracht over Koeweitse babies die uit couveuses werden gehaald, zodat deze naar Irak konden worden getransporteerd. Dit verhaal trok de publieke opinie over de streep. Achteraf bleek dit verhaal gelogen.

Veel opstanden breken uit naar aanleiding van een vaak partijdig verteld incident, dat als een vonk in het kruitvat werkt. Zo was het weigeren van een verkoopvergunning aan een Tunesische groentenverkoper, die zichzelf daarna uit protest in brand stak, de directe aanleiding voor de volksopstand in Tunesië (en hiermee van de golf van opstanden in de Arabische wereld).  Een wat ouder voorbeeld: een verhaal, De Negerhut van Oom Tom, waarin Harriet Beecher Stowe uit de doeken deed hoe beestachtig zwarte slaven werden behandeld, was de directe aanleiding voor de anti-slavernijbeweging en daarmee de Amerikaanse Burgeroorlog. Kortom: een verhaal kan een uitwerking als een lawine hebben.

Geen wonder dat het Pentagon deze macht wil leren beheersen en niet alleen de wereldzeeën, maar ook de sociale oceaan wil controleren. Er is alleen een probleem. Wat het Pentagon hiervoor nodig heeft, is een soort internet-stasi. In de DDR werkte dat wel vrij aardig, ongeveer een op de tien Oost-Duitsers werkte voor de Stasi en de gemiddelde DDR-burger sidderde voor de alomtegenwoordige geheime dienst. In een vrij land is het een stuk lastiger om aan informanten te komen, dus het Pentagon moet hiervoor wel computertechniek gebruiken. Computers zijn ook veel gehoorzamer dan mensen. Daarmee kan het totale internetverkeer op subversieve teksten worden gescand.

Effect van vertellingen op de hersenen
DARPA organiseerde al in april 2011 een workshop, getiteld “Neurobiologie van vertellingen“. In de eerste achttien maanden van het programma moeten onderzoekers bestuderen hoe verhalen sociale netwerken infiltreren en onze hersenen beïnvloeden. Eén van de gestelde doelen is: “de functie te verkennen die vertellingen vervullen in het proces van politieke radicalisatie, en hoe deze de keuze voor een actievorm (zoals nietsontziend geweld) beïnvloeden om politieke doelen te bereiken.”

Een chip in je hersenen is de ultieme angst van de liefhebbers van samenzweringstheorieën. Kern van waarheid?
Een chip in je hersenen is de ultieme angst van de liefhebbers van samenzweringstheorieën. Kern van waarheid?

Als de wetenschappers er eenmaal in zijn geslaagd vast te stellen hoe vertellingen inwerken op onze neurochemie, zullen ze technieken ontwikkelen om invloeden van vertelsels te ontdekken. Deze technieken zullen negatieve gedragsuitkomsten voorkomen en positieve gedragsuitkomsten, zoals vertrouwen, bevorderen. Met de hulpmiddelen zullen dus potentiële Breiviks, Mohammed Bouyeri’s en Unabombers worden opgespoord en van het slechte pad worden afgehaald, door middel van de nieuwste neurologische technieken. Meneer Alfonso, u wordt niet van uw land gegooid door een bende ingehuurde boeven omdat een door Cargill ingehuurde politicus uw eigendomsakte heeft verdonkeremaand, maar omdat uw regio zich ontwikkelt en uw overgrootvader dankzij een foutje al die tijd gratis land heeft gehad. Als u nu rustig meekomt in ons busje voor een pijnloze operatie…

In de woorden van een onderzoeker die aan het programma deelneemt: “De overheid probeert al de boodschappen te controleren, waarom dan niet de wetenschap ontwikkelen om dit op een systematische manier te doen?”

In de tweede fase, die ook anderhalf jaar duurt, zal de verzamelde kennis gebruikt worden om “geoptimaliseerde prototype technologieën” te ontwikkelen in de vorm van documenten, software, hardware en apparaten. Bestaande technologie kan al doorgaans onzichtbare gezichtsuitdrukkingen analyseren en de verwijding van bloedvaten en oogpupillen meten. MRI scanners kunnen vaststellen welk deel van je hersenen oplicht als je een “opruiend” pamflet van bijvoorbeeld de Occupy beweging leest.

Onzichtbare scanners
Darpa’s ambities gaan verder. De organisatie wil apparaten laten ontwikkelen die de invloed van verhalen op onmerkbare wijze vaststelt. Denk aan internetfilters, een keyloggertje in je toetsenbord, spionagesoftware in je kekke smartphone of camera’s in openbare gebouwen.

Ben ik nou de enige die dit een behoorlijk akelig vooruitzicht vind? De meerderheid van de samenzweringstheorieën is lachwekkend makkelijk te ontkrachten voor wie een beetje zijn gezonde verstand gebruikt. Veel verhalen zijn dat echter niet, en vervullen juist een nuttige functie. Ze brengen misstanden, doofpotaffaires en machtsmisbruik aan het licht. Politiek is vaak een smerig bedrijf en alleen hoge ethische normen en een strenge controle houdt de misstanden binnen de perken.

De reden dat terroristen geweld gebruiken is domweg dat geweld vaak effectiever is dan praten. Wellicht is het verstandiger, praten te belonen en niet pas te gaan praten als de eerste doden zijn gevallen. Het Nederlandse poldermodel in plaats van het extreem agressieve Amerikaanse model, zeg maar.
En verder: een cursus logisch en kritisch nadenken op school verplicht stellen. Dat heeft natuurlijk wel een nadeel voor het gezag. Ook hun spin wordt zo snel ontkracht….

17 gedachten over “Verhaal wordt nieuwste Amerikaanse oorlogswapen”

 1. Ik wou net zeggen, volgens mij heeft Amerika de wereld netjes 60 jaar volledig voor de gek kunnen houden. Doen alsof ze mensenrechten respecteren en het beste met de wereld voor hebben terwijl nu toch echt blijkt dat Amerika een imperium heeft gebouwd met intimidatie en geweld, het coupen van democratisch verkozen regiems en het uitbuiten van grote delen van de wereldbevolking via het IMF en de wereldbank. Sterker nog wie http://www.youtube.com/watch?v=lw-jzCfa4eQ eens goed bekijkt komt wellicht tot de conclusie dat de overheid wellicht het eigen volk het meest voor de gek heeft gehouden de afgelopen 10 jaar. Ik begrijp best dat nu ze hun grip aan het verliezen zijn dat ze nerveus aan het worden zijn. Maar goed, ik heb een heel ander radicaal voorstel. Als de overheden van de wereld zich nu oprecht eens in gingen zetten voor het voortbestaan van hun bevolking. Dus kijken hoe deze zo gezond en goedkoop mogelijk zaken als vers voedsel, water, een energieneutraal huis, een veilige plezierige woonomgeving, een stabiel en eerlijk economisch systeem en een objectieve pers en wetenschap dan is er toch geen enkele reden dat het volk niet mee zou werken.
  Het gaat mis wanneer overheden hun oorspronkelijke doel niet vervullen en zich niet langer richten op het voortbestaan van het volk. Waarom is het nodig mensen te moeten en te kunnen voorliegen, ik vind het eerlijk gezegd wat beangstigend dat die overheid deze wens zo openlijk uitspreekt… Een betere wereld begint bij jezelf, dat geld helemaal voor geheime diensten, etc.

  1. Douwe, helemaal goed dit keer ;-)
   Dank voor de link, bepaalde delen ken ik al.
   Blijkbaar zit er veel materiaal van vorige presentaties in verwerkt.
   Ik heb er net bij het ontbijt een half uur naar zitten kijken en ga hem helemaal uitkijken.

 2. Douwe, als je de oorlog (propaganda) wegdenkt wordt denk ik bedoeld het toepassen van een soort van diplomatie, waarmee ze een ander resultaat bereiken dan recht voor de raap. Het andere resultaat is wel het gewenste resultaat maar op een andere meer doordachte manier verkregen, doordacht in waarom, wanneer, waar en hoe. Ik heb dit zelf altijd ontzettend belangrijk gevonden in het oplossen van allerlei problemen, te meer als er sprake is van ernstige verdeeldheid, bijv. in de politiek. Daar zie ik steeds te veel emotie en meningen en te weinig zakelijke communicatievaardigheden. Maar, bij sommige (intellectuele) mensen is deze vorm van -onschadelijke- manipulatie niet nodig en is het ook een mentaliteitskwestie.
  Invloed en controle heeft alles te maken met belangen die tegengesteld kunnen zijn tussen twee ‘partijen’.
  Maar President Obama lijkt mij wel oprecht en heeft ook aantoonbaar hoge ethische normen, jouw radicale voorstel komt er bij hem wel door :). En grappig dat je in de laatste zin “geld” typt i.p.v. “geldt”, jij kunt met twee artikelen tegelijk bezig zijn :).
  Volgens mij doet DARPA goed werk, het is nuttig tegen terroristen en hun leiders, die zichzelf ook bedienen van strategische en psychologische trucs, hiermee komt men op een psychologisch gelijkwaardige lijn.

  Geweld kan effectiever zijn dan praten zoals Germen stelt, maar sommigen hebben gewoon om de een of andere reden een weerstand tegen praten en gebruiken door een lage frustratietolerantie eerder geweld.
  Dan is deze tactiek een goede tussenoplossing.

  1. Nee Julie, het gaat allemaal om macht en geld.
   Hitler had ook nuttige dingen gedaan als snelwegen aanleggen en vast nog wel meer.
   Die USSA en haar vazalstaten (NAVO) worden steeds openlijker gekaapt door het grote geld en de honger naar nog meer macht en controle. Het is so obvious. Blijf nog maar rustig een paar jaar kastje kijken dan ga je de poppenkast wellicht ook zien. Obama lijkt mij ook een goede gozer net als Clinton overigens maar de poppetjes zijn vleugellam. Als ze teveel eigenzinnig worden gaan ze net als JFK de geschiedenisboeken in. Onderschat de kracht en corruptie van het grote geld niet. Trefwoorden: Rothschild, Rockefeller, FED, Halliburton, Monsanto en nog een heleboel van die monsters. Ik zeg niet dat er een vooropgezet plan is alhoewel ik dat niet uitsluit. Ik zeg dat het kapitalistische systeem als een psychopathisch monster zijn eigen gang gaat en het financiële systeem leegzuigt o.a. door uithollen democratische proces (aansturen op oorlogen) en automatisch beleggen. Er is genoeg hierover te vinden op het internet.
   Maar ja, ik vrees dat Sjonnie en Anita (waarom zeggen jullie opeens allemaal Henk en Ingrid, zijn dat nu de populairste namen?) over een decennium een chip hebben en zich braaf regelmatig laten scannen op ongewenste gedachten. Het zal mij niks verbazen dat na een totale ineenstorting er een werelddictatuur komt.
   Resistence is futile.

  2. De term terrorist is al uiterst dubieus en gekleurd, de een zijn terrorist is de ander zijn vrijheidsstrijder. Als we het hele verhaal van Al qaida al zouden geloven en Osama Bin Laden de slechterik zou zijn, zouden we dan misschien niet eens naar het motief moeten kijken waarom ze boos zijn op de VS? De VS heeft in het midden oosten overal militaire basisen en beschermd daar actief sommige van de meest corrupte en conservatieve regiems zoals dat in Saoudie Arabie. Dit in ruil voor dat zij toegang krijgen tot de olie.

   We hebben al gezien dat Amerika maar ook Europa grotendeels de dictators in veel van de landen waar de terroristen vandaan komen in het zadel heeft geholpen en ze helpt een echte democratie te onderdrukken. Kijk eens wat de VS en ook de NAVO afgelopen jaren hebben gedaan, ze elimineren dictators en mensen als Saddam Hussein, Osama Bin Laden en Nu ook Gadhaffi zonder enige vorm van proces. Ze worden afgemaakt als honden, er komt geen mensenrecht aan te pas. En de grap is dat juist het westen deze mensen vaak aan de macht geholpen heeft toen het hun uitkwam.

   Als China dit zou doen in Europa, leiders van landen aanstellen en als die leiders niet meer doen wat ze willen ze opjagen en doden onder het mom van mensenrechten en democratie, zou jij dan niet boos worden? Amerika heeft veel landen systematisch geterroriseerd en uitgebuit en voor Europa geldt helaas precies hetzelfde. Daar lijkt nu door een soort nieuw bewustzijn wellicht verandering in te komen en ik hoop dat van harte. Bekijk Zeitgeist addendum om te zien hoe deze mechanismen hebben gewerkt de afgelopen decennia.

   Maar laten we nu eens heel eerlijk zijn, ik wordt nu weer heel radicaal hoor, maar alle mensen willen toch precies hetzelfde in de basis. Ze willen voldoende een gezond eten en drinken, een huis, een veilige en plezierige omgeving etc. Kortom ze willen voortbestaan. Er is geen enkele reden om dat niet te realiseren als we kijken naar de kennis zoals we die o.a. hebben in permacultuur en de technologie om eindeloos hernieuwbare energie te kunnen oogsten. Hoe dragen de oorlogen die de VS voert en waar Nederland ook aan bijdraagt in vredesnaam bij aan het voortbestaan van de mensen daar en de mensen hier? Waarom sturen we soldaten om mensen te helpen inplaats van onderwijzers, doktoren, engineers en permacultuurexperts? Het is toch bedrog van het meest duidelijke soort en we staan erbij en kijken erna…

   Bill Hicks zegt het prachtig in dit korte stukje stand up comedie: http://www.youtube.com/watch?v=7criyE09uy0&feature=player_embedded

   Ik snap best dat mensen die jarenlang deze spelletjes hebben gespeeld moeten wennen en wellicht heel bang zijn, maar inplaats van elkaar te beschuldigen kunnen we beter systemen ontwerpen waar we allemaal wat mee opschieten en ons aller voortbestaan kan vergroten: http://www.mensenrechten.org/opinie.php?oid=39

   1. In de basis hebben mensen behoefte aan veiligheid. Er is zoveel geweld en dreiging van geweld, vooral als er geen leider is en er een machtsvacuum ontstaat en etnische groepen tegen elkaar gaan strijden. Eerst moet het geweld stoppen en de veiligheid terug, dus geen anarchie. Maar volgende heersende partijen vliegen elkaar in de haren omdat ze geen democratie gewend zijn en er al veel kapot is gemaakt.

 3. Judie, Amerika heeft geen goede credit als het gaat om vrijheid en democratie en zeker niet als het gaat om individuele vrijheid.Uiteraard wel als je rijk bent, maar ow als je arm bent.
  We praten hier over manipulatie door een overheid van haar burgers, want dat is de achterliggende gedachte, niet het voorkomen van terroristische acties, dat is echt te goedkoop.
  Uiteindelijk gaat het om geld en macht, niet om welzijn, daar hebben ze in Amerika niet echt wat mee.

 4. Jullie hebben helemaal gelijk, En Germen, zie bovenstaande tekst met elementen als communicatie en terrorisme die ik (ook) heb verwerkt in mijn reactie.
  Geld en macht verder, zijn elementen van belang(en), en veroorzakers van conflicten en oorlogen. Die sommigen willen oplossen zonder praten, maar met geweld..

 5. “Ben ik nou de enige die dit een behoorlijk akelig vooruitzicht vind? De meerderheid van de samenzweringstheorieën is lachwekkend makkelijk te ontkrachten voor wie een beetje zijn gezonde verstand gebruikt.”

  Àls deze verhalen met martelingen indoctrinaties informatieisolatie valse haatzaaien ingebracht zijn worden ze maar ál te gemakkelijk jé realiteit en waarheid.Daar zijn ten slotte al weer ruime 2000 jaar van onze geschiedsschrijving alsmede geheel de beschaving ook al weer op gebaseerd alsmede er al meer dan 32.000 oorlogen en oorlogjes om gevoerd werden de afgelopen 2800 jaar in Europa alleen al.

 6. Verhaaltjes?
   
  Alle politiek agenda is een vervalsing ter zelf verrijking en plunder.
   
  Alle rechten en hulp organisaties insinueren recht en hulp maar in werkelijkheid werken ze mee aan en samen aan veel al zwaarste misdaden en om dat tegelijk af te dekken.
  Banken die je leningen op dwingen en insinueren je alleen daarmee bodem begin en toekomst kunt maken. Je er niet bij vertellen dat die lening moet omdat al je voorouders al en jij tegelijk er bij chronisch beroofd en leeg geplunderd worden door dezen zelfde oplichters en plunderars en dat geheel het bankensysteem een piramidespel betreft met looptijd gemiddeld 20 tot 50 jaar waar op ze je dan in een ramp recessie oorlog epidemie gooien als afleiding.
  De religien die ze je brachten van begin leugen en chaos daarmee je de weg niet vindt maar juist blijvend verliest in eindeloos dwalen en vragen naar die weg Slaaf blijvende aan hun leer bestuur deskundigheid en leiding…sja mag wat kosten he…
  Aquino and his war on the Mind http://airvd.wordpress.com/2014/05/25/eenzame-gek-richt-bloedbad-aan/#comment-9910
  http://www.sci-news.com/astronomy/science-universe-not-expanding-01940.html#comment-1433430299
   
   
   
   

   1. “Wegwezen c, (Jos) jij hebt hier niets te zoeken.” ???

    “Zeg Jos, (alias van c) heeft Alberto Stegeman jou nog niet genoeg op je donder gegeven i.v.m het wrede, en onophoudelijk, walgelijke stalken en treiteren van jouw Russische ex Elena? ” ??

    “Ik mag dan mijzelf op non actief gesteld hebben c, jij hebt hier niets te zoeken. Hoe gaat het overigens op de werf bij Rotterdam, en je Russische ex El….?” ??___
    Waar gaat dit over? Bent u een lid van de pedofielenringen centrale bankiers adel?
    ex elena? werf rusland stegeman jos stalken treiteren? twiettwiet

Laat een reactie achter