IS executeert anti-IS activisten. Bron: Youtube still

Hoe kunnen we Islamitische Staat het beste van de aardbodem wegvagen?

De terreurbeweging Islamitische Staat richt bloedbad na bloedbad aan, zowel in gebieden waar het ‘wilayat’ (meervoud van Ar. wilaya, provincie) heeft uitgeroepen als daarbuiten. Hoe vernietigen we deze beweging zo effectief mogelijk?

Waarom is Islamitische Staat zo succesvol?
Twee factoren verklaren waarom Islamitische Staat er in slaagt zoveel successen te boeken. Ten eerste is dat de chaos in het kerngebied waarin de groep opereert, Syrië en Irak. Een substantieel deel van de bevolking in Irak en de meerderheid in Syrië is soenniet. Soennieten staan vijandig tegenover de Iraakse federale regering en de door alawieten beheerste Syrische Ba’ath regering. Ook ontvangt IS grootschalige steun van het regime-Erdogan in Turkije en individuen, waarschijnlijk ook regeringen uit salafistische Golfstaten. IS is de krachtigste soennitische fractie en daarmee het aantrekkelijkst om te steunen voor salafistische soennieten. Ook eindigt een groot deel van de wapens en goederen die aan de zogeheten gematigde rebellen wordt geleverd in handen van IS. Er doen op conspiracy websites en pro-Iraanse sites hardnekkige geruchten de ronde dat de regering van de Verenigde Staten zélf IS steunt. Hier zijn, in tegenstelling tot de steun door Turkije, tot nu toe geen harde bewijzen van opgedoken, al zijn er wel malversaties. De grootste inkomstenbronnen voor IS zijn belastingen, berovingen, van amfetaminepillen en bovenal: de salarissen afromen van Syrische en Iraakse ambtenaren en werknemers in IS-gebied, die nog steeds doorbetaald worden.

IS steeds meer in de problemen
Dit reflecteert de strategie van de vroege moslimstaat. Deze kon alleen overleven door steeds nieuwe rijke gebieden te veroveren en leeg te plunderen. IS heeft alleen een probleem. Met die veroveringen wil het de laatste tijd niet erg opschieten. Middelbaar- en hooggeschoolden vrezen -terecht- ontvoering of afpersing en ontvluchten het IS-gebied massaal. Zelfs draconische straffen, IS-stijl, houden dat niet meer tegen. De IS-aanhangers hebben veel verstand van creatief moorden en de islam, maar weinig van techniek, gezondheidszorg of administratie. De aanslag in Parijs van 13 november 2015, naar ik vermoed in samenwerking met Erdogan, vond plaats om twee redenen. Ten eerste: om de Europese grenzen dicht te laten gaan voor Syrische vluchtelingen. Een wanhoopsoffensief dus. Hiermee hoopt IS de brain drain te stoppen. Deze strategie lijkt te werken. Ten tweede, vermoed ik, om de Fransen, die verklaard tegenstander zijn van Turkse toetreding tot de EU en de Armeense genocide erkennen, te vernederen en een lesje te leren.

IS executeert anti-IS activisten. Bron: Youtube still
IS executeert anti-IS activisten. Bron: Youtube still

Hoe brengen we IS de genadeslag toe?
Om verdere mensenrechtenschendingen te stoppen, moet de stagnatie van IS een totale instorting worden. Om te beginnen moet er een overeenkomst worden gesloten tussen de EU, VS, Rusland, Syrië, Irak, Jordanië en Koerdistan, het liefst onder VN-vlag. Vervolgens moeten er tentenkampen voor miljoenen vluchtelingen in worden gericht in Koerdistan, Jordanië en de delen van Syrie en Irak die in handen zijn van regeringstroepen. Minimaal 150.000 grondtroepen van de deelnemende landen moeten in worden gevlogen. Vervolgens moeten via pamfletten de inwoners van IS-gebied op de hoogte worden gebracht dat iedereen die na 72 uur nog blijft, als collaborateur zal worden behandeld en dat met massale bombardementen alle verzet zal worden gebroken. Uiteraard zullen IS-strijders proberen te ontsnappen, dus de vluchtelingenkampen moeten met behulp van IS-slachtoffers IS-aanhangers ontmaskeren.

Massale vluchtelingenstromen zullen de ‘civil society’ in IS-gebied laten instorten. Commando’s maken gebruik van de verwarring om grote steden als Mosoel in te stromen. Nog voor de 72 uur om zijn, wordt de aanval vanuit alle kanten tegelijk ingezet, inclusief luchtsteun. Commandotroepen vallen IS-verdedigers in de rug aan en gaan op jacht naar de leiders. Een dicht drone-netwerk zorgt voor betrouwbare intel, waardoor de inval een slachtpartij onder IS-terroristen zal worden.

Afwikkeling
De IS-aanhang moet in permanente strafkampen worden opgesloten in afwachting van berechting door een VN-tribunaal. Gecontroleerde vluchtelingen kunnen in kleine groepen tegelijk terugkeren. In de voormalige IS-gebieden moet een VN-vredesmacht de orde bewaken, waarna er een beperkte vorm van zelfbestuur wordt ingesteld. Hopelijk hebben de vele jaren van bloedige oorlog de lust in agressie en bloedvergieten dan laten bekoelen.

15 gedachten over “Hoe kunnen we Islamitische Staat het beste van de aardbodem wegvagen?”

 1. Ik geloof er niets van dat Erdogan IS steunt. Hij is gewoon een conservatieve moslim met een tunnelvisie. Parijs is wereldwijd over alle continenten verdeeld, strategisch publicitair gewoon de stad van plezier, en dus bij uitstek geschikt voor een wereldschokkende symbolische aanslag op de zonde. Dat het gebeuren daar, ons allen hier en werelddelen wijd buiten Europa, (in samenwerking met de hele moslimgemeenschap) zal verenigen tot een gezamenlijke krachtsinspanning tegen IS, ligt ook volkomen voor de hand. Dit wordt hoe dan ook hun einde.

  1. Er zijn toch veel aanwijzingen dat Erdogan en veel turken met hem IS wel degelijk steunt: aangezien IS de koerden bestrijd. Dat komt de turken goed uit. En veel smokkelroutes voor door IS geplunderde olie, grondstoffen etc. gaat via Turkije de zwarte markt op. En veel turken zullen daaraan ook dik verdienen

  1. IS wordt gesteund door veel Saoediërs, maar bij mijn weten niet door de Saoedische regering zelf. De reden is dat IS de grootst denkbare bedreiging voor ze vormt. Het zijn namelijk ook salafisten, maar dan rechter in de leer. IS veroorzaakt een legitimiteitsprobleem. Dat is voor Erdogan minder een issue.

 2. Mooi bedacht, maar gaat niet lukken, ik heb een beter idee.
  Waar vervoert IS zich mee, juist Toyota landcruisers, zonder vervoer geen islamitische staat, stop met bombarderen van grotendeels onschuldige burgers, bombardeer alleen hun vervoersmiddelen, simpel en doeltreffend.

 3. Sleep die lui die hen die Toyota’s geleverd hebben op hun blote knieën voor het gerecht! Het liefs een Volksgerecht.
  Dan is het ook met toekomstige oorlogen meteen gedaan.

 4. Florac Bosch (@FloracBosch)

  Turkije is een land van de ongekende problemen.

  In Turkije, door de dictator Erdogan, worden er Miljoenen Koerden (meer dan alle Syriërs) verjaagt uit hun woongebieden!!
  Turkije is juist de belangrijkste oorzaak van hele Syrische burgeroorlog en heeft tientallen Jihadistische organisaties opgericht. Niet alleen Al Nusra maar ook ISIS kreeg haar fondsen, wapens, opleiding, tactische en diplomatieke ondersteuning van de Turken. Veel van de IS-leden werden gerekruteerd uit de Speciale Turkse strijdkrachten. Circa 18 000 turkse soldaten en 26 000 paramilitairen vechten als jihadist in Syrie!

  Gaat deze Turkije nu Syrische migrantencrisis oplossen voor Europa?

  En nu turkse-Koerdistan/Noord Koerdistan met 28 Miljoen Koerden!

  Zware gevechten tussen Koerden en Turken.. Turkije jaagt miljoenen mensen richting Europa…

  Lijken in de straten. Straaljagers bombarderen Koerdische dorpen…Tanks trekken sporen in het asfalt waar tot voor kort auto’s reden. Zwaarbewapende soldaten van het Turkse leger doorzoeken huis na huis. Koerdische vrouwen worden massaal verkracht! Honderden duizenden Koerdische burgers zijn al gevlucht. Talloze anderen zitten gevangen tussen twee vuren en kunnen de deur niet uit wegens de uitgaansverboden die het Turkse leger in diverse steden en wijken heeft afgekondigd.

  Turkije zou eerst zijn oorlog tegen de Koerden moeten stoppen voordat de visa plicht met Europa wegvallen. Want met dit verdrag lost Europa geen migrantencrisis, in tegendeel halen we niet alleen 20 Miljoen Koerden hierheen maar ook moeten we brutale oorlog van de Turken financieren…!

  In steden als Diyarbakir, Cizre, Silopi, Nusaybin, Mardin, Sirnak, Idlib en Silvan voert Turkije een zware oorlog tegen de Koerden.
  De cijfers spreken duidelijke taal. Zeker 7,3 miljoen inwoners van 17 steden worden zwaar getroffen door de vuurgevechten en de uitgaansverboden.
  Koerden worden massaal verjaagt uit hun woongebieden. In Turkije wonen ongeveer 28 Miljoen Koerden! Meer dan alle Syriërs bij elkaar! Ze zijn nu door deze Turkse aanval migrant gemaakt en over de rug van deze migranten chanteert Turkije zich de EU in.

  Door de Turkse Jihad tegen de Koerden, zijn er meer dan 2 Miljoen Koerden al op de vlucht! Turkije is dus niet beter dan de Syrie, Afghanistan of Irak! Deze Turkije lost de migrantencrisis niet, maakt juist nog erger!!

  Als wij de Turkse dictator Erdogan moeten geloven dan kleeft er heel veel bloed aan de handen van EU leiders en de rest van alle corrupte politici!

  De haat van de Turkse president Erdogan richting europa!

  De islam komt hier als een dief in de nacht. Over een paar maanden kunnen de Turken massaal EU bestormen met alle jihadisten.
  Turkse islamitische macht als de Moslimbroederschap aan de basis van de politieke islam en wel van alle hedendaagse terroristische organisaties van islamitische signatuur. Turks Ottomaanse jihad (strijd) is nog steeds een belangrijke inspiratiebron voor islamitisch-fundamentalistische terreurorganisaties als Hamas, MoslimBroeders, al-Qaida en IS.

  15 Koerdische steden veranderd in ‘ware oorlogszone’ ! Turkije gebruikt Jihadisten tegen de Koerden!

  Turken blijven jihadisten steunen en Koerden beschieten…

  Ondertussen blijft het Turkse leger nog meer troepen en wapens naar Koerdistan sturen, en worden moslimterroristen bevoorraad en bewapend, zodat ze nieuwe aanslagen in het noorden van het half verwoeste land kunnen plegen.

  Turkije zet Jihad-groepen in tegen de Koerden…Nog meer koerden vluchten naar Europa: migratiecrisis wordt alleen nog erger! 

  Binnen Turkije is er juist nog een grotere burgeroorlog gaande…. Veel steden en dorpen zijn veranderd in spooksteden, waar nu een strikte avondklok is ingesteld. turkije heeft binnen 4 maanden 271 Koerdische dorpen met de grond gelijk gemaakt! 

  Dientengevolge zijn honderden duizenden Koerden gedwongen om hun huizen te ontvluchten. Turkije zelf is de grote oorzaak van de migrantencrisis! Turkije jaagt de Koerden, 1.3 Miljoen Koerden op de vlucht!

  In werkelijkheid zijn de Turkse “post-moderne islamitische” leiders gewoon islamisten, verpakt in een mooiere cadeauverpakking.

  270.000 Turkse soldaten, gesteund door tanks, straaljagers en raketten tegen de Koerden..

  In Turkije is er een regionale burgeroorlog tegen de Koerden begonnen. Miljoenen Koerden worden verjaagd richting Europa…

  Turkije vernietigd Koerdische dorpen en jaagt de bevolking! Erger nog, het conflict heeft de potentie om te leiden tot geweld in Europa, verspreid over grote steden.

  EU heeft aan dictator Erdogan feitelijk een vrijbrief heeft gegeven om met grote militaire macht de Koerden te verpletteren. Ankara gebruikt de € 6 miljard die het van Brussel kreeg om de migrantenstroom naar Europa in te dammen in werkelijkheid om de uitroeiingoorlog tegen de Koerden te financieren. Erdogan wil migrantenaanval op EU pas stoppen als hij de Koerden mag vernietigen..Dictator Erdogan heeft de miljarden die de EU hem heeft aangeboden om de massa’s vluchtelingen die hij op Europa afstuurt in Turkije te houden afgewezen. De reden: hij wil eerst toestemming van de EU om oorlog tegen de Koerden te voeren en hen te vernietigen. Ook hierin blijkt de bedrieglijke aard van de Turkse moslimpresident, maar de Westerse politiek weigert nog steeds hier zijn ogen voor te openen, mede omdat de EU diep verdeeld is en feitelijk niet meer in staat is zichzelf te verdedigen. En daar maakt Erdogan nu even handig als schaamteloos misbruik van.

  Nu worden de Koerden al maanden gebombardeerd door de Turkse luchtmacht, en werkt het Turkse leger nauw samen met de islamitische terreurbeweging Al-Nusra (Al-Qaeda in Syrië). Ook ISIS is een pion in het schaakspel van Erdogan, die zijn zinnen heeft gezet op Syrië en de in Turkije getrainde jihadisten…

  Turkije wil openlijke steun Europa voor oorlog tegen Koerden

  Volgens Erdogan mag het feit dat de Koerden een van de belangrijkste krachten tegen ISIS zijn geen reden zijn om hen dan maar hun gang te laten gaan. In werkelijkheid ziet Erdogan de Koerden juist vanwege hun strijd tegen ISIS en Al Qaeda als een grote bedreiging voor zijn Islamitische veroveringsplannen met Syrië en daarna het hele Midden Oosten.

  SALAFIST ERDOGAN WILT EUROPA ISLAMISEREN!

  Het startpunt daarvoor is de mogelijkheid voor 80 miljoen Turken om visa-vrij door de EU te reizen.
  Turkse Salafisme, is als gif dat onschuldig is als je er weinig van inneemt, maar wanneer je er langdurig aan wordt blootgesteld, kan het zich uiten in haat en wrok tegen het Westen…De uitbreiding van de moslim- en boven alles de Turkse gemeenschap in Europa is een van de lange termijn doelstellingen van het islamitische bewind in Ankara. Het visa-vrij reizen binnen de EU van Turkse onderdanen is daarbij een zeer effectief middel!
  Deze onbeperkte uitnodiging tot massale immigratie geeft enorme problemen met kosten, integratie, huisvesting, gezondheidszorg, scholing, criminaliteit, werkgelegenheid en geloof.

  Turkije krijgt in deze regeling ook nog een heel gevaarlijk extra instrument. Het kan 3 miljoen Syriërs (alleen de salafisten), Irakezen, Pakistaners en Afghanen en andere ongewenste vreemdelingen eerst een Turks paspoort geven, en daarmee automatisch een visum naar de Europa… In de hoop dat hun probleem, ons probleem wordt. Europa geeft haar immigratiebeleid uit handen aan gevaarlijkste Islamieten.

  1. Zo is ’t maar net. Visumvrij reizen voor Turken is wel het allerdomste wat de kliek die de EU bestuurt tot nog toe heeft gedaan. Ik voorzie een knallende burgeroorlog op afzienbare termijn. ’t Zou zo maar kunnen dat bijvoorbeeld Griekenland binnen no time volledig onder de voet gelopen wordt als alle Turken zo maar door mogen lopen…
   Maar ook Duitsland…
   https://www.youtube.com/watch?v=3kPyG4dFuOU

 5. Leugenaars..
  Erdogan steunt nooit is is
  Het bewijs is dat Turkije de enige land is die nr Syrië is gegaan en de syriers helpt en vecht tegen isis. Grootste aantal syriers leven nu in Turkije. Enige land dat eerlijk is is Turkije..

Laat een reactie achter