Aarde bij nacht

Probeert de VS Europa te ontwrichten?

De zogeheten Arabische lente en de schermutselingen in Oekraïne hebben geografisch gezien een interessant verband. Ze vinden allemaal plaats in een “ring des doods” om Europa heen. Steeds meer waarnemers denken dat hier een vooropgezet plan achter zit.

Eurazië als bedreiging voor de VS
Al eerder publiceerde Visionair een analyse van de geopolitieke dimensies van de geografie van de wereld. Eurazië is de grootste landmassa op de wereld. Als Eurazië onder controle komt van één mogendheid, is deze sterk genoeg om de rest van de wereld te domineren. De voornaamste imperatief voor de VS is dan ook voorkomen dat dit gebeurt.

In de Tweede Wereldoorlog dreigden de Asmogendheden de Sovjet-Unie onder de voet te lopen, en dat was ook gebeurd als Hitler de aanval op Moskou had ingezet in plaats van de fatale aftakking naar Wolgograd te maken, en er geen onzinnige rastheorieën op na had gehouden. Zonder het racisme van de nazi’s hadden ze de Oekraïense bevolking, die het bloed van de Sovjets wel kon drinken na Stalins moorddadige campagne tegen de koelakken, dit met veel anti-communistische Russen overigens, mee gehad en een enorm rijk onder de voet gelopen.

Russische grondstoffen en technisch vernuft gecombineerd met de Duitse efficiëntie hadden de industriële basis hiervan zo groot gemaakt dat de VS een tweederangs mogendheid was geworden. De VS moest wel ingrijpen. Dit had weinig met menslievende overwegingen te maken, zo werden de spoorwegen waarover de jodentransporten plaatsvonden ongemoeid gelaten, maar alles met het nachtmerriescenario voor de VS: een verenigd Eurazië. De Wolfowitz-doctrine, die het Amerikaanse buitenlandse beleid diepgaand beïnvloedt,  stelt nadrukkelijk dat de VS nooit mag toelaten dat zich een mededinger ontwikkelt. 

Aarde bij nacht
Deze composietfoto laat duidelijk zien waar op aarde de meeste verlichting brandt – en geeft hiermee een goede indruk van de economische activiteit wereldwijd. De grootste gebieden liggen in de Europese Laagvlakte, China en het oosten van de VS. Bron: NASA

Het destabiliseren van Duitsland
Geografisch gezien zijn er drie vruchtbare laagvlaktes, die zowel een hoge bevolkingsdichtheid als gemakkelijke industrialisatie mogelijk maken. Deze liggen in het oosten van de VS, de Noord-Europese laagvlakte die loopt van Frankrijk tot Wit-Rusland en Oost-China (India is ook dichtbevolkt, maar erg arm en onderontwikkeld). Niet toevallig zijn dit ook de rijkste en meest ontwikkelde gebieden in de wereld. Het Amerikaanse gebied ligt met uitzondering van een klein stukje Canada, vrijwel geheel in de Verenigde Staten. Het Europese gebied, dat aanmerkelijk groter is dan het Amerikaanse gebied is versnipperd over vele staten die los-vast samenwerken: Frankrijk, de Benelux, Duitsland, Polen, de Baltische republieken, Wit-Rusland en Rusland met de exclave Kaliningrad. Het Chinese gebied staat geheel onder controle van China en is – zie de zwakkere hoeveelheid licht – minder ontwikkeld dan de overeenkomstige gebieden in Europa en Noord-Amerika.

Verdeel en heers
Op dit moment is Europa, en dan vooral Duitsland, de grootste zakelijke concurrent voor de Verenigde Staten. Als de Verenigde Staten er in zouden slagen Duitsland en Rusland beentje te lichten, het liefst met veel sociale onrust, vluchten de high potentials en rijken naar Amerika – dit gebeurt nu al veel – en nemen ze de kennis, hoofdkantoren van bedrijven en bezittingen mee. Ook valt de euro, met de yuan het enige geloofwaardige alternatief voor de Amerikaanse dollar als wereldmunt, uit elkaar. Op dit moment kosten de sancties tegen Rusland de Europese Unie veel meer dan de VS. Deze sancties vonden plaats na een pro-westerse revolutie in Oekraïne, voor Rusland een zeer strategisch gelegen land. Door te stoken tussen de EU en Rusland slaan de Amerikanen dus twee vliegen in een klap.

12 gedachten over “Probeert de VS Europa te ontwrichten?”

 1. De totale meltdown van het financieel-economisch stelsel staat voor de deur. Bankiers en de politiek willen niet de schuld krijgen van die totale ineenstorting / reset. Men wil een economische crisis en rassenoorlog in Europa ontketenen en een oorlog in het Midden-Oosten en Azie , om de aandacht af te leiden van Wall-street en de graaiende politieke elite !

 2. Onderstaande docu heb ik al eens eerder geplaatst. Hierin krijg je een heel andere kijk op de Amerikaanse Burgeroorlog, WO-I en WO-II. Ook hier is Eurazië het centrale continent maar door machinaties en intriges van het ‘Britse Rijk’ en de VS (tegenwoordig het VK c.q. ‘The City of London’ en de VS) zal dat nooit tot volledige bloei komen.
  Eén van de diverse strategieën om instabiliteit te veroorzaken is verschillen in religie en met name religieus extremisme in te zetten om moedwillig oorlogen te creëren. Iets dat al terug gaat op een succesvolle strategie van de stinkend rijke Venetiaanse Republiek (726–1797). En we zien dat tot op het heden toegepast in Afghanistan en het Midden-Oosten. Religie is voor de grote jongens slechts een instrument om hun belangen te behartigen en wij allen zijn slechts marionetten van deze grote jongens.
  De docu is afkomstig van een wat linksige politicus in de VS: Lyndon LaRouche dus het is mogelijk wel enigszins gekleurd maar toch is het zeker een aanrader.
  1932 – A True History of the United States.
  https://www.youtube.com/watch?v=rrlVdpxAGhI

 3. Wij zitten nu dan wel als ratten in de val, maar de chaos die de VS/elite/zionisten zelf gecreëerd heeft, kan ook overslaan naar Amerika/Israël. Ook andere wereldmachten hebben vergaande technologie. De aankomende WO3 kan dus nog een verrassende wending krijgen. Wij gewone mensen moeten proberen deze rit geweldloos zien door te brengen. En waarschijnlijk houdt wifi enz. ons mak en moeten we gaan delen in voedsel/water. Dan krijg je het volgende gevaar, als je het overleeft hebt. Totale controle door technologie. Dan worden mensen echt wakker en samen met alle kleurtjes(zoals in de koran geschreven staat) zal men op gaan staan en begint er weer een nieuw tijdperk van duizend jaar vrede.
  Deze cyclus gebeurt al eeuwenlang. Telkens zijn er grote beschavingen(de bekende oude culturen) vernietigd. De drie heilige boeken van Abraham zijn dus bewust geschreven(hoog priesters) om de aarde te verlossen van mensen. Ik ben er heilig van overtuigd dat oude culturen(elite) ook over vergaande technologie beschikten. Die technologie kan grote aardbevingen opwekken. Die technologie heeft de grot laten zingen in Tibet. Voor de monniken het teken van de grote veranderingen op aarde. Die kennis(doos v pandora) ligt verborgen in de heiligdommen van de drie geloven. Dit alles valt onder de ouroboros. De slang die zijn staart opeet enz. De vraag is dus: wat doet het oosten, want zij beschikken ook over die kennis.(shiva/de draak.) Hun verre voorouders hebben het al een keer meegemaakt? Dus vandaar, dat zij wel eens voor een verrassende wending kunnen zorgen. Zonder de satellieten die door de aarde kunnen “kijken” naar grondstoffen was de huidige situatie niet tot stand gekomen.

 4. op dit moment is er in de VS een beweging gaande die steeds harder duidelijk maakt dat ze de imperialistische streken van hun regering zat beginnen te worden

  Ze geloven niet langer in het geweldige Amerika dat met oorlogen, geweld en gluiperigheid de wereldheerschappij moet blijven proberen te handhaven en ze geloven g er geen barst me van dat je met genocides,geweld en oorlogen vrijheid,democratie( Amerikaanse stijl,rijk bepaalt) en vrede kunt brengen op basis van een Amerikaanse moraal ( die zo rot als de pest)
  Het bewind vreest dan ook steeds meer voor de bevolking.

  stinkend rijke Amerikanen vervelen zich nog wel eens en gaan zelfs individueel ergens de boel opzwepen..ja, je moet wat om je boreout aan te pakken.
  Bijv. voor presidentskandidaat spelen, of zo..Geweldshaardjes opbouwen, gluiperige dingen doen, elkaar pootje haken en proberen stuk te maken.Neoliberalen en Republikinen verschillen niet veel….

 5. Interessant artikel. Ik kon me eigenlijk niet voorstellen dat Europese politici zo dom zouden zijn om dit allemaal te laten gebeuren. Dit artikel laat zien dat er mogelijk een plan achter zit met EU politici in de rol van collaborateurs.

 6. En zouden we nog een stapje verder kunnen gaan. Inplaats van als continenten elkaar proberen pootje te lichten met zijn allen open source technologie gaan delen op gebied van herniewbare energie en recycling zodat we niet langer hoeven te strijden om energie en grondstoffen maar allemaal in overvloed kunnen gaan leven?

  Ik zou het met plezier tegemoet zien als de mensheid zichzelf zou verenigen inplaats van als een schizofrene psychopaat zichzelf met zijn linkerarm in de rechterarm snijdt omdat de linkerarm gelooft dat het daar voordeel van zal hebben….

  1. Volgens LaRouchesupport die ook de video die ik hierboven gepost heb op hun YouTube-channel hebben staan, ligt die toekomst bij BRIC/BRICM/BRICS/BRICET.
   https://nl.wikipedia.org/wiki/BRIC

   Ik begin zeker sinds de meest recente ontwrichting van het Midden-Oosten ook wel een beetje genoeg te krijgen van de keiharde strategie die de VS en zijn Europese bondgenoten volgen.

   https://youtu.be/nV2718wsCGY
   https://www.youtube.com/user/LaRouchesupport

 7. Het antwoord daarop is volgens mij en de onderzoeken die ik daarnaar heb gedaan te beantwoorden met een volmondig ‘Ja’. De Wolfowitz of Brzezinski doctrine gaat zelfs nog een stap verder en dat is niet containment maar inlijving van Eurazie om de hegemonie van de globalisten die de VS als basis hebben gekozen, veilig te stellen en te waarborgen. Zoals MacKinder en Kissinger meenden: “America has no permanent friends or enemies, only interests”. Het doel heiligt de middelen en als daarvoor hele beschavingen moeten omvallen, dan zij het zo. Ik noem hen de occulte werktuigen van Satan.

 8. Wat u schrijft is al uitgesproken door Stratfor director George Friedman de USA Industriële inlichtingendienst https://youtu.be/9fNnZaTyk3M Het is zelfs door Sarah Wagenknecht in der Bundestag in haar speech genoemd. Duitsland is nog steeds bezet. De USA bases Ramstein heeft 60.000 USA servicemen met nog steeds vergaande bevoegdheden, Inlichtingen diensten. USA kondigde onlangs aan het defensie budget voor EUROPA te verhogen van 732 miljoen naar 3,1miljard Dat is nogal wat.
  Ik ben voorstander voor meer samenwerking met alle O. Europese landen inclusief Rusland. We kunnen dan zelf goede relaties onderhouden met Amerika en China en ons geen vijanden van Amerika te laten opdringen. Op dit moment dreigen (zijn) wij via de NATO bij allerlei USA oorlogjes betrokken. Irak, Afghanistan, Syrië, Libië en Ethiopië. Onze eigen Captain of Industrie Herman Wijffels zegt, “wij staan met onze rug naar ons eigen Continent”. Hij heeft zo ontzettend gelijk. Mijn woorden; Wij staan te wachten op wat USA ons gaat opdragen Zeer de moeite waard Herman Wijffels in gesprek met Willem Middelkoop https://youtu.be/t4HztdDt2Q0

Laat een reactie achter