Video: drones taseren demonstranten

Problemen met vervelende Occupy demonstranten in je stad die ondanks dreigementen en intimidatie maar niet weg willen gaan? Vanguard Technologies heeft dé oplossing voor geplaagde burgemeesters. De lastpakken kunnen eenvoudig worden gebombardeerd met traangas of andere “fijnzinnige” middelen, zonder dat politiemannen hun auto uit te hoeven komen. In deze 2 minuten durende video een korte samenvatting.

Burgerrechtenorganisaties zoals de Amerikaanse ACLU  zijn minder blij met de inzet van “niet-dodelijke wapens” zoals tasers en rubber kogels  met behulp van op afstand bedienbare helicopters. Volgens hen kan iemand die op een afstand een helicoptertje bedient, niet inschatten of sprake is van een bedreigende situatie en mogelijk  dodelijke ongelukken veroorzaken.

Duidelijk is in ieder geval dat  het machtsevenwicht tusen bevolking en machthebbers steeds meer in de richting van de laatste aan het verschuiven is. Geen prettige ontwikkeling.

5 gedachten over “Video: drones taseren demonstranten”

  1. Samen met de creatieve machine van enkele discussies hiervoor is dit weer een stevige stap op weg naar rise of the machines. Nou nog de besturing ervan automatiseren en de machines zijn feitelijk de baas, voorlopig als uitvoerende troepen van een kleine menselijke elite die bestaat uit een coalitie van bankiers, directeuren van multinationals en politici.  
     

  2. Mja, niet al te moeilijk om die uit te schakellen, met een afgedankte magnetron maak je in een weekend een EMP kanon die zo een drone zijn chips in no time koken. Dat soort lui zijn echt doorgeslagen.

    1. Die magnetron is niet zo moeilijk om te bouwen, lastiger is het om de straling te bundelen en af te schermen voor jezelf en anderen. Daarnaast, midden in een demonstratie een draagbare installatie met generator manipuleren, dat zal ook niet meevallen. Je hebt minimaal een 1000 watt voeding nodig, en die weegt in combinatie met de magnetron nogal wat.  En dan nog iets. Als die drone valt en mensen onthoofd, of dood, heb je dan je doel bereikt? Nee toch, het moet anders, en dat kan in een democratisch land.

  3. Niet aardig van mij om weer in te wrijven maar wat ben ik blij dat ik Braziliaan ben geworden.
    Lekker ver weg van alle gekte… Ik heb met een beetje geluk nog een paar decennia en naar ik hoop in alle vrijheid voor ik deze omhulling af mag gooien. Maar ik vrees voor de jongere generaties van nu en die nog gaan komen. Ik heb liever het gevaar van de beesten en ziektes hier dan de tredmolen waar de “beschaving” in verkeert.

  4. EMP oftewel elektro magnetic puls is alleen schadelijk voor machines. Bovendien met een beetje computerkennis heb je ook de mogelijkheid een cyberwapen te ontwikkelen. De macht die de elite heeft is voornamelijk elektronisch aan het worden, en dat is een hele zwakke plek.

Laat een reactie achter