Europa, nadat alle ijskappen zijn gesmolten. Bron: National Geographic.

Hoe ziet Europa er uit als alle ijs smelt?

De zeespiegel zal rond de tachtig meter stijgen als alle landijs op aarde smelt. Wat betekent dat voor de kustlijn van Europa? In deze video het antwoord.

Laaggelegen landen als Nederland en het Vlaamse deel van België zullen vrijwel geheel onder water verdwijnen. Het zal mogelijk worden met een schip van de Middellandse Zee naar de Kaspische Zee te varen, die nu nog door land is omringd.

Europa, nadat alle ijskappen zijn gesmolten. Bron: National Geographic.
Europa, nadat alle ijskappen zijn gesmolten. Bron: National Geographic.

Op dit moment is de smelt van de West-Antarctische ijskap al het punt van ‘no return’ aan het naderen. Dit op zich betekent al een zeespiegelstijging van 3 meter en daarmee het vermoedelijke einde van West-Nederland en de meeste kuststeden. Het goede nieuws, voorlopig dan, is dat dit nog enkele honderden tot duizenden jaren zal duren. Een eeuw is een lange tijd en het is aannemelijk dat er over honderd jaar voldoende hulpbronnen en technische know-how zullen zijn om de ijsafbraak te stoppen.

De veel grotere Oost-Antarctische ijskap lijkt het voorlopig nog vol te houden en groeit zelfs een minieme hoeveelheid. Dat komt dan weer doordat het warmere klimaat voor meer vochtige lucht, dus sneeuwval op Antarctica zorgt.

9 gedachten over “Hoe ziet Europa er uit als alle ijs smelt?”

 1. Het is denk ik heel moeilijk om voorspelligen te doen op dit gebied ivm chaos theorie. Opwarming kan weer tot afkoeling leiden en afkoeling tot opwarming van de aarde. Ik denk dat sommige gebieden met name boven de dichtbevolkte gebieden als west Europe en noord Amerika kunstmatig worden opgewarmt door bijvoorbeeld luchtstromingen te manipuleren. Dit gebeurd dan met instrumenten als HAARP en mogelijk ook chemtrails met superbroeikasgassen. Al heb ik deze chemtrails zelf nog nooit waargenomen. Er zal allicht een beperkte opwarming zijn door CO2 maar of het zo erg zou worden dat Antarctica geheel afsmelt lijkt me wel sterk. Wel vind ik het heel interresant om warmere en koudere versies van de aarde te bekijken en te zien hoe het uiterlijk van de wereldkaart radicaal verandert als je de aarde dichter of verder van de zon zou kunnen verplaatsen.

 2. Las de afgelopen weken zoveel verschillende wetenschappelijke concept theoriën en hypotheses, het houdt niet op. El Niño heeft als tegenhanger El Niña. Deze volgt El Niño op, en heeft tegengestelde lucht (jet-stream) en vloeistof stromingen tot gevolg bij de jaargetijde wisselingen. Op de Noordpool is het normaal om deze tijd van het jaar gemiddeld -30 C, nu rond of net boven nul. Men veronderstelt logischerwijze dat dit wordt veroorzaakt door het extreme karakter dat El Niño dit jaar heeft, in combinatie met de opwarming van de aarde. De voorspelde mogelijke verwachting is er nu al; dat de komende maanden het weer in Amerika bijzonder abnormale afwijkingen gaat vertonen op atmosferische, neerslag, en temperatuurgebieden. Tsja, als El Niño zich extreem gedraagt, dan zal El Niña dat waarschijnlijk ook wel doen.

  Tegelijkertijd worden nu sterk verhoogde seismische activiteiten, (aardbevingen) en vulkanische activiteiten waargenomen. Abnormale spanningen in de aardkorst worden hiervan als oorzaak aangewezen. Smeltende grote massa’s ijs worden op hun beurt dan weer aangewezen als mogelijke oorzaak van de toegenomen stress in de aardkorst. Verplaatsing van enorme landmassa’s, (dus ook ijs) in de om zijn as snel draaiende aarde, hebben al eerder tot veranderingen van de rotatiesnelheid van de vaste mantelkorst geleid. Het hete vloeibare deel neemt die veranderde snelheid helaas dan weer niet zo snel aan, waardoor er zich teveel kinetische druk op kan bouwen, op die plaatsen waar de onder hevige stress staande korst het zwakst is, dus juist waar de breuklijnen lopen. Op die plaatsen waar deze breuklijnen lopen vinden we dan helaas weer de meeste hooggebergten, vanwaar het smeltende ijs in korte tijd verdween door de globale opwarming. Smeltende enorme ijsmassa’s op grote hoogte, hebben zeer waarschijnlijk veranderingen gebracht in de koppel draaipunt balans ten opzichte van de aardas. Precies hetzelfde gebeurt er als je het loodje uit het voorwiel van je auto verwijdert en je gaat rijden met hoge snelheid. Dat voel je meteen in je stuurwiel, het gaat trillen naarmate de omtreksnelheid toeneemt. Het aardoppervlak draait met ongeveer 1666 km/uur, dat is sneller dan de geluidssnelheid…….. Een ander voorbeeld is dan een kunstschaatser, die de armen intrekt en daardoor sneller gaat draaien, of juist langzamer als de armen worden uitgestrekt. Waar het op neerkomt, is dat het aardoppervlak langzaam gaat golven en blijft golven, het meest nog door de snel afnemende hoger gelegen ijsmassa’s.

  In principe wil dit massaverlies op grote hoogtes de aardkost dus sneller doen draaien. Maar, tegelijkertijd zal de enorm toegenomen verdamping van vocht, (is massa) opgeslagen in nu uitdrogende grote landmassa’s dit weer tegenwerken. Direct gevolg is alweer een extra stressfactor. Het verbaasde mij dan ook niets, te lezen dat de aardas op den duur zou kunnen kantelen onder deze stress. De gevolgen daarvan zijn enorm. Het grootste deel van het aardoppervlak staat onder water. Al dit water beweegt nu nog radiaal met de aard-rotatie as mee, en bevat een geweldige hoeveelheid kinetische energie. Komt de aardas onder een andere hoek te liggen, dan gaat de vaste korst veel eerder mee dan de kinetische vloeistofrichting. De aarde draait van west naar oost, dus de watermassa komt onder een onbekende hoek vanuit het westen, zich onstuitbaar bewegend over wat land was. Het zal dan geen vloedgolf zijn, integendeel, de hele oceaan komt er dan aan. 80 meter langzaam stijgende waterspiegel kunnen we wel compenseren, maar dat nooit.

  Maar goed, ik wil hiermee aangeven dat niemand het belang moet onderschatten van de huidige, versnelde ontwikkelingen die plaatsvinden in de ruimtevaart. Voorspellingen op grond van bovenstaand mogelijk scenario kan niemand doen. Zeker niet op korte of zelfs maar langere termijn, niets staat vast, maar het kan gebeuren. Voor diegenen die vinden dat we de boel hier op aarde eerst maar op orde moeten stellen, voordat we geld uitgeven aan ruimtevaartontwikkelingen. Tsja, blijf dan maar lekker zitten hé, als een zittende eend in het jachtseizoen………..

 3. Was het niet de Universiteit van Utrecht die in samenspel met anderen en uitgezonden op TV (VPRO?) Darwin’s tocht overdeden en metingen namen in de zee waarna men (kort gezegd, want het is al tijdje geleden dat ik deze serie bekeek) tot de conclusie kwam dat o.a. Nederland bij dergelijk scenario als hier geschetst, droog kwam te vallen!!??

  BTW voor die persoon die nog nooit chemtrails heeft gezien, kijk eens omhoog. Het is overal, het heet tegenwoordig, nadat men uit de kast kwam, geo engineering. Jawel het is een compleet van de pot gerukte zgn. wetenschappelijke manier om niets anders te doen dan zichzelf staande te houden in een ontwakende wereld waarin iedere ziel met beetje verstand weet dat klimaat cyclus onderhevig is en er dus geen noodzaak is om God te spelen door een stelletje kwakzalvers.

 4. Heb inderdaad wel op foto’s van een neef uit Zwitserland rare strepen in de lucht gezien in de vorm van vierkanten maar zouden zulke structuren echt chemtrails zijn? En zo ja zou het niet dom zijn om dan nog door te gaan hiermee nadat veel mensen zich hiervan bewust zijn geworden? HAARP zou uiteraard wat minder opvallen dus ik zie dit als het meest waarschijnlijke weermanipulatie scenario. Bovendien vind ik het ook apart dat men het altijd over CO2 heeft soms ook methaan CH4 maar nooit over andere gassen die bij zouden kunnen dragen aan klimaatverandering zoals WFK’s (fluorkoolwaterstoffen).

 5. Het schijnt dat de zenith van de winterwende( 22 dec) sinds 1990 in stier staat ipv in kreeft(keerkring). En de zomerwende; steenbok keerkring in boogschutter. Er is dus iets verandert aan de stand van de aarde of een verandering in het heelal? Dit kan een beginnende poolshift betekenen. En dus ook veel ellende door klimaat/aardbevingen. Gevolgen: voedsel en water problemen/ volksverhuizingen enz.

  1. Dit heeft meer te maken met de tolbeweging, of precessie, van de aardas. Elke 22.000 jaar tolt de rotatieas een keer. Wij merken dat door het langzaam verschuiven van de positie van de pool aan de hemel. Zo was de poolster ooit geen Polaris, maar Thuban. De reden dat de piramides uitgelijnd zijn richting de poolster van duizenden jaren geleden.

Laat een reactie achter