Amsterdammers demonstreren voor vluchtelingen. Dit is duidelijk de geschiktste plaats voor vluchtelingenopvang in Nederland. Bron: socialisme.nu

Asielzoekers kunnen het beste in Amsterdam opgevangen worden

Zowel bij asielzoekers als bij de Amsterdammers bestaat een grote voorliefde voor elkaar. Het gedwongen spreidingsbeleid van asielzoekers, waarbij asielzoekers in Nederlandse plattelandsgemeenten op worden geborgen, wekt onnodig wrijving op.

De asielzoekerscrisis
Door de humanitaire crisis in Syrië en enkele andere landen zijn er veel mensen op drift. Er zijn ook de nodige jonge mannelijke gelukszoekers uit onder meer Marokko, Kosovo en Albanië, die graag van de gelegenheid gebruik maken om aan het uitzichtloze bestaan in hun vaderland te ontsnappen. Dit alles dankzij de Duitse bondskanselier, domineesdochter Angela Merkel, die zich bereid verklaarde miljoenen asielzoekers op de vangen.

Maatschappelijke onrust door IS
De hoofdmoot van de overwegend islamitische asielzoekers gaat naar Duitsland en Zweden, maar ook Nederland heeft te kampen met een grote toestroom. In het afgelopen jaar 2015 zijn er 49.500 asielaanvragen geweest. Hierbij zijn nareizende familieleden niet meegerekend. In 2014 en 2015 is de islam uitermate negatief in het nieuws geweest door het soennitische kalifaat Islamitische Staat. Dit kalifaat brengt op basis van zijn salafistisch-soennitische ideologie, de geboden van de koran en de soennitische hadith (onbetrouwbare overleveringen over uitvinder Mohammed en zijn speelkameraden), zoals seksslavernij, onthoofdingen en stenigingen, onbeschaamd en nauwkeurig in praktijk. Hiermee zetten ze eeuwen van een langzaam voortschrijdend proces van beschaving in de islamitische wereld radicaal opzij, om terug te keren naar de barbaarse dagen van Mohammed en de “rechtgeleide gezellen”. Hoewel de main stream media, ambtenaren en politici hun uiterste best doen om de inboorlingen ervan te overtuigen dat Islamitische Staat niets met de islam te maken heeft, hebben de meeste mensen toch wel door dat dit niet klopt. De reden dat er steeds meer verzet ontstaat tegen de komst van islamitische migranten.

Amsterdammers demonstreren voor vluchtelingen. Dit is duidelijk de geschiktste plaats voor vluchtelingenopvang in Nederland. Bron: socialisme.nu
Amsterdammers demonstreren voor vluchtelingen. Dit is duidelijk de geschiktste plaats voor vluchtelingenopvang in Nederland. Bron: socialisme.nu

Verzet tegen asielzoekers het kleinst in Amsterdam
Amsterdammers zijn bijzondere mensen, althans: vinden Amsterdammers.  Amsterdammers zijn qua politieke opvattingen linkser en liberaler dan gemiddeld. Ze zien zichzelf als inwoners van een wereldstad, de enige echte stad en het morele geweten van Nederland. Het gevolg is dat zogeheten progressieve partijen zoals PvdA, D66 en Groen Links al driekwart eeuw de dienst uitmaken in Amsterdam. Amsterdammers kijken dan ook met het nodige dédain naar de in de rest van Nederland oprukkende PVV. Dat vinden ze meer iets voor boeren en provincialen. De stad is dan ook geregeld het domein van demonstraties tegen racisme en discriminatie.

Asielzoekers huisvesten in Amsterdam: waarom niet?
In Amsterdam rijzen de huizenprijzen de pan uit. De huurprijzen in de vrije sector ook. Niet bij woningbouwcorporaties, maar die kampen weer met wachtlijsten van 17 jaar. De reden (zeggen ze), dat Amsterdammers vinden dat asielzoekers beter bij de provincialen ondergebracht kunnen worden en ze slechts een kwart van het gemiddelde aan asielzoekers opnemen. Dit probleem is vrij eenvoudig op te lossen. Namelijk door enkele hoge woontorens te bouwen, of leegstaande kantoorpanden op te kopen, en daar asielzoekers in onder te brengen. Op die manier kunnen de Amsterdammers genieten van meer asielzoekers, en de asielzoekers van een verblijf in de enige echte, ruimdenkende stad van Nederland. Ook de asielzoekers wonen namelijk liever in Amsterdam dan op het xenofobe platteland.

5 gedachten over “Asielzoekers kunnen het beste in Amsterdam opgevangen worden”

 1. Gesproken als een echte boer, neem ik aan?
  Van mij horen ze hier niet te komen, te zijn of te verblijven.
  Mensen in nood is wat anders dan dit zooitje tuig, en dan is er nog het verschil tussen een vluchteling en een asielzoeker.
  Maar voor het slechte stukje mensen kennis en de vooroordelen denk ik dat jalousie hier het beste op de plaats is, dat of anders het gebrek aan verstand.
  Ik zeg houdoe en toedeloe

  Erik – Amsterdammer

 2. Het zal mij niet verbazen – met zoveel islamieten in het westen van het land – dat de Randstad zich binnen afzienbare tijd van Nederland gaat afscheiden – net als Kosovo – en dat we een ‘Islamitische Republiek Randstad’ of zelfs het ‘Kalifaat Randstad’ gaan krijgen.
  De bestuurders in dit land en Europa zijn helemaal gek geworden: hadden de landen van de Visigrád-groep eindelijk de grenzen potdicht gekregen, gaat de EU een luchtbrug met Turkije openen om alsnog vluchtelingen hierheen te halen. Terwijl we ze veel beter dààr kunnen helpen.
  Ik weet niet precies wat het is maar er speelt zich buiten ons zicht iets af waardoor men koste wat kost meer islamieten naar de EU zal halen. De bevolking van de EU die dit in grote meerderheid niet wil wordt gewoonweg aan de kant geschoven door een kleine kliek cultureel-marxistische bestuurders. Het enige dat ons rest is – precies zoals Wilders het zegt – OPSTAND!

 3. Ik denk dat Amsterdam wel echt een stad is waar het kan. De stad leeft op toeristen en immigranten en de inwoners vinden het fantastisch. Ik ben het er mee eens dat je niet al deze vluchtelingen op het platteland moet neerzetten maar dat ze juist in de grote steden terecht moeten kunnen. Daar is de ruimte en het draagvlak.

Laat een reactie achter