Video: de aarde van 19.000 vC tot het jaar 3000

In deze adembenemende animatie wordt getoond hoe de aarde er uitzag vanaf het hoogtepunt van de laatste ijstijd tot het jaar 3000, als volgens de meeste klimaatonderzoekers het broeikaseffect op zijn sterkst is.

8 gedachten over “Video: de aarde van 19.000 vC tot het jaar 3000”

 1. Het geeft wel een eenparig voortgaande beweging aan die al wat jaren als global warming mét niet eenparig exponentieel gepaard gaande belastinggelden duur aan ons verkocht wordt een natuurlijk process is?

  Klopt dat?

  En wellicht een uitvoering van dit plan tinyurl.com/cobo9t3 met de mensheid

 2. Uiteraard draagt de mens bij aan het verwoesten van grondgebied door het over- en overgebruiken van voedzame bodem. Hier word inheemse en natuurlijk voortkomende vegetatie de dupe van. De metalen, mineralen en talloze andere hoognodige stoffen zorgen voor een vooruitgaande samenleving, zowel technologisch als op primaire behoeften, zoals schoon drinkwater en een dak boven het hoofd. Al deze benodigdheden zorgen voor het verwoesten van nog meer grondgebied, waar weer planten en dieren de dupe van worden.
  Nou is het gebleken dat de menselijke uitstoot bijdraagt aan het opwarmen van deze planeet. Toch zijn er al talloze ijstijden en interglacialen geweest om een duidelijk terugkerend patroon in te vinden. Wij mensen dragen zeker bij, wij versnellen het proces met zo een paar jaartjes maar wij zijn geen oorzaak. wij moeten kijken naar de dingen die door onze keuzes, op dit huidige moment ten onder gaan. Onze minimale hulp bij de opwarming (in uitstoot) is niets vergeleken bij geisers, vulkanen en de prachtige eeuwige vuren (zoals in Turkije). Hun uitstoot in absurd vergeleken bij de door ons geproduceerde gassen. We moeten eerst eens kijken naar nu en ons. Dan pas het voorkomen of aanpassen van ’t klimaat. Maar wel een prachtig filmpje.

  1. @milan,

   Ik lees veel van dit soort reacties en vraag mij af hoe je tot deze gedachtegang komt.
   De toename van CO2 houdt gelijke tred met de industriële ontwikkeling. Men weet heel goed wat CO2 doet.
   Nou is het gehalte CO2 historisch laag wat meestal het geval is vlak voor een ijstijd. Dus een toename is op zich geen probleem. Echter is de snelheid waarmee dat gebeurd el degelijk een probleem. De helft van de mensen woont in kustgebieden elke getroffen kunnen worden door een zeespiegelstijging. Dan heb ik het nog niet eens over een record aantal planten en diersoorten welke met uitsterven zijn bedreigd. Soorten hebben tijd nodig om zich door middel van migratie en selectie aan te passen.

 3. toen de dino’s er waren was de CO2 2x zo hoog, dat vinden planten heerlijk. mens vervuilt wel de planeet, maar Co2 is niet verantwoordleijk voor de opwarming een eenvoudige molecuul die slecht 0.04% in de atmosfeer zit kan daar niet verantwoorldeijk voor zijn, en de oceanen hebben een warmtebuffer van 800 jaar….

  enne…als de mens =ch verantwoordleijk is voor de opwarming v d aarde, hoe kan het dan dat alle planeten in ons zonnestelsel opwarmen? kan iemand dat even uitleggen? http://www.youtube.com/watch?v=FqOkMaaYaAs

 4. Dodo, meneer Wilcocks die dit verhaal over het opwarmen van de diverse planeten verteld, heeft het vooral over het feit dat we voor het eerst in de geschiedenis een paar jaar naar die dingen hebben kunnen kijken, en o jee: ze zijn geen starre, onveranderlijke dingen. Dat betekend niet dat ze opwarmen of zo. En als dat zou gebeuren zou het de zon moeten zijn, ander zou het wel erg toevallig zijn. Daarna gaat hij ons vertellen dat onderste laag van de oceanen opwarmt, dat heeft volgens hem (terecht)niets met de zon te maken. Hij spreekt zichzelf tegen. In een andere video beweert hij dat de pyramides van Egypte “vertellen” dat 2012 een bijzonder jaar wordt. Al met al een warhoofd, die alles door elkaar gooit, en zeker geen wetenschappelijk debat voert.

Laat een reactie achter