Tien minuten in 2030

Kranten met live video. Billboards die je bij kan werken. Augmented reality. Flats waarin gewassen worden gekweekt.
Als ook maar een klein deel van deze voorspellingen uitkomt, zal onze wereld er heel anders uitzien dan toen we geboren waren – en dat geldt ook voor de jongeren.
Nieuwsgierig? Wacht niet langer…

8 gedachten over “Tien minuten in 2030”

 1. Sja dat alles touch wordt, dat zal al wel voor 2050 zijn. Ik heb wel is op zo’n microsoft tafel gewerkt en dat is nog lang niet ideaal, maar ik denk dat dat over een jaartje of 10 toch wel op menig plek te vinden is.

 2. billboards die je bij kan werken is alweer ouwe koek, dat bestaat al meer dan 15 jaar. En flats waar gewassen worden gekweekt is ook alweer ouwe koek, er zijn al flats waar de daken van gebruikt worden voor de kweek van gewassen, ook augmented reality is geen voorspelling meer, het bestaat ook al.

 3. Zou dit het tijdperk worden dat verbonden is met kwaliteiten zoals waarheid, communicatie, integriteit, overvloed, welvaart en creativiteit?
  Dan is het daarop volgende tijdperk misschien verbonden met inzien, analyseren, onderscheidingsvermogen, intuïtie, helder weten, innerlijke beelden en wijsheid. Leven vanuit een innerlijke voorstelling (bijv. van vrede); je schept je eigen realiteit in de overvloed aan informatie, als je een betere wereld wenst creëer je die in gedachten en die laat je niet uit je bewustzijn verjagen, je leert bewust je innerlijke boardcomputer te gebruiken.
  Daarna komt tenslotte het tijdperk dat verbonden is met schoonheid, spiritualiteit, verbinding en eenheid. De bekroning van de mensheid is de opening tot alle rijkdommen van het universum en is bepalend voor persoonlijkheid en leiderschap. De tiran kiest voor het ego en daaruit ontstaat macht. De tiran zal je niet aanmoedigen om je eigen waarheid te ontdekken, omdat het hem beter uitkomt als je hem zou volgen. De leider kiest voor het hart en daaruit ontstaat kracht, hij laat zien welke wegen je zou kunnen gaan. De leraar leert je jezelf te zijn en je te ontwikkelen, en je eigen innerlijke wijsheid te zien, en daarna je eigen innerlijke waarheid.
  De leraar kent de moeilijkste wet van het universum: de wet van afstand nemen en loslaten – de gehechtheid aan materie loslaten- .

 4. Voor stadsmensen ziet het er aantrekkelijk uit, maar ik ben gehecht geraakt aan het leven op het platteland. Ik kom wel uit de grote stad,( Rotterdam ) maar in de tijd dat ik die verliet was het daar onveilig. Als straks mindreaders ( computers die hersengolven kunnen lezen, gezichtsuitdrukkingen vertalen in duidelijke intenties e.d. ) een feit zijn en toegepast worden, dan kan het overal veilig genoeg worden voor de mens. Het spreekt vanzelf dat dit soort technieken in de zelfs nabije toekomst al wordt toegepast, en het resultaat zal een terroristen vrije omgeving voor iedereen zijn. De huidige regimes zullen tegen die tijd omvergeworpen zijn, met hun barbaarse opvattingen. De macht van het volk staat bij de gratie van communicatie, voorbeelden genoeg nu. De strijd om een rechtvaardige verdeling is aangebroken, iedereen krijgt straks gelijke kansen tot zelfontplooing. De kans dat democratie door middel van communicatie uiteidelijk zal zegevieren wordt met techniek een feit.
  In het beeld zoals Julie dit schetst kan ik mij vinden. Lijkt mij een zinvolle bestemming van de mensheid, bereikt door inzicht dat samen opgebouwd moet worden. Stevige complimenten voor dit artikel en toekomstbeeld, het getuigd van een zinvolle visie.

Laat een reactie achter