Video – zee wordt woongebied

Zeventig procent van ons aardoppervlak bestaat uit oceaan. Tot nu toe was wonen op zee alleen weggelegd voor wereldreizigers en zeelieden die getrouwd waren met hun schip, maar nu gaat dat veranderen. In deze video komen unieke concepten tot leven, variërend van olieplatformen die eindelijk een nuttige bestemming krijgen tot ecosteden die hun eigen energie opwekken uit wind, zon en golfslag.

5 gedachten over “Video – zee wordt woongebied”

  1. Golfslaggeneratoren zijn gevaarlijk, als golven hoger worden dan 4 meter moeten alle pompen uitgezet worden.

    Ik moet zeggen dat het bovenstaand concept een heel stuk zinniger is dan het laatste concept wat ik over ditzelfde onderwerp zag, heb je hier ook een link bij zodat ik wat meer kan bekijken dan een videofilm?

    1. Ik heb trouwens gegoogled maar ben nog niks wijzer geworden over het AZ island, het lijkt mij een goed concept wat ik trouwens zelf ook al in gedachten had, zo op het eerste zicht zitten er wel wat te weinig krachtige stuurmotoren op, verder zie ik ook geen afweergeschut op het eiland zitten, je zal er toch (helaas) lasertechnologie of raketten op moeten zetten om te voorkomen dat je een 2e 9/11 krijgt.

Laat een reactie achter