Persconferentie SOPN

Tijd om eens een rondje langs de nieuwe politieke partijen te doen van dit jaar, aangezien juist dit soort nieuwe opkomende partijen vaak de meest non-conventionele, wellicht zelfs visionaire ideeën hebben.

Het startschot met de SOPN oftwel de Soverein Onafhankelijke Pioniers Nederland.
Op www.sopn.nl is hun website te vinden.

Inhoudelijk is de SOPN best visionair te noemen, zo zijn ze bijvoorbeeld voor een basisinkomen voor alle Nederlanders. Daarnaast zijn ze ook niet te benauwd om flink af te geven op de bestaande machtsstructuren. Zo zeggen ze dat Nederland vooral bestuurd wordt door de internationale bankenelite en de corporatocracy en dat we in NL in een schijndemocratie leven. Ze gaan zelfs nog een stapje verder door de partijen van de VVD, d66, PvdA en het CDA crimineel te noemen in verband met de afvaardiging die vaak vanuit deze partijen richting de Bilderbergconferenties gaan en waar deze partijen vervolgens nooit verslag van doen naar de kiezers toe. Het mag voor zich spreken dat ze dan ook geen grote fan zijn van  Bilderberg Beatrix.

Combineer deze openheid en interessante visionaire ideeën met een journalist van Geenstijl in de zaal en uitwijdingen naar Nikola Tesla en theorien over de zwaartekracht en dan heb je opeens best een heel interessante en vermakelijke persconferentie.  Hieronder de volledige persconferentie van de SOPN in 4 delen zoals die woensdag 29-08-2012 in Nieuwspoort werd gegeven. Deel 1, deel 2, deel 3 en deel 4.

 

In de persconferentie wordt een paar keer verwezen naar het Lowlands college van Herman Wijffels, Voor de liefhebbers is dat na te kijken op upstream.nl/blog/bericht/herman-wijffels-op-lowlands-university-2012.

Als mensen daarnaast goede informatie hebben waar andere nieuwe partijen zichzelf presenteren zoals Mens en Spirit en de Piratenpartij dan zijn tips daarvoor zeer welkom in de reacties. En geef natuurlijk ook gerust een mening over wat mensen hier van de SOPN vinden na het zien van deze persconferentie.

Aanverwante websites en informatie:
-) sopn.nl
-) basisinkomen.nl
-) artikel over het basisinkomen wat eerder verscheen op visionair.nl
-) hypotheekdrama.nl

14 gedachten over “Persconferentie SOPN”

 1. Ik heb het verhaal van Wijffels eens zitten te luisteren. Het is een goed en consistent verhaal. Het helemaal goed om te horen van iemand met zijn statuur en staat van dienst. Tegelijkertijd zie ik dit echter niet terug bij zijn politieke partij het CDA. Het is echter goed dat hij vanuit zijn rol van Hoogleraar hier aandacht probeert te vragen om de maatschappij hier bewust van te maken om een discussie op gang te brengen. Alle problemen die we nu hebben, kunnen alleen worden opgelost vanuit deze context. Een holistische benadering is vereist en dat geeft hij ook goed weer met verschillende onderwerpen die hij behandelt zoals de sociale zekerheid, zorg, democratie, de economie en ook de ecologie.
   
  Maar dan zullen de huidige politieke elite zoals het CDA, VVD, D66 en PvdA hier ook voldoende aandacht aan gaan besteden. Zijn verhaal over de circulaire economie is daarom ook een goed verhaal. Ik moest overigens ook gaan denken aan het artikel van de kleureneconomie wat in mijn optiek een zeer interessant voorstel van een nieuw systeem en maatschappelijke ordening die nu noodzakelijk is om voor de 21ste eeuw als Nederlandse samenleving klaar te zijn. Wat hij zegt in essentie is dat we alles anders moeten gaan organiseren. Alle belangrijke en essentiële systemen die we nu kennen als het financieel-economisch systeem, voedselsysteem, politiek systeem, zorgsysteem, voedselsysteem, energiesysteem, wonen en werken. Kortom ons geheel maatschappelijk systeem zal moeten worden aangepast op elk niveau met als doel om verder te komen in de volgende stap van de evolutie van de mens om in balans te leven met de natuur. Het gaat dus om de volgende belangrijke stap in de evolutie van de beschaving van de mensheid. Misschien wel vergelijkbaar met de ontdekking van het vuur, de ontwikkeling van taal en de overgang van jager-verzamelaar naar landbouwer.

  Nog even iets over de SOPN. Een kameraad van me staat ook op de lijst als kandidaat Kamerlid van deze partij. Ik was altijd wel er in geïnteresseerd en volgde het al wel, maar nu nog veel meer.   Deze partij heeft zeker goede ideeën en verteld ook veel verhalen die overeenkomen met de artikelen die ook op deze site staan. En met mijn eigen ideeën en het past inderdaad ook goed bij het verhaal van Wijffels. Alternatieve websites en partijen als de SOPN zijn ook duidelijk indicatoren dat er steeds meer mensen wakker worden en beseffen dat er iets aan de hand is en dat deze crisis geen normale crisis is. De SOPN had waarschijnlijk ook niet bestaan dankzij het internet. Alle alternatieve media hebben de zogenaamde volksbeweging SOPN opgeleverd waar ze in samenwerken en zich met elkaar een gezicht vormen. Het jammere van de SOPN vind ik overigens dat ze het imago hebben van de ‘ufopartij’. Dat is erg jammer en dat ze ook bijvoorbeeld tijdens de persconferentie aangaven dat Newton en Albert Einstein het eigenlijk hhelemaal verkeerd hebben met hun wetenschappelijke ontdekkingen. Dat zijn toch punten waardoor het moeilijker wordt om ze echt serieus te nemen.        

  1. Afgelopen weekend heb ik video bekeken. Ik vind dat ze goede punten hebben in hun analyses over het financieel-economisch systeem. Het verhaal over de rol van de centrale banken, het inflatieverhaal, de cyclus van boom and bust veroorzaakt door de centrale banken, het verhaal over goud en de theorieën van de Oostenrijkse School zijn erg interessant.  
    
   Tegelijkertijd vind ik ook dat de oplossing die ze bieden in hun politieke filosofie niet erg aansprekend. Ik vind het idee van vrijheid en liberale gedachtegoed zeker interessant, maar het Libertarisme gaat zelfs nog een stap verder en wil zoveel mogelijk vrijheid voor het individu en zo weinig mogelijk overheid. Feitelijk willen ze een puur mogelijk vorm van het kapitalisme en geloven ze dat de ‘onzichtbare hand’ van de vrije markt haar werk wel doet.
    
   We zijn juist denk ik nu in de problemen gekomen door het feit dat we teveel de neoliberale gedachtegoed zijn aangegaan en teveel hebben willen privatiseren.         

 2. Ik sluit me in deze aan bij OOMT, dat gedoe over Tesla, vrije energie e.d. baart me ook zorgen. Ergens moet toch je wijze van waarheidsvinding op gebaseerd zijn. De meeste mensen zijn het erover eens dat de wetenschap daarin een autoriteitspositie inneemt. Dat ze bepaalde wetenschappelijke denkbeelden ter discussie stellen, prima. Dat ze de wetenschap als systeem, en invloeden daarop ter discussie stellen, ook prima. Maar begin dan een lab in plaats van een partij. Wetenschappelijke inzichten aanpassen langs politieke weg. Krijg ik een beetje de kriebels van. 

  Iedere partij heeft zo zijn eigen wijsheid:
  Wisdom of the Bible (SGP)
  Wisdom of the free market (VVD)
  Wisdom of the crowd (Piratenpartij)
  Wisdom of the Higher Ideals (Partij voor de dieren)
  Wisdom of the Waan van de Dag (D66, GL, PvdA)
  Wisdom of youtube (SOPN)?????

  Ik ben wel sympathisant maar niet overtuigd en ik ga er ook niet op stemmen. 

  1. Ergens moet toch je wijze van waarheidsvinding op gebaseerd zijn. De meeste mensen zijn het erover eens dat de wetenschap daarin een autoriteitspositie inneemt.

    
   Hier ben ik het mee eens. Hoewel de wetenschap zeker ook niet heilig, is het te gemakkelijk om alles ter discussie te stellen overtuigd te zijn van gelijk zonder er eigenlijk goede bewijzen ervoor te hebben die echt overtuigend zijn zonder meteen je er weer er helemaal er in te moeten verdiepen en zelf voor onderzoeksjournalist te gaan spelen. 

 3. De videoclippen beluisterd, er was een zinnetje dat me direkt opviel nl; nederland wordt steeds asocialer, hier schuilt wel een waarheid in het gaat in een sluipproces. Verder kon ik me er goed in vinden. Ook het verhaal over de winsten van de zorgverzekeraars, het lijkt amerika wel, hier zijn de beleggings fondsen steeds het hoogste gewaardeerd en word er miljarden aan verdiend. Dus dat moet ook stoppen. Herman Wijffels is een groot denker op het gebied van economie. Getuige ook zijn status van diensten. Tevens is het een rationeel denker en dat vind ik een pre. Maaaar, elke partij die nieuw is en het systeem wilt omgooien in een positieve richting, wordt na een tijdje de vergetelheid in gestuurd en daar zijn een heleboel mogelijkheden voor. Dus ben benieuwd hoe dit gaat aflopen. Eerst zien en dan mogelijk de volgende verkiezingen kunnen ze mijn stem hebben. Mvg, Paul.

 4. Het worden spannende verkiezingen. De grootste vraag is of als de SOPN zoals door hunzelf voorspelt 76 zetels krijgt ze alleen gaan regeren of een brede supercoalitie gaan vormen met Piratenpartij, Libertaire Partij en MenS.
  Nederland zal straks nooit meer hetzelfde zijn.  

 5. Waar gaat u op stemmen?
  Ik weet het wel en steek mijn voorkeur niet onder stoelen of banken.
  http://sopn.nl/over-sopn/258-sopn-en-het-gedachtegoed-van-pim-fortuyn.html
  Lijkt me duidelijk; een stem tegen de huidige slaafse consensus.

  Maar even los van mijn voorkeur;
  Wil je een ECHT ONafhankelijk stemadvies met ALLE politieke partijen inbegrepen?

  http://www.nlkiest.nl

  Het kost je nog geen 5 minuten van je tijd!!!
  Mijn belang is dat iedereen een wel afgewogen keuze maakt en niet vanuit gewoonte weer hetzelfde gaat stemmen… dat kennen we zo langzamerhand wel!

  Verspreid link naar deze kieswijzer!!!

Laat een reactie achter