Het regime-Erdogan schendt de mensenrechten sterker dan Rusland.

Vier redenen waarom Turkije uit de NAVO moet

Steeds meer mensen wordt het duidelijk, dat Turkije een uiterst dubbelzinnige ‘vriend’ is, en dat Europa beter af is met Rusland als bondgenoot dan met de Turken. Een korte beschrijving van de recente geschiedenis.

De illegale bezetting van Cyprus
Cyprus, een voormalig Britse kolonie, werd bij de onafhankelijkheid bewoond door 87% Grieken en 13% Turken. De Turkse minderheid kreeg bij de onafhankelijk buitenproportioneel veel politieke zeggenschap. Zo ging dertig tot veertig procent van de zetels van belangrijke bestuursorganen naar Turken. Na politieke onlusten en kleinschalige inmenging van het Griekse leger, viel een Turkse invasiemacht het eiland binnen. Het noordelijke derde deel werd etnisch gezuiverd van Grieken. Kerken werden verwoest, waar de moskeeën in het zuiden nog steeds worden onderhouden. Turkije transporteerde grote hoeveelheden mensen uit het oosten van Turkije naar Noord-Cyprus, een vorm van demografische oorlogsvoering die verboden is volgens het VN-handvest.

De geheime steun aan IS en Al Nusra
Het is geen geheim, dat de moslimfundamentalist Erdogan in eigen land en daarbuiten een islamiseringsagenda doorvoert. De buitenlandse politiek van Turkije is nu niet ingegeven door wat in het belang is van Turkije, maar door soennitisch-sektarische overwegingen. Het resultaat is nu dat Turkije een zeer vijandige relatie heeft met de Koerden, met buurlanden Griekenland, Syrië, Irak, Armenië en met verder weg gelegen landen als Israël, Egypte en Rusland. Al langer is bekend dat Turkije, met de oliedictaturen Qatar en Saoedi-Arabië, massaal steun levert aan islamistische groepen zoals Islamitisch Front en Al Nusra. Uit Amerikaanse uitlatingen en getuigenissen van ex-IS strijders blijkt ook dat Turkije IS actief steunt en grootafnemer is van de door de terreurbeweging gestolen olie. Dat niet alleen. Turkije bombardeert de enige kracht die IS effectief weerwerk kan leveren: de YPG, in plaats van dat het land samenwerkt met de Koerden om af te rekenen met deze misdadigers. Kortom: dit is hoogverraad en reden om Turkije per direct uit de NAVO te zetten.

Het regime-Erdogan schendt de mensenrechten sterker dan Rusland.
Het regime-Erdogan schendt de mensenrechten sterker dan Rusland.

De immigrantengolf
Turkije doet niets om de grote hoeveelheid immigranten uit landen als Afghanistan, Pakistan, Irak en Syrië tegen te houden en is hiermee voor een groot deel verantwoordelijk voor de huidige migrantencrisis. Turkije gebruikt de migrantenstroom, die NAVO-bondgenoten als Duitsland ernstig destabiliseert, als politiek wapen om extra concessies van de EU (waarvan het grootste deel van de leden ook NAVO-lid) is af te dwingen. Een chantagepolitiek waar de ruggengraatloze politici van landen als Duitsland, de Benelux en Frankrijk graag aan toegeven. Dat is gedrag van een vijand, niet gedrag van een bondgenoot. Al eerder maakte het regime-Erdogan zich schuldig aan inmenging in binnenlandse aangelegenheden, door de Turkse minderheid op te hitsen tegen het land waarin ze wonen en hun integratie tegen te werken.
Dit is niet het gedrag van een vriend en bondgenoot, maar van een vijandige mogendheid.

Ruziezoeken
De Turken doen er, zo lijkt het, alles aan om een gewapend conflict met Rusland uit te lokken en de NAVO hierbij te betrekken. Zo bleek uit de beschieting van een Russische straaljager toen deze minder dan een minuut over Turks grondgebied was gevlogen (hoewel zelfs deze lezing betwist wordt; volgens de Russen vlogen ze alleen in het Syrische luchtruim). Voor een islamist als Erdogan is een scenario waarin de kafirs elkaar afslachten een droomscenario. Het is daarom niet denkbeeldig dat Turkije welbewust provoceerde, nu Rusland en NAVO-lidstaten steeds meer samenwerken om IS op te ruimen. Een oorlog tussen Rusland en het westen zou uitdraaien op een atoomoorlog en de relatieve positie van de islamitische wereld enorm versterken.

Samengevat
Met een ‘vriend’ als het regime-Erdogan heeft Europa geen vijanden meer nodig. Een land met een dergelijk misdadig regime en verraderlijke buitenlandse poliitiek hoort niet thuis in een organisatie als de NAVO. Het is verstandiger om de onzinnige ruzie met Rusland bij te leggen en het land het liefst snel toe te laten treden tot de NAVO of een nieuw te vormen militaire organisatie. Ook kunnen de EU en de Euraziatische Unie, met China,  samengevoegd worden tot een economisch blok dat het gehele noorden en midden van Eurazië omspant. Zodra de Turken hebben afgerekend met de islamisten, en de Amerikanen met de waanideeën die het politieke establishment teisteren, zijn ze welkom.

16 gedachten over “Vier redenen waarom Turkije uit de NAVO moet”

 1. Germen !! je hebt gestudeerd !
  De vraag of de USA niet van te voren door Turkije ingelicht is, is inderdaad de vraag.
  We lopen al een hele tijd langst de grenzen van Wereldoorlog 3.

  groetjes Ton

 2. Ben het helemaal met je eens Germen. Het lijkt erop dat Erdogan denkt de NAVO voor z’n karretje te kunnen spannen tegen Rusland. Maar het schijnt dat alleen een grensoverschrijding met een ‘vijandig’ vliegtuig voor de NAVO niet voldoende is om artikel 5 in werking te zetten dus Turkije staat vooralsnog alleen.
  Het laatste nieuws op enkele blogs lijkt te zijn dat Rusland vanavond een Turks vrachtwagenkonvooi net over de Turkse grens in Syrië heeft gebombardeerd. Turkije is vanaf nu niet meer veilig in Syrië en is een ‘sitting duck’.

 3. Zit wel wat in: de vijand van mijn vijand is mijn vriend. Maar om dictaturen als Rusland en China als ‘vrienden’ te verwelkomen? Als het westen, de vs en eu, eindelijk eens ‘reaalpolitiek’ zouden omarmen en hun lange termijn belangen eens als leidraad zouden nemen zouden deze’vrienden’ die natuurlijk ook een eigen agenda hebben, niet nodig zijn. Als eerste moeten de banden met de islamistische olieregimes doorgesneden worden, en ook met de wannabe sultan Erdogan,, en deze regimes hardhandig verwijderd worden zodat de ontelbare islamistische haatscholen, terreurbendes en haatpredikers in de wereld hun sponsors kwijtzijn….

 4. Wij denken nog steeds in landen en de elite denkt aan alles technologiseren.(daar heb je veel grondstoffen voor nodig) De ruzies/oorlogen zijn puur om ons daar mee bezig te houden en om de gewone man uit te moorden. Hoogpriesters(geloven/vrijmetselarij) van alle landen hebben maar 1 doel: Een niburu. Het oude tijdperk wordt langzaam afgebroken en er moet een nieuw tijdperk voor in de plaats komen. Vergeet niet dat zij beslissen wie of wat er opgeofferd moet worden. Dit is al eerder gebeurt in de geschiedenis. bv. tijdperk shiva/farao’s/ maya’s. Niburu wordt uitgevoerd via technologie. Zelfs als we WO3 overleven, dan is de vrijheid van een mens geheel weg. Je wordt volledig gestuurd. De grootste vijand is dus technologie. Technologie staat haaks op natuur. Vandaar de 2 driehoeken als davidster/kerkelijke en andere ster symbolen van culturen/geloven. De ster uitleg: De rechtopstaande driehoek staat voor zon/maan/aarde(natuurlijk licht). De omgedraaide driehoek staat voor technologie. De punt naar beneden voor kunstlicht(gamma). ander punten voor alpha en beta kennis. Een ster kan natuurlijk zijn, maar met een ster wordt ook een satelliet(kunstster) mee bedoelt. De gewone mens wordt bedreigd/misleid. Dit moeten mensen weten. De elite bouwt zich echt niet zelf af, waardoor de mens weer meer op natuurlijke wijze kan leven, want dan komen er weer meer kinderen.

 5. Om dat Russisch Toestel neer te halen slopen ze onverdacht patrouille zijnde dichterbij en schoten een raket af waarvan ze pas op laatste moment de targetradar radiografisch aan hebben gezet..puurste sluipmoord dus!

  Dat betekent dat ook over de aanroepingen en waarschuwingen gelogen is dat die zouden zijn gebeurd daar anders die Rus wel afweermaatregelen had getroffen en tijd zou hebben gehad met de basis te communiceren.

 6. Klap klap klap… Zoveel tekst en zoveel onzin.

  Je gaat wel erg makkelijk voorbij aan het feit dat de Turkse bevolking werd uitgeroeid door de Grieken op het eiland. Ze zaten met hun rug tegen de muur. De Turkse interventie is verre van illigaal. Ik bedoel mensen redden illigaal? Spoor je wel niet? Het eiland mocht niet aansluiten bij Turkije of Griekenland. Mocht dat wel gebeuren dan stonden de landen in hun recht om te interveren. Het Griekse deel wilde het eiland aansluiten bij Griekenland en de Turken uitmoorden. De heksenjacht werd terecht tegen gehouden en het eiland werd voor de helft binnen Luttele momenten veroverd. Turkije had echter alles moeten pakken ipv minder dan de helft. Daarnaast wilde de Turkse bevolking samen met de Grieken 1 worden en 1 land zijn. De Turkse Cyprioten stemden voor en de Griekse Cyprioten stemden tegen. Is dat Turkije zijn probleem?

  Turkije heeft het vliegtuig 10x gewaarschuwd. En niet alleen gewaarschuwd In Turks gebied maar ook Syrisch. Dat de kist direct moest omkeren omdat hij het luchtruim anders zou schenden. Dat deed het toestel niet. Turkije heeft al een aantal keer daarvoor de ambassadeur op het matje geroepen vanwege dit soort acties. Rusland weigert medewerking. Rusland vliegt ook boven gebieden die NIET van IS zijn maar van andere rebellen die tegen Assad vechten en niks te maken hebben met IS.

  De enige die verantwoordelijk is (snotaap) is het westen voor de vluchtelingen crisis. Als het westen niet plunderde en poppetjes regimes neer zou zetten maar eerlijk zou handel drijven dan was er niks aan de hand.

  Dit hele lul verhaal is net zo waar als dat Irak massavernietingswapens zou hebben. Dat hadden ze niet!

  IS opgezet door Israel net zoals Al Qaida dat is geweest door VS met CIA agent Ossama Bin Laden. O ja ook Saddam Hussein is ex CIA.

  En als de VS en het westen zich zo zou bekommeren om terrorisme. Waarom doet het dan nog zaken met Saoedi Arrabie?

  Als de NAVO Turkije verliest als bondgenoot. Dan is dat strategisch gezien zelfmoord. Maar dat gaat je pet ver te boven.

  1. “… En als de VS en het westen zich zo zou bekommeren om terrorisme. Waarom doet het dan nog zaken met Saoedi Arrabie? …” Dat Saudi Arabië zit idd wereldwijd wel zo te stoken (no pun intended) en terrorisme te financieren en te faciliteren… De internationale gemeenschap (lees: ‘het Westen’) zou dat hele Saudi Arabië moeten schoonvegen en het koningshuis een schop onder het achterste geven, vervolgens het land onder curatele stellen en de olie tegen een schappelijk prijsje verpatsen aan de diverse economieën van de wereld. Dat hypocriete wahabistische Saudische tuig is wel het allergrootste van de planeet.

  2. 10 maal? Dán waren ze al láng óver dat stukje turkye heen geweest… denk dat je liegt?

   Verders plegen turkye en saud Wereldwijd immens terrorisme via de islam massa Kinder verkrachtingen baarmoederbommen vluchtelingen kweken en verzenden drugsverspreidingen wijkterrorismen en mafia werkjes en regeringen afpersen en besturen bezetten in alle landen tm massale steekpartijen her en der organiseren.

   Turye redt geen mensen maar maakt ze welbewust en steevast kapot en zelfs Kinderen worden massaal getarget in het slinkse…nekschot!

  3. btw saud wahabisme salafisme IS van de joodse eliten dus israel centraalbankiers en aipac adel en nu heeft turkye ook al even een puppetregime van ze compleet met uiteraard de standaard joodse holocaust beschuldigingen tegen het eigen volk! Dan ben je allleen nog maar judas!

  4. “Je gaat wel erg makkelijk voorbij aan het feit dat de Turkse bevolking werd uitgeroeid door de Grieken op het eiland. ”

   au contrary wát meen je erdogan uitlokt en de turken wel eens kon treffen erger dan heel griekenland met zijn gezuig? Die geeft gene ene cent om heel eigen volk ook niét!

 7. Er is nooit bewezen dat er olie is gekocht van IS . tegendeel wel . Rusland en het westen koopt olie van IS , Als er word gevraagd om met bewijzen te komen valt er stilte . Jullie zijn net schapen , geloven alles wat er geschreven word. Joodse media laat jullie zien wat hun het beste uitkomt. Dat er Palestijnse kinderen door de Joden worden vermoord zien we of lezen we nergens terwijl dit dagelijks gebeurd.
  Zoek het op children of Gaza . Turkije is economisch veel verder als meeste EU landen . EU valt uit elkaar en meeste Turken willen niet eens bij de EU .

Laat een reactie achter