Wie volgen jouw internetgedrag allemaal?

Terwijl je op het Web surft, wordt informatie over jou verzameld. Web-tracking is niet voor 100% negatief — persoonlijke gegevens kunnen je browsen efficiënter maken; cookies kunnen je favoriete websites helpen overleven. Maar, zegt Gary Kovacs: “Het is je recht om te weten welke gegevens over jou verzameld worden en hoe het invloed heeft op je online-leven.” Hij onthult een add-on om precies dat te doen. Het filmpje heeft Nederlandse ondertitels.

 

Meer informatie over deze applicatie:
-) Collusion Applicatie voor Google Chrome
-) Collusion Applicatie voor FireFox 

Eh... Delen?

Douwe

Woonachting in Noorwegen, en al sinds lange tijd geïnteresseerd in de "grotere vragen" des levens. Dit combineer ik met een actieve instelling om te kijken hoe we het leven met elkaar en voor elkaar een stukje gemakkelijker en mooier kunnen maken. Zelf heb ik bij een aantal onderwerpen die vanuit mijn gezichtspunt het voortbestaan van mensen aanzienlijk kunnen vergroten websites helpen ontwikkelen om deze informatie gratis beschikbaar te maken voor eenieder. Dit zijn: eetbaarnederland.nl, permacultuurnederland.org, esperanto-jongeren.nl en mensenrechten.org. Mijn huidige tegeltjeswijsheid: Do the best you can, with what you have, where you are :-)

Dit vind je misschien ook leuk...

6 reacties

 1. Hellie schreef:

  Nog een mooie aanvulling op dit programmatje, een plugin voor je webbrowser genaamd Ghostery http://www.ghostery.com
  Deze plugin zorgt ervoor dat de websites die informatie over jouw verzamelen dit niet kunnen doen!!

 2. antares schreef:

  Of trek je er gewoon niets van aan dat je gevolgd wordt, maar hinder ze waar dat maar kan.

 3. Douwe schreef:

  Ik heb de app gisteren geinstalleerd om toch een beeld te krijgen maar het is idd wel vrij bizar. Het is vooral interessant om te zien bij welke site welk netwerk hoort. Dus afgezien even van de wenselijkheid van dit volgen is het alleen al erg handig om een beetje inzicht hierin te krijgen. En het worden zo dagelijks best mooie kunstwerkjes. :-) 

 4. Haasonline schreef:

  Tip: De app is ook beschikbaar in de Web Store van de Chrome browser.

 5. MJPA schreef:

  Ghostery wantrouw ik: wordt gepropageerd in The Washington Post, een der actieve Bilderbergdeelnemers. Elitair opgezette projecten en juist extra vol in de monitorfocus.
  Andere code kan ook vrij simpel gebroken worden denk ik maar lijkt lastiger om surfgedrag te volgen. Alleen als ze je echt willen hebben zal het geen probleem zijn.

Geef een reactie