Genetisch gemanipuleerde gloeiende katten. Bron: navs.org ex. Mayo Clinic

Video: de kat van de toekomst

Katachtigen zijn vermoedelijk de succesvolste groep roofdieren onder de zoogdieren. Maar hoe zal de kat zich aanpassen aan een toekomstige, warmere wereld?

Zoals National Geographic betaamt, hier een vrij brave projectie. De olifant in de kamer, de mens, wordt totaal weggelaten. Vermoedelijk zullen katten, net als andere bij mensen populaire dieren, naar hartelust genetisch gemodificeerd worden door biohackers. Zoals onderstaande kat, die waarschijnlijk een grote hit zal worden onder baasjes die hun lieveling in het pikkedonker op willen sporen. Deze genetisch gemanipuleerde kat maakte overigens onderdeel uit van een onderzoek naar het kweken van resistentie tegen HIV. Ook bij katten komt een HIV-achtig virus voor: FIV, feline immunodeficiency virus.

Genetisch gemanipuleerde gloeiende katten. Bron: navs.org ex. Mayo Clinic
Genetisch gemanipuleerde gloeiende katten. Bron: navs.org ex. Mayo Clinic

14 gedachten over “Video: de kat van de toekomst”

      1. Een kat moet je nooit verbieden te jagen. Als een kat niet kan jagen moet je er veel mee spelen, het jagen simuleren. Als je kat buiten kan moet je die geen belletje omdoen. Is dat bij koeien nu niet ook afgeschaft?

  1. Zo iets zou zielig zijn voor de kat en zou zijn functie, namelijk muizen en ongedierte vangen belemmeren. Een enkele kat kan snachts tot tientallen muisen, ratten en vogeltjes doden. Ga maar na wat er zou gebeuren als een kat licht gaat geven.Je zou als gevolg hiervan allerlei ziekten krijgen zoals vroeger de pest. Teken, muggen en vlooien die op de knaagdiertjes zitten kunnen virussen en bacteriën op mensen overdragen.

  2. Dat Katten de succesvolste groep roofdieren van de aarde zijn is onzin.
    Deze titel is namelijk voor de beren ,van Panda tot ijsbeer ….en alles wat daar tussen zit.
    Ik heb nog nooit en kat gezien die alleen maar bamboe eet en ben ook nooit een kat op de noordpool tegen gekomen.

  3. Katten en ook honden mag je gerust een van de succesvolste dieren van deze planeet noemen. Hun succes zit hem in het feit dat wij mensen ze schattig, lief vinden en dat ze daarnaast al heel lang onze handige hulpjes zijn geweest.Maar het succesvolste roodief tot nu toe, die titel mogen wij mensen toch wel dragen. Geen enkel ander dier van de aarde is tot nu op de maan geweest dan de mens. Misschien zijn het wel kleine insecten geweest die mee zijn gelift op bemande ruimte missies.

Laat een reactie achter