Video: de kat van de toekomst

Share Button

Katachtigen zijn vermoedelijk de succesvolste groep roofdieren onder de zoogdieren. Maar hoe zal de kat zich aanpassen aan een toekomstige, warmere wereld?

Zoals National Geographic betaamt, hier een vrij brave projectie. De olifant in de kamer, de mens, wordt totaal weggelaten. Vermoedelijk zullen katten, net als andere bij mensen populaire dieren, naar hartelust genetisch gemodificeerd worden door biohackers. Zoals onderstaande kat, die waarschijnlijk een grote hit zal worden onder baasjes die hun lieveling in het pikkedonker op willen sporen. Deze genetisch gemanipuleerde kat maakte overigens onderdeel uit van een onderzoek naar het kweken van resistentie tegen HIV. Ook bij katten komt een HIV-achtig virus voor: FIV, feline immunodeficiency virus.

Genetisch gemanipuleerde gloeiende katten. Bron: navs.org ex. Mayo Clinic

Genetisch gemanipuleerde gloeiende katten. Bron: navs.org ex. Mayo Clinic

Share Button

Germen Roding

Hoofdredacteur en analist (Visionair.nl) Expertise: biologische productiesystemen (master), natuurkunde (gedeeltelijek bachelor), informatica

Dit vind je misschien ook interessant:

14 reacties

 1. Bemoeier schreef:

  Katten kunnen zich goed aanpassen, zelfs op Antarctica weten ze te overleven.
  Maar de meeste soorten hebben een hekel aan water, dus die zullen dan wel landinwaards trekken.

 2. mike schreef:

  tigers houden van water

 3. Lacsap schreef:

  Dieren kwellerij, je kat licht laten geven heeft naast voor je eigen plezier eraan geen nut en werkt nadelig omdat het niet kan jagen en zijn rust stoort.. typisch mens..

 4. Lacsap schreef:

  Doe hem dan gewoon een led lichtje om in de avond zodat je hem kan vinden. Of rust hem met GPS uit (geen microstraling).

 5. Roelof schreef:

  Zo iets zou zielig zijn voor de kat en zou zijn functie, namelijk muizen en ongedierte vangen belemmeren. Een enkele kat kan snachts tot tientallen muisen, ratten en vogeltjes doden. Ga maar na wat er zou gebeuren als een kat licht gaat geven.Je zou als gevolg hiervan allerlei ziekten krijgen zoals vroeger de pest. Teken, muggen en vlooien die op de knaagdiertjes zitten kunnen virussen en bacteriën op mensen overdragen.

 6. Erik Bakker schreef:

  Dat Katten de succesvolste groep roofdieren van de aarde zijn is onzin.
  Deze titel is namelijk voor de beren ,van Panda tot ijsbeer ….en alles wat daar tussen zit.
  Ik heb nog nooit en kat gezien die alleen maar bamboe eet en ben ook nooit een kat op de noordpool tegen gekomen.

 7. Roelof schreef:

  Katten en ook honden mag je gerust een van de succesvolste dieren van deze planeet noemen. Hun succes zit hem in het feit dat wij mensen ze schattig, lief vinden en dat ze daarnaast al heel lang onze handige hulpjes zijn geweest.Maar het succesvolste roodief tot nu toe, die titel mogen wij mensen toch wel dragen. Geen enkel ander dier van de aarde is tot nu op de maan geweest dan de mens. Misschien zijn het wel kleine insecten geweest die mee zijn gelift op bemande ruimte missies.

 8. Dianthus schreef:

  En de beste bedriegers in de natuur zijn….

  http://www.npo.nl/david-attenborough-s-rariteitenkabinet/06-03-2015/POW_00798200

  Te gek voor woorden die koekoek want tis een echte koe-koek :)

Geef een reactie

Advertisment ad adsense adlogger