Wie volgen jouw internetgedrag allemaal?

Terwijl je op het Web surft, wordt informatie over jou verzameld. Web-tracking is niet voor 100% negatief — persoonlijke gegevens kunnen je browsen efficiënter maken; cookies kunnen je favoriete websites helpen overleven. Maar, zegt Gary Kovacs: “Het is je recht om te weten welke gegevens over jou verzameld worden en hoe het invloed heeft op je online-leven.” Hij onthult een add-on om precies dat te doen. Het filmpje heeft Nederlandse ondertitels.

 

Meer informatie over deze applicatie:
-) Collusion Applicatie voor Google Chrome
-) Collusion Applicatie voor FireFox 

6 gedachten over “Wie volgen jouw internetgedrag allemaal?”

  1. Ik heb de app gisteren geinstalleerd om toch een beeld te krijgen maar het is idd wel vrij bizar. Het is vooral interessant om te zien bij welke site welk netwerk hoort. Dus afgezien even van de wenselijkheid van dit volgen is het alleen al erg handig om een beetje inzicht hierin te krijgen. En het worden zo dagelijks best mooie kunstwerkjes. :-) 

  2. Ghostery wantrouw ik: wordt gepropageerd in The Washington Post, een der actieve Bilderbergdeelnemers. Elitair opgezette projecten en juist extra vol in de monitorfocus.
    Andere code kan ook vrij simpel gebroken worden denk ik maar lijkt lastiger om surfgedrag te volgen. Alleen als ze je echt willen hebben zal het geen probleem zijn.

Laat een reactie achter