Flexibele computers die je om je pols kan doen. Straks in de winkel.

Papieren computer nu realiteit

Een computer die je op kan rollen. Krankzinnige science-fiction? Niet meer. De PaperPhone, een soort flexibele iPhone, heeft veel weg van een vel papier.

De beelden spreken voor zich. De PaperPhone kent dezelfde functies als een moderne tabletcomputer (dus kan worden gebruikt als telefoon, agenda, muziek luisteren en het bekijken van video en websites) maar het beeldscherm bestaat grotendeels uit flexibel materiaal. Het ‘brein’ van de PaperPhone is nog wel rigide.

Flexibele computers die je om je pols kan doen. Straks in de winkel.
Flexibele computers die je om je pols kan doen. Straks in de winkel.
Met dit soort apparaten komt het papierloze kantoor eindelijk binnen bereik. Een document kan worden opgevraagd, uitgewisseld en bewerkt, zonder dat het nodig is om achter een computer te zitten.

Het apparaat wordt bediend door de display te buigen, wat elektrische signalen opwekt die weer door software worden geanalyseerd. Niet erg handig dus, maar mogelijk kan het systeem in de toekomst worden verbeterd met drukgevoelige transparante sensoren. De opmars van 2D-elektronica lijkt vooralsnog echter onstuitbaar.

10 gedachten over “Papieren computer nu realiteit”

 1. Goed artikel, maar het getoonde prototype is toch nog een beetje ontgoochelend vind ik. Ben ook niet zeker dat een “scherm” de toekomst is als interface, kan ook een of andere vorm van projecteren worden.

   1. Thor,
    Als je flashing stick intypt (zie link van Germen) in het zoekvenster van Google, kun je heel veel links zien, als je tenminste niet bent aangesloten op een botnet, of het slachtoffer bent van vervalste software..

    1. maar een “flashing stick” is heel wat anders dan een “zwiepende propellor” tik jij dat maar eens in op google! :)
     Toch bedankt voor de info

 2. In 1965 had de fbi al pc `s tot hun beschikking die op 650mhz draaiden, ik kreeg diezelfde pc in 1993? ongeveer?
  Gefaseerd invoeren van technologie tbh winstmaximalisatie heet dat, kartelvorming die (waarschijnlijk voor ons ondenkbaar maar moet haast wel waar zijn) van hoger hand word AFGEDWONGEN bij kleinere bedrijven.

Laat een reactie achter